Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Wyniki 1 do 10 z 10

Wątek: Jeśli tytuł wątku jest przekroczona przez wprowadzenie langtitle dziać dziwne rzeczy

Senior Member

Default Jeśli tytuł wątku jest przekroczona przez wprowadzenie langtitle dziać dziwne rzeczy

Zauważyłem, że jeśli ktoś posty w wątku w innym języku, który jest tuż pod znaki min tytuł wątku, a langtitle tagów przejść przez ten limit, to śruby do wyświetlania wątku, w forumdisplay, wyniki wyszukiwania, oraz na stronie gwint się. To samo jeśli tytuł wątku jest tłumaczone, ktoś odpowie na wątku, i "Re:" wysyła wiadomość tytuł nad limit znaków.

Nie mogę pokazać tego przykładem, bo musiałem go naprawić na moim forum. I jestem pewien, czy może być powielana tutaj, jeśli wpisz tytuł tylko pod tytułem wątku limitu znaków, które są tłumaczone z języka domyślnego.

Emeryturze;)

Czy mógłbyś nam pokazać problem, bo trudno mi zrozumieć, kiedy problem pojawia się

Senior Member

Problem jest wtedy, gdy "langtitle" dodaje się tytuł wątku, to nie rozpoznaje Tytuł wątku limit znaków. Jeśli tag jest odcięta i nie jest właściwie zamknięta, rozkłada strony, na której tytułu.

Emeryturze;)

Ok, ale nie mogę odtworzyć ten problem na moim forum test, moim [langtitle] nigdy nie jest cięte.
    Będę wdzięczny za przesłanie mi szczegółowych informacji na temat tego problemu. Jakie jest Twoje langtitle limit długości, i jak długo tytuł ma być (w jakim języku) do przełamania linii?
    Ostatnio edytowane przez r.dziadusz; 17-09-11 W 09:26.

Senior Member

mój limit długości tytułu wynosiła 85, ale zwiększenie go do 100. Tak, na przykład, jeśli użytkownik wprowadza tytuł, który był 95 znaków, a następnie następnie langtitle tagi by wysłać go ponad limit. System skróconego tag langtitle zamknięcia, co powoduje złamanie układu.

Emeryturze;)

Ok udało nam się odtworzyć ten problem, a teraz pracujemy nad tym
    Ostatnio edytowane przez r.dziadusz; 20-09-11 W 07:45.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Witam. Byłem w stanie go odtworzyć. To było naprawdę trudne do reprodukowania i sprawiłem, że przez przypadek pracując nad czymś innym. To było trudne, bo to jest Bulletin. vBET używa funkcji vBBS vbchop, Który przypuszczać, aby wyciąć ciąg według żądanej długości w bezpieczny sposób (pamiętając zakodowanych znaków). Niestety vBulletin ma tam błędów i komunikatów, które są kodowane w bezpieczne UTF-8 (znaki takie jak & # CODE daje błędne wyniki.

Mamy wyślij raport o błędach do vBulletin (błąd vBulletin) i utworzono szybką poprawkę po stronie vBET. W tej chwili VBET wykrywa, czy vbchop powracającym w wyniku i odcina go do pożądanej. Mamy też proste wykrywanie do sprawdzenia listu zakodowanego w formacie & #CODE; nie został przecięty w środku, a jeśli tak, to ostatnie słowo również jest przycięte (po prostu znajdując ostatni obszar). Poniżej znajduje się szybka poprawka.

Quick Fix:
    • Otwarte / Includes / vbenterprisetranslator_functions_detection.php
    • Znajdź:
      PHP Code:
      $title vbchop($title$vbulletin->options['titlemaxchars'] - 12).'[/langtitle]'
    • Zamień na:
      PHP Code:
      $desiredLength $vbulletin->options['titlemaxchars'] - 12;
      $title vbchop($title$desiredLength);
      if (
      strlen($title) > $desiredLength) {
      $title substr($title0$desiredLength);
      $lastOpen strrpos($title,'&');
      $lastSpace strrpos($title' ');
      $lastClose strrpos($title,';');
      if (
      $lastOpen!==false && $lastSpace!==false && $lastClose!==false && ($lastSpace $lastOpen) && ($lastOpen $lastClose)) {
      $title substr($title0$lastSpace);
      }
      }
      $title .= '[/langtitle]'

Będzie to uwzględnione w następnym wydaniu.
    Ostatnio edytowane przez vBET; 20-09-11 W 23:00.

Należy pamiętać, że poprzedni post był edytowany, aby zapewnić bardziej wyrafinowane szybko naprawić (rozwiązywanie kwestii cięcia w środku list w formacie & # CODE. Więc jeśli już stosuje poprzednie rozwiązanie można rozważyć w celu wykorzystania rzeczywistych lub jedynie czekać na nową wersję

Senior Member

Dzięki Michał - Wiedziałem, że coś się. Czy szybko naprawić również uwagę na odpowiedzi, jak również? Czasami "re:" wysłał ponad limit.

Nie sprawdzić. Jeśli okaże się, że problem nadal istnieje w takim przypadku prosimy o kontakt tutaj, a my sobie z tym poradzić

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •