Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 4 на 4

Тема: Префрлување од имала да dbSEO

Помлад Член
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    2

Default Префрлување од имала да dbSEO

Со mods најава:

Предупредување: Доделување на повратната вредност на нови референца е запоставена во .... / вклучува / init.php (351): eval () 'd кодот на линија 139
    Не можам да додадете колачиња, насловот веќе испрати.
    File: / var / www / site.com / форум / вклучува / class_core.php
    Линија: 5755

Со mods от / назад на:

Предупредување: Доделување на повратната вредност на нови референца е запоставена во .... / вклучува / init.php (351): eval () 'd кодот на линија 139

Предупредување: Само променливи треба да биде доделен од страна референца во .... / вклучува / vbenterprisetranslator_functions_hooks.php on-line 851

Вклучување nginx, па се обидов:

(Без;
    преработи ^ / форуми / ((urllist | sitemap_) * \\ (xml |...? txt) (\\ gz))? $ / форуми / vbseo_sitemap / vbseo_getsitemap.php карта = 1 $ минатата

преработи ^/forums/(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ / Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / форуми / минатиот;
    преработи ^/forums/(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ ? / Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / форуми / 2 $ минатата;

Ми се чини дека треба да помине пренаписване да dbSEO и vBET, како да го направам тоа?

Јас веќе имам правила слични на:

if (!-е $ request_filename) {
    преработи ^ / форуми /(.*)$ / форуми / vbenterprisetranslator_seo.php минатата;
    }

}

if ($ request_filename ~ "\\. PHP $") {
    преработи ^ / форуми /(.*)$ / форуми / vbenterprisetranslator_seo.php минатата;
    }

но покажувајќи на dbseo минатата;

Тековната nginx конфигурација:

Локација / форум / {

try_files $ URI $ URI / / форум / $ аргументи dbseo.php;

преработи
    ^/forums/(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko$
    / Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / форуми / минатиот;
    преработи
    ^/forums/(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko$
    ? / Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / форуми / 2 $ минатата;

ако ($ REQUEST_URI ~ * ^ / форум / mobiquo) {
    пауза;
    }

ако (-f $ request_filename) {
    истекува 30г;
    пауза;
    }

if ($ request_filename ~ "\\. PHP $") {
    преработи ^ (/ форум / *.) $ / форум / dbseo.php минатата;
    }

if (!-е $ request_filename) {
    преработи ^ / форум / $ / форум / dbseo.php последниот (*.);
    }

}
    }

Ве молиме помогнете во помош

Банирани
    Зачленет
    Август 2012 година
    Мислења
    481

Обидете се да го исклучите приказот на предупредувања во VB (повеќе информации).

Помлад Член
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    2

Жал ми е, но тоа не изгледа како решение за мене. Оние предупредувања може да обезбеди вредни увид во други области. Ќе ве молиме да им помогне на поправат овој компатибилност?

Банирани
    Зачленет
    Август 2012 година
    Мислења
    481

Ние го променивме кодот и во следното издание на нашите код не ќе предизвика предупредување во најновата верзија на VB. Овие на промени е премногу да направите за да ги брз лек. Предупредувања не влијае на резултатите. На линкот што ви дадов е официјален решение VB не за да се прикаже предупредување. Издавање на предупредување се однесува на сите додатоци во најновите VB.
    vBET во моментов ги поддржува имала и пријателски URL-то. Ние во моментов не поддржуваат dbSEO. Можете да го промените на правилата, но ние не може да гарантира дека dbSEO нема да го стори пренесувања, или други изненадувања - vBET не е интегриран и тестирани со dbSEO.
    Јас Ви препорачуваме да користат бесплатен, вградени пријателски URL во VB.

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •