Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 2 z 3 FirstPierwszy 123 OstatniLast
Wyniki 11 do 20 z 21

Wątek: ¿Jak skonfigurować przycisk edytor bbcodes produktu?

Członek

Będę szczegółowo definicję zmiany kodowania muszę i chcę budżetu za to.

Jest to nie tylko unikanie tłumaczenie między 2 języki: Składa się na nowej konfiguracji przeglądania dostępnych (nie tłumaczyć hiszpański i kataloński) jako trybie niejawnym do forum.

Należy uzupełnić w ten sposób znaczniki prąd postów kataloński w niektórych zautomatyzowany sposób (google batched zapytanie ¿?) Przed autodetekcja jest reaktywowany.

Członek

Przyznaję, Java oryginalnych wersji trybie przeglądania jest bardzo odpowiednia dla naszych dwujęzycznych kontekście.

I nie przetestowali, aż do teraz, jak I choć było przeznaczone tylko dla wydajności SEO.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Widzę 2 postów, zanim poprosisz o pomoc, ale w ostatniej napisałeś, że faktyczne rozwiązanie jest odpowiedni. Tak więc przy założeniu, że - nie potrzebujesz więcej pomocy tutaj lub jest już OK? Id zrobić - co jest potrzebne?

Członek

Powiązane z tematem tego wątku, nadal uważam, przycisk w edytorze do automatyzacji bbcodes wstawiania przez pracowników byłoby świetnie.

Jeśli chodzi o moje konkretne forum, będzie szczegółowo moje potrzeby jako projekt w innym wątku.

Tak więc możemy ją za jedną zamknięte, lub jeszcze jakąś pomoc tutaj jest potrzebna?

Członek

Możliwe są proste rozwiązania kwestii masz:
    1. Włącz automatyczne wykrywanie języka (opcje vBET w Admin CP) - użytkownicy po prostu pisanie wiadomości i vBET będzie nieprzezroczysta go w lang BBCode automatycznie
    2. Zmuszają użytkowników do ustawionego domyślnego języka (również opcję w vBET) - gdy użytkownik ustawił jego domyślny język, inne, że język forum, vBET automatyczne dodawanie do edytora BBCode opcji (nie tak jak przycisk, ale jak przycisk - okład na język lub nie) - można zobaczyć jak to działa, nawet na naszym forum - wystarczy ustawić domyślny język inny niż angielski (użycie CP użytkownika).
    Obie opcje nie są idealne do mojej potrzeby.
    Chciałbym potrzeby jako członek zespołu, aby zmienić sposób pakowania język komunikatów na jednego kliknięcia.

Może to nie jest rozwiązywanie problemów, przyznaję. Możesz przejść do funkcji propozycje, jeśli zgadzasz.

OK, ale po co jest potrzebne to? Muszę dowiedzieć się, co jest naprawdę potrzebne. Jesteś już otwarte inne żądania funkcji, aby utworzyć proste narzędzie, które będzie zawijany wszystkich utworzonych wiadomości odpowiednio w lang BBCode. Więc jeśli masz ten jeden to wszystkie stare wiadomości będą zawijane. Także, jeśli automatyczne wykrywanie języka jest włączone, wszystkie nowe wiadomości przychodzące będą zawijane odpowiednio (z wyjątkami, w którym Google nie rozpoznaje język). Więc w takim przypadku, co do tego przycisku? Prosimy o podanie pełnego scenariusza, jak myślisz to będzie pracy. Rozumiem, chcesz mieć przycisk, ale ja naprawdę nie rozumiem potrzeby i nie jestem pewien, jest to już uwzględnione przez innych żądanych funkcji. Zwłaszcza, że napisałeś teraz, że ten przycisk jest dla pracownika, który jak rozumiem teraz jest dla korygowania wiadomości, które nie zostały zapakowane w lang BBCode odpowiednio. Proszę mnie poprawić, jeśli ja to rozumiem tak.

Członek

Nawet przy autodetekcji włączona, chciałbym, aby zapewnić użytkownikom w prosty sposób wskazać ich pisanie w kataloński jak piszą w obu języka hiszpańskiego i katalońskiego na forum.

