Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 1 z 2 12 OstatniLast
Wyniki 1 do 10 z 15

Wątek: Problemy z vBET (vBadvanced / Puste strony)

Junior Member

Default Problemy z vBET (vBadvanced / Puste strony)

Ok,

Im mają poważne problemy z instalacją moda.

Nie jestem nowicjuszem, jeśli chodzi o modyfikacje instalacji i napisałem własnych modów ale złamał coś.

Mam tego poradnika nad i zapoznać się z FAQ, ale nie mogę się dowiedzieć, dlaczego moja strona nie działa poprawnie.

Po zainstalowaniu moda na cardshare.tv

Mam konfiguracji vBadvanced w korzeniu
    . Htaccess w / root przekierowanie z bez www na www

Mam vbulletin zainstalowany w / forum

Im również działa vbseo i mapa

I edytowane pliki i. Htaccess zgodnie z wnioskiem, w miejscu następnie semmed do pracy,

jednak udałem się do widoku wątku, a ja po prostu pustą stronę.

Oglądałem również po prostu się do www i mam pustą stronę.
    I następnie umieścić w. Htaccess edycji w / root. Htaccess

tej placówki pusta strona, jednak po kliknięciu tłumaczyć, tym pracował, ale dodaje forum do url, choć nie przerwie niczego po prostu wydaje się trochę dziwne?

I wtedy włączone flagi na forum, tych ładnych w / forum, ale musiałem skopiować folder obrazów do / root i zmień ustawienia niestandardowe i ręcznie dodać varible na to, aby pokazać na stronie vbadvanced.

tak jak widać im o kilku sprawach.
    Próbowałem również wyłączyć plugin, aby uzyskać miejscu działa poprawnie, ale to wciąż ten sam więc będę musiał wrócić i cofnąć moje edycje.

Mam nadzieję, że ktoś mógłby rzucić trochę światła na moje problemy jak słyszałem wiele dobrych rzeczy o tym modzie i bardzo chciałby, aby go używać.

Junior Member

OK,

Po więcej majsterkowanie udało mi się dostać na pierwszej stronie (vbadvanced) tłumaczenie, nitek tłumaczenia więc większość problemów są stałe.

Jednak jedyną rzeczą, choć nadal problem głównych.

Domyślny język działa tak jak powinien

Ale

Jeśli klikniesz przycisk przetłumaczyć na stronie głównej, a następnie kliknij forum, użytkownik zostaje przekierowany do strony głównej.

Jeśli jesteś na strony forum i kliknij tłumaczyć, użytkownik zostaje przekierowany do strony głównej.

Jeśli jesteś na forum indeks i goto wątku i kliknij tłumaczyć, użytkownik zostaje przekierowany do strony głównej.

Ale Jeśli klikniesz wątku na stronie głównej (vbadvanced) będzie tłumaczyć.

To musi być problem z / root. Ustawienia htaccess, jednak próbowałem ich edycji, ale potem po prostu pustą stronę.
    Ostatnio edytowane przez contemptx; 20-04-10 W 16:57.

Junior Member

To jest mój. Htaccess znajduje się w / forum

Code:
    # Comment the following line (add '#' at the beginning)
    # to disable mod_rewrite functions.
    # Please note: you still need to disable the hack in
    # the vBSEO control panel to stop url rewrites.
    RewriteEngine On

# Some servers require the Rewritebase directive to be
    # enabled (remove '#' at the beginning to activate)
    # Please note: when enabled, you must include the path
    # to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)

#RewriteBase /forum/

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.cardshare\.tv
    RewriteRule (.*) http://www.cardshare.tv/forum/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

#RULES for SEO translation links with vBSEO (have to be included before all rules to vbseo.php)
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
    RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
    RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
    RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
    RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]

Junior Member

Zapomniałem wspomnieć im przy użyciu następujących wersjach:

vBET: 3.3.2 (zakupiony dziś)
    vBulletin: 3.8.0
    vbSEO: 3.3.0

Junior Member

Woo Hoo! - Naprawiono.

