Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Błędy po aktualizacji:
Jestem występują następujące drobne błędy po aktualizacji do 3.3:
1. Otrzymasz błąd 404 po złożeniu nowego wątku w języku obcym (temat jest złożony, jednak) (np. zostanie przeniesiony http://www.pentaxforums.com/404.php # post886866)-być może jest brakuje slash w przekierowany URL?
2. Translated URL forum są niepoprawne. http://www.pentaxforums.com/forums/da/site-suggestions-forum-help/??f=3 pojawia się, gdy związek forum kliknięciu zamiast http://www.pentaxforums.com/forums/ da / site-sugestie-forum-help /
Kolejny błąd (który był obecny w 3,2 i): dostajesz 404 po próbuje zrobić PayPal opłacony abonament z przetłumaczoną stronę, adres URL forum jest dodawany do przodu PayPal url API.
Jestem występują następujące drobne błędy po aktualizacji do 3.3:
1. Otrzymasz błąd 404 po złożeniu nowego wątku w języku obcym (temat jest złożony, jednak) (np. zostanie przeniesiony na Page Not Found - PentaxForums.com (http://www.pentaxforums.com/404. php # post886866))-być może brakuje pewnych slash w przekierowany URL?
2. Translated URL forum są niepoprawne. PentaxForums.com (http://www.pentaxforums.com/forums/da/site-suggestions-forum-help/??f=3) pojawia się, gdy związek forum kliknięciu zamiast PentaxForums.com (http:/ / www.pentaxforums.com/forums/da/site-suggestions-forum-help/)
1. Możesz wysłać do nas kod html przekierowanie strony?
2. Czy się aktualizacji. Htaccess? Musisz usunąć index.php z pierwszą regułą vBET. Jak widzę linki są podzielone tylko na stronie głównej więc może być przyczyną.
Kolejny błąd (który był obecny w 3,2 i): dostajesz 404 po próbuje zrobić PayPal opłacony abonament z przetłumaczoną stronę, adres URL forum jest dodawany do przodu PayPal url API.
Proszę otworzyć nowy wątek na ten jeden - to będzie dużo łatwiejsze w obsłudze kwestii dla nas:) A jeśli można proszę pokazać nam, jak wygląda ten niedziałający link. Dzięki:)
1. Co masz na myśli? Mogę podać login test, jeśli chcesz przetestować ten problem od przodu.
2. Wierzę, że tak. To jest mój htaccess:
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|et|tl|fi|fr|gl|de|en|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|et|tl|fi|fr|gl|de|en|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
#RULES for pages outside forum directory handled by vBulletin
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
#RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
#RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]
Bump. Uprzejmie pomocy w szczególności w pierwszym numerze, ponieważ prawdopodobnie coś trywialne.
Proszę PM mi to dane konta testowego i powiedzieć, gdzie mogę zrobić posty test / wątki.
1. Co masz na myśli? Mogę podać login test, jeśli chcesz przetestować ten problem od przodu.
2. Wierzę, że tak. To jest mój htaccess:
1. Proszę mi to PM
2.Your. Htaccess jest nie tak. Masz tam zasady, które powinny być stosowane tylko poza katalogu forum (proszę zwrócić uwagę, że trzeba osobno. Htaccess do tego w odpowiednim katalogu). Także Ty nie ad katalogu forum zasad.
. Reguł w htaccess wewnątrz katalogu forum powinien wyglądać tak:
RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|et|tl|fi|fr|gl|de|en|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|et|tl|fi|fr|gl|de|en|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/$2 [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]
Również - nie można ustawić katalogu postaci, w vBET główne opcje.
2-ga także - przenieść go do rozwiązywania problemów, ponieważ wydaje się być tylko kwestie konfiguracji nie błąd.
Htaccss zmienił stałe zarówno problem.
Great:) W przypadku innych problemów proszę otworzyć nowe wątki:)
Ciesz vBET! : D
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):