Michał,
Przepraszamy za opóźniona reakcja - Byłem na wakacjach w zeszłym tygodniu.
Wydaje mi się, że wp-robot autotranslates za pomocą google, yahoo lub bablefish (dostępne opcje w konfiguracji), aby przyjrzeć się ich kolega z realizacji.
pozdrawiam
martin
Dzięki - będę zbadania tego. W tej chwili mamy "nową nadzieję" - Google twierdzi, że API tłumaczenie nie zostanie zamknięte, tylko zmieniony na płatnej. Jest to ważne, ponieważ żaden inny API daje tak wielu językach. Nadal będziemy badać inne możliwości, bo teraz nie ma żadnych szczegółów na temat nowego Google strategii.
Byłoby wspaniale, gdyby vBET może nadal korzystać z Google API wraz z możliwość korzystania z dodatkowego wolnego tłumacz w razie potrzeby. Dla mnie wypłacane google API byłoby warto.
Jak napisałem sprawdzimy inne możliwości też. Zawsze możesz użyć Google dla niektórych tłumaczenia nie są obsługiwane przez innych i usług innych, gdzie można mieć za darmo. To gdzie idziemy.
Kolejny pomysł, jak radzić sobie dodatkowe API, aby dodać tłumaczenie jest prosty parametr, gdzie można zdecydować, czy chcesz mieć wszystko przetłumaczone przez Google lub inne API, gdzie jest to możliwe.
Takie rozwiązanie będzie nadal pozwalają na wykorzystanie wszystkich językach i wykonane niższe koszty (Google Translation API będą wypłacane). Również konfiguracja będzie banalne - wystarczy jeden parametr. A dla tych, którzy chcieliby wybrać konkretne usługi tłumaczenia (gdy niektóre tłumaczenia będą mieć więcej niż 2 opcje) będziemy mieli prostej tablicy php z mapowaniem tłumaczenie do dostawcy. Tam, gdzie będzie można używać więcej niż 1 dostawca inny niż Google będziemy pamiętać, to w komentarzu php. Więc możesz otworzyć pliku konfiguracyjnego tam można zobaczyć to, co muszą być przetłumaczone przez Google (bez innych dostawców takich słów) i co będzie tłumaczone przez innych dostawców - który z nich i co jeszcze obsługuje specyficzne tłumaczenie. Po prostu dla każdego języka będzie mapie, gdzie kluczem będzie kod języka i wartości będzie dostawcą.
Kto nie dba o szczegóły po prostu chcesz mieć tańsze tłumaczenia - wystarczy włączyć jedną opcję. Kto chce szczegóły oraz szczegółowe opcje zmienia tylko jeden ciąg do innego w odpowiedniej tabeli php.
To jest rzeczywisty pomysł, jak dodać obsługę innych API tłumaczenie.
Wszelkie komentarze doceniane![]()
Proszę zobaczyć tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post8865
To wydaje się być doskonałą alternatywą. Jeszcze musimy sprawdzić szczegóły licencji. To jest wolny, ale jest kilka dodatkowych pamiętać o kontakt z nimi, tak abyśmy mogli skontaktować i wyjaśnić będzie można korzystać z Microsoft API za darmo z vBET jako warstwa adapter.
My po prostu wysłać mail z kilka pytań mail podany przez Microsoft na stronie Microsoft API Tłumaczenie. Sprawdziliśmy licencji i nie znalazł żadnych ograniczeń, ale chcemy mieć pewność, że szukał w odpowiednim miejscu i nie coś przeoczyć. Więc w tej chwili czekamy na wyjaśnienie będzie to zgodne z prawem korzystanie z programu Microsoft Tłumaczenie API w vBET.
Będziemy Was informować![]()