Önemli: Bu sayfa çerez kullanıyor (cookies). Tarayıcı çerezleri kapatmadan Bu web sitesini kullanarak, bunu kullanmak için kabul anlamına gelir.
Şimdi satın alın! Özellikler Yüklemeler

Bizimle kazanın!

Eğer vBET katılmak için para kazanmaya başlamak istiyorum Ortaklık programı.
Sonuçlar 1 için 7 , 7

Konu: Büyük bir önbellek ile Performans

Kıdemli Üye

Default Büyük bir önbellek ile Performans

Ben şu anda benim sistem, her hafta tüm önbelleği temizlemek için yapılandırılmış var. Boş bir önbellek ile benim veritabanı tam bir önbellek iken, yaklaşık 4,5 GB, 1.1 GB.

Ben daha büyük önbellek, daha yüksek ortalama sunucu yük aldığını fark ettik. Herhangi bir zamanda benim forumda çevrimiçi kullanıcılar 650 ve 1300 arasında, henüz bu önbellek boyutu gibi çok yük etkileyecek gibi görünmüyor.

Boş bir biri ile, 2,0-2,5 aralığında kalırken büyük bir önbellek sayesinde, sunucu yükü, 3,3-3,8. Ben 16-çekirdekli sunucu gibi, hiç de fena değil, ancak böyle bir davranış dalgalanan veritabanı boyutu beklenen gerekiyorsa ben sadece merak ediyorum!

Teşekkürler,
    Adem

Michał Podbielski (BB Personel) vBET's Avatar

BB önbellek tablolar için dizin ve şapka hızlı MySQL motorunu kullanır - MyISAM. Bu yüzden DB önbelleği için en iyi seçenek var. Tüm farkı fark BB tarafı değildir, fakat MySQL tarafında sorguları yürütür. Endeksleri daha hızlı tepki verir ve cevabı o zaman daha büyük miktarda veri ile dramatik bir şekilde gitmiyor sağlar. Yine de MySQL daha büyük dizinler aramak için var ve sanırım daha fazla kaynak alır. Bu neden büyük sunucu yükü fark.

Ayrıca çeviri sonra önbellek olduğunda oradan alınır. Google Çeviri için sorulan değildir. Daha sonra daha fazla zaman alır, ama büyük olasılıkla ayrıca sunucunuza daha az kaynak alır. Zaman alır Google sunucusu ile iletişim var, çünkü daha fazla zaman alır, zaman alır ve aynı zamanda zaman alır sunucu Google sonuçları gönderiyor çeviri var. Sunucusu pasif yanıt beklerken ve onu aldığında yanıt açma sadece basit yoktur çünkü, daha az kaynak alır. Önbellekten çeviri Başlarken, çok çok daha hızlı çeviri zaten yapılır ve kendi sunucu, yine de veritabanı alınması gereken, sorgu yürütülecek, MySQL bunun için bazı CPU ve bellek alır.

Varsayarsak - önbellek kullanarak çok iyi bir fikir. Eğer hissedeceksiniz bu sunucuda bazı diller için önbelleği devre dışı bırakmak için deney ve sunucu performansını karşılaştırmak sorunlar vardır. Biz önbellek tamamen kaldırmak için tavsiye edilmez.

Kıdemli Üye

Bu beklediğimden

Performans şu anda gayet iyi, yük BB önce 2.0 'dan daha yüksek gitmemiş sadece. Ben bu olsa da, buna değer düşünüyorum!

Sürece daha sonra sunucu yük aşağıda 16.0 olarak vergilendirilir değildir, bu yüzden biz iyi olduğunu düşünüyorum

Junior Member

Text automatically translated from: Russian to: Turkish
    Translated text
    Bir dosyada önbellek saklamak mümkün ya da gerekli midir - veritabanı MYSQL üzerindeki yükü azaltmak için?
    Ben sadece, gönderilen mesajların sayısını bir sürü olarak iki dilde kullanım ve veritabanının bir büyük boy istemiyorum

Nginx, eaccelerator yükledikten sonra BB çalışma ile daha iyi bir yer olacak mı?
    Eğer büyük forumlarında çalışmalarını hızlandırmak için modül yeniden yaratma düşündünüz mü? Olmayan bir çözüm, benim durumumda 1-2Gb'lik önbellek boyutu kullanın. Belki iş optimize etmek için yolu vardır?
    BB 3.3.1 forum vb3.8.4 + vbseo 3.5RC2 modülü koymak mümkün mü?
    Neden telif hakkı olmadan pahalı versiyonu? (220 $)
    Ben BB 2.4.3 kullanabilir ve BB 3.3.1 satın almak istiyorum. Benim forum SEO alışverişi için bağlantılar satmaktadır. Telif hakkı benim için 15 000 sayfa referans çoğaltılmış - 90 $ ödemek ama 220 $ çok fazla

Original text
    Last edited by Konstantin; 18-02-10 at 23:34.

Quote Nickli Üyeden Konstantin View Post
    Translated text
    Bir dosyada önbellek saklamak mümkün ya da gerekli midir - veritabanı MYSQL üzerindeki yükü azaltmak için?
    Nginx, eaccelerator yükledikten sonra BB çalışma ile daha iyi bir yer olacak mı?
    Eğer büyük forumlarında çalışmalarını hızlandırmak için modül yeniden yaratma düşündünüz mü? Olmayan bir çözüm, benim durumumda 1-2Gb'lik önbellek boyutu kullanın.
    Neden telif hakkı olmadan pahalı versiyonu? (220 $)
    Ben BB 2.4.3 kullanabilir ve BB 3.3.1 satın almak istiyorum. Benim forum SEO alışverişi için bağlantılar satmaktadır. Telif hakkı benim için 15 000 sayfa referans çoğaltılmış - 90 $ ödemek ama 220 $ çok fazla
    Ben sadece, gönderilen mesajların sayısını bir sürü olarak iki dilde kullanım ve veritabanının bir büyük boy istemiyorum
    Original text
    Biz BB de dosya önbelleği eklemek için planlıyoruz. Şu anda bizim öncelikli ve en çabaları vBET4.0 Çünkü biz dosyayı önbelleğe işlevselliği için bir takvim var. Hangi dillerde önbellek ile çalışacak özelleştirebilirsiniz unutmayın. Yani isterseniz sadece bazı çeviri yapacak önbelleği kullanabilir. Ayrıca daha hızlı böylece BB ücretli sürümü veritabanı önbellek gelişmiş olduğunu lütfen unutmayın ki ücretsiz sürümü. Ücretli sürümü diğer gelişmeler de vardır - genellikle daha hızlı ve daha az bellek alarak. Biz zaten büyük kurullarında başarıyla kullanarak müşteriler var.
    Biz nginx hızlandırıcı ile performans testleri karşılaştırın olamaz vermedi.
    Satın alma markalaşma ücretsiz lisans zorunlu değildir ve her zaman daha sonra lisans yükseltmesi olduğunu lütfen unutmayınız.

Junior Member

Translated text
    Cevabınız için teşekkür ederiz. Nginx apache gibi bir sunucudur. Önbelleğe alma php + nginx + eaccelerator en iyi çalışır ve BB çok daha hızlı olabilir - Ben okumanızı
    Original text
    Last edited by Konstantin; 19-02-10 at 01:54.

Quote Nickli Üyeden Konstantin View Post
    Translated text
    Cevabınız için teşekkür ederiz. Nginx apache gibi bir sunucudur. Önbelleğe alma php + nginx + eaccelerator en iyi çalışır ve BB çok daha hızlı olabilir - Ben okumanızı
    Original text
    Biz are çok kapatmak için şu anda vBET4.0 açıklaması ve biz bu eserin çok var. VBET nginx altında test etmek istiyorsanız, lütfen yeni iplik özellik isteği açın. Nginx php çalışır sonra vBET orada çalışacak. Bir sorun - çeviri seo bağlantılar kullanın sonra da kuralları yeniden yazmak isterseniz gerekli olacaktır. Biz-si olmak o sadece apache .htaccess dosyasında şu anda hazır, ama eğer nginx apache yeniden mümkün değildir sonra her zaman bağlantılar ile kullanabilirsiniz dil öznitelik - bu çok kolaydır. Ödenen satın almadan önce herhangi bir beklenmedik sorunları önlemek için ücretsiz sürümü ile deneme yapabilirsiniz.

Bu Konu İçin Etiketler

İzinleri Yetkileriniz

• Size olmayabilir Yeni Mesaj
  • Size olmayabilir yazılan mesaj içermekte
  • Size olmayabilir Mesaj ekleri
  • Size olmayabilir Mesajınızı Değiştirme
  •