Zobacz pełną wersję: Już Czy mogę w lewo oryginalny tytuł dla wszystkich językach?
Mam problem, gdy piszę piosenki i nie tłumacz przetłumaczyć nazwę utworu na wszystkie języki ... To wygląda bardzo głupio, ponieważ wszystkie szukają oryginalny tytuł piosenki
Tak więc, czy istnieje zdolność do lewej oryginalny tytuł dla wszystkich języków (zawartość można przetłumaczyć)? Czy mogę napisać dowolny znak na początku i na końcu tytułu, które "mówią NIE" za tłumaczenie tytułu?
W tej chwili nie jest obsługiwany. Możesz użyć BBCode notranslate ale tylko wiadomość.
Poruszam ten wątek na funkcję. Będziemy myśleć o tym problemie. Ogólnie BB architektura nie jest przygotowany do bbcodes w tytułach. Musieliśmy się sporo wysiłku w celu wspierania langtitle bbcode w tytułach i mieliśmy wiele problemów z tym. Będziemy myśleć o wspieranie notranslate w tytułach lub inne rozwiązanie tego.
Być może będziemy w stanie to zrobić przy użyciu już istniejących bbcode langtitle - po prostu z jakimś szczególnym kod języka - jak NO, czy coś ... Będziemy myśleć. takie rozwiązanie powinno być proste, aby zapewnić, bo mamy już funkcjonalność analizować bbcode langtitle - wymagałoby to dodać tylko jedną if w funkcji, która ocenia ten bbcode i spowodować powrót opaqued w nie przetłumaczone obszarze. Sprawdzimy to - wciąż może być kilka innych kwestii, takich jak kilka miejsc, gdzie znaki <> są zamieniane na HTML bezpieczne, pewne relacje między językiem tytuł i języka post (być może w automatyczny nieprzezroczyste, lub w tłumaczeniu RSS).
Musimy to sprawdzić, ale ostatecznie jest to dobry kierunek. Zmiana statusu z przyjętymi:)
kamilkurczak
15-12-10, 10:11
Witam,
Jak lewo oryginalny tytuł wątku dla wszystkich językach?
można użyć "nt" kod (nie tłumaczone) w [langtitle] tag.
tego tagu będzie analizowany.
Przykład:
[ langtitle=nt]Title without translation[ /langtitle]
i mój tytuł postu.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):