PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany VBSEO Mapa Problem - Brak adresów zagranicznych znaków

Snake
14-02-11, 12:15
Adresy URL nie po
Podczas testowania próbki adresów URL z Twojej mapy witryny wykryliśmy, że niektóre adresy przekierowują do innych lokalizacji. Zalecamy, aby Mapa strony zawierające adresy URL punktu do miejsca docelowego (stron docelowych przekierowania) zamiast przekierowania do innego adresu URL.
Wszystkie adresy URL VBET w mojej witryny mają znaki angielskie nie odpowiednie znaki obcego i Google nie lubi to. Na przykład adres URL w mapie witryny: nowy laptop OS – system operacyjny nie ma komputera sok (nawet http://www.computer-juice.com/forums/ja/f11/operating-system-missing-no-os-new-laptop-22853/) przekierowuje tutaj: nowy laptop OS-- System operacyjny nie ma komputer juice (http://www.computer-juice.com/forums/ja/f11/%E3%82%B7%E3%82%B9%E3%83%86%E3%83%A0%E3%81%AE%E4%B8%8D%E8%B6%B3%E3%81%97%E3%81%A6%E3%81%84%E3%82%8B%E3%82%AA%E3%83%9A%E3%83%AC%E3%83%BC%E3%83% 86% E3%82%A3%E3%83%B3%E3%82%B0-%E6%96%B0%E3%81%97%E3%81%84%E3%83%8E%E3%83%BC%E3%83%88%E3%83%91%E3%82%BD%E3%82%B3%E3%83%B3%E3%81%A7%E3%82%82os%E3%81%AF%E3%80%81-22853/) jak to naprawić?

kamilkurczak
14-02-11, 12:38
To jest dobre - jest to jak to powinno działać. Dlaczego? Wydajność.
W tej generacji chwili 52 razy więcej linków do wątków może zużywać dużo czasu na dużych forach. Tłumaczenie wszystkich tych, w tym samym czasie może się to bardzo, bardzo czasochłonne i generować wiele zapytań do bazy danych.

I to jest dobre dla google - jak widzisz, masz przekierowanie 301 do strony z tłumaczone url.

Google preferuje, że linki zostały przetłumaczone, ale nie przeszkadza im w ogóle.

Więcej tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet-integration-other-plugins/

Snake
14-02-11, 12:40
Co, już jesteś dodając 52x linki do mapy strony, obciążenie serwera jest już wzrost, czy dodać normalnych lub zagranicznych znaków.

Po prostu cant zrobić i jest to na swoje usprawiedliwienie, oh i Google nie przeszkadza, to dlaczego dał mi ostrzeżenie i powiedz mi to zmienić!

kamilkurczak
14-02-11, 13:07
Ta wiadomość z google jest dla twojej informacji. Uważają, że prawdopodobnie masz źle linki w sitemap, Uważają, że nie jest dobre dla ciebie i nie wiesz nic o tym,
ale wiesz - to linki są przekierowywane (z 301) do dobrej formie i jest to dobre dla Google i bardzo dobry dla witryny (wydajność).

W tym vBET chwili nie obsługują tłumaczenia url w sitemap. Proszę, zrób nowy wątek na żądanie CECHY a my coś o tym (możemy to jak opcja w admincp).

Ponadto, nie można zintegrować vBET z sitemap - Będziesz miał w sitemaps tylko linki oryginalnych tematów. Google łączy crawl przetłumaczone się (ale potrwa to dłużej) i będziesz mieć przetłumaczone adresów:)

Z mojej strony to wszystko. Jeśli możesz - możesz otworzyć nowy wątek w Poproś funkcje.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Thanks to vBET 4.10.1 enjoy automatic translations