Jeżeli autodetekcja działa w 100% nie jest koniecznością, ale myślę, że to bardzo prosty wniosek i jest bardziej uniwersalny dla dwujęzycznych niż radio przycisk wyboru: bbcode / nie bbcode

OK więc. Byłam zagubiona, bo w poprzedniej wiadomości zobaczyłem, że nie jest dla pracowników na wszystkich członków. Tak więc nie byłem pewien co do powinna naprawdę istnieje.

Teraz rozumiem (przepraszam, jeśli to napisał przed i musiał powtarzać).

Żądanie to zbyt specyficznym dla danego forum, które należy uwzględnić w oficjalnym wydaniu. Tak więc nie planujemy umieścić go w vBET. Zwłaszcza, że z automatycznego wykrywania pozwoliły naprawdę nie jest potrzebne i jak powiedział Albert Einstein "rzeczy powinny być jak najprostsze, ale nie prostsze". Uważamy, że dając taki przycisk tylko błąd użytkowników, którzy będą myśleli, że musi go kliknąć w przypadku pisania w języku katalońskim. A to obniża użyteczność forum. Prostsze rozwiązania - jak po prostu napisz co chcesz i niech system opieki o resztę - są lepsze dla użytkowników w naszej opinii.

Ale możemy pomóc, aby dodać taki przycisk.
    Jak napisałem już, że będzie łatwo, jeśli używasz już istniejących funkcji i po prostu zmienić jej wygląd. Więc vBET już wie jak zawinąć w lang BBCode według dodatkowe wejście od edytora. Wszystko, czego naprawdę potrzebujesz, to do zmiany wyglądu to (mamy przycisk, chcesz po prostu przycisk) i to zawsze (co obejmuje w szczególności warunku).
    Więc - wiesz już, jak dodać przycisk jako obraz pokazuje to w pierwszym poście. Co należy również jest do:
    1. to pole ukryte:
    Code:
    <input id="vbet_addbbcodes" type="hidden" name="vbet_postInLanguage" value="0">
    2. Zawierać proste Java Script, która określi tam kataloński kod (nie testowane):
    Code:
     <script language="javascript">
    function vbet_setCatalan(){
    document.getElementById("vbet_addbbcodes").setAttribute("value", "ca");
    return false;
    }
    </script>
    Pamiętaj, że możesz się on bardziej złożony, aby uzbrojenie / rozbrojenie przycisk
    3. Wykonać funkcję Java Script, gdy zostaną kliknięte. Więc w przycisk dodaj:
    Code:
     onClick="vbet_setCatalan()"
    Jeśli nie chcesz, aby bardziej złożonych funkcji (która będzie w stanie również do wartości wolnych) to możesz po prostu ustawić ciało funkcji w atrybut onClick i nie zawierają java script, jak działa w ogóle.
    Ponadto należy pamiętać, że jeśli chcesz być przyjazny dla użytkownika można przypuszczać, aby dodać ten przycisk jako przycisk przełączania więc użytkownik wie, czy to już włączony, czy nie. To by było znacznie prostsze, jeśli chcesz dodać tam pole wyboru zamiast przycisku, ale z przycisku możliwe jest również, aby, po prostu bardziej skomplikowane, jeśli chcesz zrobić to dobrze (tak uzbrajania i rozbrajania)

Należy pamiętać, że zmiany będą widoczne po Użytkownik zobowiązuje się wiadomość - tak będzie używane po stronie serwera.

Jeśli chcesz go do pracy po stronie przeglądarki, a następnie nie trzeba 1. krok - po prostu funkcji Java Script (w załączeniu do przycisku), które odbędzie się przez id (lub struktury, jeżeli nie można przewidzieć, id redaktora) obszar edytorze tekstu i dodać do zawartości otwierania i zamykania lang BBCode. W takim przypadku również nie trzeba się martwić o jakiekolwiek przełącznika (użytkownik po prostu zobaczyć, że jest już dodane w edytorze). Po prostu należy sprawdzić jest już zapakowane (nie tekst zacząć od lang BBCode) i ignorować kliknij przycisk w takim przypadku (aby uniknąć pakowania kilka razy).

Proszę powiedzieć, czy potrzebujesz więcej pomocy tutaj. Jeśli tak - proszę powiedzieć, gdzie szczególnie.

Członek

Dzięki!

Bardzo szczegółowe i dobrze wyjaśnione, dzięki.

Strona 2 z 3 FirstPierwszy 123 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •