Здраво, имам некои проблеми инсталирање на vbulletin 5
Јас се подигнати датотеки, да го постави мојот google api клуч и сите потребни подесувања на admincp
Кога се обидов да ги увезете product-vbenterprisetranslator.xml јас добив за грешка:
[ЦИТАТ]
Увоз На Производи, Ве Молиме Почекајте...
[:]
Предупредување: require_once(...//vbenterprisetranslator_functions_admin.php): не успеа да се отвори струја: Нема таква датотека или директориум во .../includes/adminfunctions_product.php(881) : eval()'d код на линија 2
Фатална грешка: require_once(): не Успеав отворање потребна '/home/forumsrv/public_html/core//vbenterprisetranslator_functions_admin.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') во /home/forumsrv/public_html/core/includes/adminfunctions_product.php(881) : eval()'d код на линија 2
[\ЦИТАТ]
[\ЦИТАТ]
па јас додадов на оваа линија на мојот "+core+вклучува+config.php" за да decalre на "['Разно']['admincpdir']"
[ЦИТАТ]$конфигурирај['Разно']['admincpdir'] = 'admincp';[\ЦИТАТ]
vbulletin 5.1.9 не ја имаат оваа линија од стандардните.
Како може ова xml побара променлива дека не е присутна??
Како и да е, по тоа што е инсталиран. Отидов да vbet settings и додаде мојот google api клучот и го постави сите потребни прилагодувања.
Откако ја уредуваат мојата .htaccess и додаде првиот оваа линии (дадени на не-не-upload+tools+пренасочува-правила):
[ЦИТАТ]RewriteEngine На
Опции FollowSymLinks
RewriteRule ^\?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)\archive\index.php\(.*)?$ archive\index.php?\$2&language=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^\?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)\$ индекс.php?јазик=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^\?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)\(.*)?$ $2?јазик=$1 [L,QSA]
[\ЦИТАТ]
Не работел на сите, на било кој јазик знаме јас избраниот јазик беше уште англиски
потоа се додава остатокот линии на .htaccess:
[ЦИТАТ]RewriteCond %{QUERY_STRING} !пренасочени=
RewriteCond %{QUERY_STRING} !дали=
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images|css|јс|login|овласти|ајакс)
RewriteRule ^(.*)$ vbenterprisetranslator_front_controller.php?пренасочени=$1 [L,QSA][\ЦИТАТ]
Работеше, кога ќе кликне на јазик знаме го промени форум јазик, НО.. сликата прилози не беа покажува и не можев да најава на admincp,
кога се обидов да се најават на admincp добив оваа грешка:
[ЦИТАТ] Нема текст датотека наведени. [\ЦИТАТ]
УРЕДУВАЊЕ 2-10-15:
Ве молиме да го прочитате мојот последен пост на оваа тема за да се добие помогна за инсталирање на vbulletin 5.1.9

Одговори со цитат