Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Wyniki 1 do 2 z 2

Wątek: Q: Unikanie duplikaty

Junior Member

Default Q: Unikanie duplikaty

Witam wszystkich,

Chciałbym wiedzieć, pogoda jest możliwe, aby wykonać następujące czynności z vBET.
    Załóżmy, że mam forum w języku duńskim. Nie chcę zainstalować vBET na ten oryginalny forum duński, ponieważ nie chcę mieszać forum - jest kierowana przede wszystkim dla użytkowników duński i chcę to utrzymać. Jeszcze więcej, bo nadal nie wiadomo, wyszukiwarki pogoda będzie określać automatyczne przetłumaczonych stron - nawet wyciągnął z lokalnej bazy danych na serwer WWW - i to nieprzewidywalne, jak te miejsca będą karane przez wyszukiwarki.

Aby tego uniknąć oryginalnej domenie staje się karze w sumie starałem się dowiedzieć, vBET pogoda może wspierać przepisywania adresów URL z domain.com / [languagecode] do poddomeny formacie jak [languagecode]. Domain.com. vBET odpowiedzi nie można zrobić z vBET i tak jest w pełni obsługiwane.

Zawartość naszego forum są ciekawe nawet dla gości z zagranicy i dlatego chciałem zainstalować całego forum i bazy danych do innej domeny, całkowicie oddzielone od pierwotnego, i zainstalować vBET tam. Do tej pory nie ma problemu od strony technicznej. Ale: w ten sposób pozwoli wyszukiwarki określenia "nowe" forum entirly za duplikaty.

Pytanie brzmi: można to zrobić, że vBET pokazuje tylko przetłumaczoną zawartość, a nie oryginał (duński) zawartość? Więc SE tylko zobaczyć unikalne miejsca i nie ocenić je jako duplikaty.

Pozdrawiam,
    Juice.
    Ostatnio edytowane przez Juice; 30-06-11 W 13:13.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

vBET nie obsługuje języka subdomeny, tylko język kod zawarty w adresie URL / pl /

Nie testujemy vBET nie pokazać w języku oryginalnym, ale myślę, że można to zrobić przez .htaccess - jeśli ktoś będzie przejść do strony bez kodu języka następnie przekierować go do jakiegoś języka. Jeśli nie to w ten sposób można jeszcze zrobić w jeden (hakiinit_startup powinien być dobry do tego) - tylko jeden dodatkowy warunek i przekierowania wewnątrz.

Więc co chcesz zrobić, powinno być możliwe. Inny problem jest - jak zachować kopię forum zsynchronizowany z rzeczywistym. Trzeba będzie okresowo skopiować niektóre z tabel bazy danych. Nie możesz po prostu skopiować w całości, bo wtedy stracisz vBET konfiguracji, jeśli vBET nie znajduje się na oryginalny. Proszę pamiętać, że vBulletin utrzymuje modyfikacje konfiguracji w bazie danych.

PS.
    Temat przeniesiony z pytań przed sprzedażą, bo już 2 licencje, więc nie jest pre-sprzedaży pytanie

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •