кога ќе ги надградиме на vBulletin 4.1.8, 4.4.4 vBET не преведува страници целосно.
кога ќе ги надградиме на vBulletin 4.1.8, 4.4.4 vBET не преведува страници целосно.
Здраво
Може ли да ми обезбеди повеќе информации:
-Кој превод API Дали сте користење (Google 1 (бесплатно), Мајкрософт, Гугл 2 (платени))
-Ве молиме извршете тест за стан API кои го користите: ТЕСТОВИ
Нема одговор, јас тоа го сметаше за решени, ако имате било какви прашања во врска со ова прашање ќе забелешка ја отвори, за сите други ве молиме отворете нова тема
Преведете ја страната повторно не Преведете содржини кога гледање. само статички текст на Форумот е да се преведува.
自动 车 保 険
Преведете ја страната повторно не Преведете содржини кога гледање. само статички текст на Форумот е да се преведува.
Јас се користат Microsoft и Apertium Преведувачки.
Во тестот се водат сте немаше тест за google apertium (ова беше создадена по vBET со Microsoft преку Сино е создаден)
Можете ли да ве молиме да тест за Microsoft од Mazure, можете да го најдете во:
преземање на датотеки -> не-не-испратите -> Tools -> microsoftbyazuretest.php
Само да го испратите во вашиот форум папка, и тип дестинација URI во вашиот веб прелистувач
како да се поправи ова?Почнувајќи тест за Microsft Преведувачки API од Сино
Комплетна знак:
{"Грешка": "invalid_request", "error_description": "ACS90011: Потребните полето \\ u0027client_id \\ u0027 недостасува \\ r \\ nTrace ID: 65630e6f-adc7-467b-afd9-7506f26eca2f \\ r \\ nTimestamp: 2011-12 -. 09 02:17:06 Z "}
Тест резултат: • »¿" ArgumentException: Не носител информации се најде во знак: ID = 3737.V2_Json.Translate.16E26BDE "
Тест грешка:
Врска време (ms): 130,547119141
Најверојатно не сте внесете нешто во вашиотadmincp -> vBET -> Преводи Услуги->Microsoft Comercial Превод API клуч со Сино(БЕТА)
За да користите Microsoft Преведувачки преку Сино имате прво се претплатите за Mcrosoft Преведувачки API (исто така бесплатно опција) тука кликнете
а потоа ќе се регистрирате примена овде, со пополнување загради (постои областа клиент име кое мора да се користат во Мајкрософт Comercial Преведувачки API клуч од страна Сино (бета верзија))
Жал ми е, јас регистрирани Мајкрософт API и апликација но не можам да се дефинира што е API број на Сино.
Ве молиме да ми кажете детали.
Последен пат изменето од r.dziadusz; 13-12-11 на 20:32. Причина: Слика избришани