Doszło aż do vBET Ustawienia.

Usunięto: katalogu Forum: / forum
    Zestaw: Forum główne domeny: Cardsharing Karta Udostępnianie Forum Serwery CCcam NewCamd GBOX Dreambox

Teraz wszystko wydaje się działać dobrze, będę monitorowania mojej sitemaps i zobaczyć, jak sprawy potoczą.

Junior Member

Update:

mapa strony rozszerzyła się o ponad plan 1.5 milionowego adresów, pozwoli Ci wiedzieć, w jaki sposób dostaje się na raz mapa jej przedstawione obok.

Właśnie zauważyłem użytkownika oddelegowania, co wydaje się trochę dziwne?

Witaj, witaj! - Cardsharing Karta Udostępnianie Forum Serwery CCcam NewCamd GBOX Dreambox

jest delegowanie w języku angielskim lub tak wydaje, jednak jego pokazując mu oddelegowania nie angielski i ukazanie ich tłumaczenia na język angielski?

Członek

dude Mam nadzieję, że go pobrać zorientowali się .. Czy personel nie reagują tu?

Michał Podbielski (vBET pracowniczego)

Quote Napisał hotslot View Post
    dude Mam nadzieję, że go pobrać zorientowali się .. Czy personel nie reagują tu?
    Należy pamiętać, że nasz produkt jest używany przez klientów z całego świata. Możemy mieć duże różnice czasu. Jeśli chcesz odpowiedzi na Twoje pytanie wystarczy otworzyć dowolny wątek chcesz na tym forum. Dzięki

Quote Napisał contemptx View Post
    Woo Hoo! - Naprawiono.

Doszło aż do vBET Ustawienia.

Usunięto: katalogu Forum: / forum
    Zestaw: Forum główne domeny: Cardsharing Karta Udostępnianie Forum Serwery CCcam NewCamd GBOX Dreambox

Teraz wszystko wydaje się działać dobrze, będę monitorowania mojej sitemaps i zobaczyć, jak sprawy potoczą.
    Cieszę się, że to załatwiłeś. Widzę, że nasze zasady dotyczące vBET są błędne. Nasza instrukcja mówi, że jeśli Twoje forum korzysta z podkatalogu w adresie URL, to musisz zmodyfikować pierwsze 2 reguły. Udało Ci się nad tym pracować, zmieniając inne konfiguracje na niezalecane, ale nadal pracując-jeśli znajdziesz wszystko jest OK-po prostu pozostaw to tak, jak jest. Jeśli nie, to skontaktuj się z nami, a my pomożemy Ci w konfiguracji

Quote Napisał contemptx View Post
    Właśnie zauważyłem użytkownika oddelegowania, co wydaje się trochę dziwne?

Witaj, witaj! - Cardsharing Karta Udostępnianie Forum Serwery CCcam NewCamd GBOX Dreambox

jest delegowanie w języku angielskim lub tak wydaje, jednak jego pokazując mu oddelegowania nie angielski i ukazanie ich tłumaczenia na język angielski?
    Tak - nie ma lang bbcode używane niewłaściwie - po prostu edytować post i usunąć lang bbcode. Najprawdopodobniej to happed ponieważ użytkownik niewłaściwym języku ustawione w jego CP użytkownika.

Należy pamiętać, że vBET kilka możliwości, jak znak języka wiadomość:
    - Ręcznie przez dodanie lang bbcode
    - Automatycznie przez ustawienie domyślnego języka użytkownika User CP
    - Automatycznie przez automatyczne wykrywanie języka (musisz ją włączyć w opcji Google fragment)

Na forum się używamy ostatniego, ponieważ zapobiega użytkownika złe ustawienia. W tej strategii za każdym razem, gdy nowa wiadomość jest Google jest proszony o tym języku i vBET automatycznie oznacza język komunikatów (jeśli Google jest na pewno wystarczy - również konfigurowalne).

Strona 1 z 2 12 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •