Важно: Ова страница користи колачиће (cookies). Користећи овај сајт без искључивања колачиће у прегледачу, значи да сте сагласни да га користите.
Купи Сада! Карактеристике Довнлоадс

Зарадите са нама!

Ако желите да почнете да зарађујете новац са вБЕТ придружити Партнерски програм.
Страна 1 од 2 12 ПоследњиLast
Резултати 1 на 10 од 13

Тема: Потребна помоћ за смањење оптерећења сервера

Модератор
    Регистрован
    Сеп 2010
    Поруке
    256

Default Потребна помоћ за смањење оптерећења сервера

Здраво, Имам проблема са мојим сервером оптерећење, већ сам се преселио у посвећене покуша да излечи ову, али и даље се високо оптерећења сервера, ако онемогућим вбет оптерећења сервера капи.

Мозе ли неко да помогне?

@ Камил, већ имати пун приступ детаљима послати у пм ако желите да проверите.

СМФ предузећа преводилац (вБЕТ) Особље
    Регистрован
    Мај 2010
    Поруке
    1,000

здраво,
    Ovde imate vBET listu nagoveštava da bi: хттп://ввв.вбентерприсетранслатор.цо...рформанце.хтмл

запамтите - ако сте на свим језицима омогућено - имате 53 више садржаја (теме, поруке итд) на вашем форуму, и наравно високо-саобраћају форуму.

Можете да онемогућите неким језицима и чекају када ће кеш омогућеном језик бити испуњен, после тога - можете да омогућите следећи део превода.

Друго, у овом реласе имамо велики побољшају (веома велика) - то је кеш меморију система (4 различите опције). Можете га проверити у админцп-> вБЕТ кеш. (Сетите се - ви мора да интегрише свој сервер да користи ову врсту кеш)

Модератор
    Регистрован
    Сеп 2010
    Поруке
    256

Имам све што могу да спроводе своје перформансе препорука, ја сам такође имао свим језицима омогућено (и већина), јер купује вбет пре око 6 месеци, оптерећење је константно висок све време. Што се тиче кеш меморију (Бета) Не мислим да имам кеш акцелератор на мом серверу, али евритхинг остало је постављен по вашим упутствима.

СМФ предузећа преводилац (вБЕТ) Особље
    Регистрован
    Мај 2010
    Поруке
    1,000

из наше последње реласе смо радили на овом систему кеш меморију - то би требало да буде велика у перформансама. Потребно је да имате ваш сервер конфигурисан са овим кеш систем (можда сте већ - питајте вашу подршку серверу)
    Последњи изменио kamilkurczak; 26-05-11 U 22:25.

Модератор
    Регистрован
    Сеп 2010
    Поруке
    256

Хи Камил, управо сам проверити пхп инфо и ја га немате, али ћу их добити да инсталирате кцацхе или нешто овако

Мицхаł Подбиелски (вБЕТ штаба)
    Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Хи. Зашто имате проблема са сервером оптерећење? Видим форум је превођење веома брзо, па где је проблем?

Имајте у виду да су преводи које је спољне услуге компаније Гоогле. То значи да када се деси превод ваше теме чекају одговор из Гоогле-а. И то је разлог зашто учитавања Сервер је већи, али то не утиче на систем, јер чека теме предузимати никакве процесора ни додатну меморију (само већ користи). Тако да је разлог зашто ћете увек имати веће оптерећење сервера са вБЕТ омогућен (када онемогућио нема нит чека резултате од Гоогле-а), а у исто време овај форум ће и даље раде брзо, јер је чека теме предузимати никакве процесора.

Дакле, оно што је заиста потребно да се љубавник Сервер Лоад је да се осигура да тема неће чекати резултате од Гоогле-а, али, нажалост, Гоогле дозвољава да његови резултати кеш само 15 дана. Можете га пробати сами - ако онемогућите кеш меморије, или само да је време да живи мање онда ћемо себи Сервер Лоад расте - јер мање резултати ће бити кеширани и више захтева чека за Гоогле одговоре. Не постоји магија - Преводи долази однекуд и потребно је време да га добијете од компаније Гоогле.

Употреба кеш меморије може да помогне на неки начин. Теме чека за Гоогле резултати ће и даље бити на чекању (да га нећете ни проћи док не кеширани све преводе, а ви нећете, јер се чисти према Гоогле-ТОС). Ипак кеширана резултати ће бити генерисан брже, тако да захтеви не чекајући преводи ће ићи брже од реда захтева.

Овде можете сазнати шта је тачно оптерећења сервера је: Оптерећења сервера и сазнају да докле год имате слободне ресурсе Сервер Лоад није проблем.
    Знајући шта је вредност оптерећења сервера није много битан, иако. Знајући како да се тумачи вредност је оно што се рачуна.
    запамтите дефиницију: оптерећења сервера представља број процеса чека да приступ ЦПУ-а. Али не сви процеси су исти! Ако су процеси низак приоритет, када се нови сервер захтева (стр. захтев) појави, може и даље да се ради готово тренутно.
    Да не помињемо да оптерећења сервера је само један фактор од многих других (меморије, процесора коришћење, величине свап датотеке)
    Као и обично, и као многи људи директно умешан у домаћин пословним кажу, све се своди на реалним понашање. Се учитавање страница брзо? Да ли процес као што је претраживање базе података потребно разумном року? Онда ви стварно не имате проблем, без обзира на оптерећења сервера је
    Тако крајњи тест је начин на који сервер се понаша. Ако сервер је брз, број, чак и ако је под називом "оптерећења сервера", заиста не значи много
    Зато што ваш сервер је брз и видим брз ваш форум одговоре, Ваш проблем је само виртуелна - не постоји право питање. Сервер Лоад је вредност која вам даје никакве информације о стварним перформансама, само савете ако знате како да га тумачи (тј. ако је сервер добро ради са Кс оптерећења сервера, онда можете почети проверу шта се дешава, ако брзо расте до 2Кс или нешто слично). Само статички број који не даје ништа, боље проверите своје процесора и меморије да буду сигурни да ова вредност је у реду за свој сервер и да ли је у реду је онда, без обзира шта Сервер Лоад вредност.

Ипак, ако желите неке додатне савете:
    - Доноси већи ТТЛ кеш ако га промени у нижи (стандардно је максимална дозвољена Гоогле ТОС).
    - Ако немате ХДД простора питањима искључите задатак црон за чишћење гост кеша - то не треба да буду очишћене уопште, јер освежава резултате по потреби, и даље уклањање много старих предмета може да стварно дуго времена за ПХП.
    - Користе кеш меморију
    - На крају (али ја заиста не видим смисао тога, јер немате проблем перформанси) почети онемогућавањем језика који вам даје мање саобраћаја

Узгред - оно што је ваш рад сервера, просечне употребе процесора и меморије, и који хардвер имаш (колико процесора, меморија)? Да ли свап фајл се користи?

Модератор
    Регистрован
    Сеп 2010
    Поруке
    256

Следе детаљи по ваша питања
    1) Сервер Лоад
    08:22:53 до 44 дана, 13:31, 1 корисник, лоад авераге: 4.07, 5.09, 5.26
    УСЕР ТТИ из ПРИЈАВА @ ИДЛЕ ЈЦПУ ПЦПУ ШТА
    корен поена / 2 датацентер1.супп 08:17 0.00с 1.53с 0.00св
    2) употребе процесора и меморије
    Укупно се користи бесплатно деле бафера кеширана
    Мем: 4040 3616 424 0 256 2809
    - / + Бафери / цацхе: 550 3490
    Свап: 8001 24 7976
    3) колико процесора
    3

ЕДИТ: само је овде снимак хттп://ввв.тхецодецаге.цом/форумз/сервер.пнг Мој сервер је као све ово време, ова снимак је након омогућавања мемцахце.
    Последњи изменио Simon Lloyd; 27-05-11 U 08:47.

Модератор
    Регистрован
    Сеп 2010
    Поруке
    256

Као додатна информација ево Врх Процеси пријавите:
    кккк 93.0% / уср / бин / пхп / хоме / кккк / публиц_хтмл / форумз / вбентерприсетранслатор_сео.пхп
    кккк 83,0% / уср / бин / пхп / хоме / кккк / публиц_хтмл / форумз / вбентерприсетранслатор_сео.пхп
    кккк 75.0% / уср / бин / пхп / хоме / кккк / публиц_хтмл / форумз / вбентерприсетранслатор_сео.пхп
    МиСКЛ 6.8% / уср / сбин / МиСКЛ сервер - базног директорија / --датадир/вар/либ/мискл - усермискл --пид-филе/вар/либ/мискл/кккк.тхецодецаге.цом.пид - прескочите-спољни- закључавање
    МиСКЛ 6.7% / уср / сбин / МиСКЛ сервер - базног директорија / --датадир/вар/либ/мискл - усермискл --пид-филе/вар/либ/мискл/кккк.тхецодецаге.цом.пид - прескочите-спољни- закључавање
    МиСКЛ 6.6% / уср / сбин / МиСКЛ сервер - базног директорија / --датадир/вар/либ/мискл - усермискл --пид-филе/вар/либ/мискл/кккк.тхецодецаге.цом.пид - прескочите-спољни- закључавање
    Корен 6,0% / бин / сх / уср / лоцал / бин / ркхунтер-Ц - цроњоб
    Последњи изменио Simon Lloyd; 27-05-11 U 17:21.

Мицхаł Подбиелски (вБЕТ штаба)
    Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Quote Оригиналли постед би Simon Lloyd View Post
    Следе детаљи по ваша питања
    1) Сервер Лоад
    08:22:53 до 44 дана, 13:31, 1 корисник, лоад авераге: 4.07, 5.09, 5.26
    УСЕР ТТИ из ПРИЈАВА @ ИДЛЕ ЈЦПУ ПЦПУ ШТА
    корен поена / 2 датацентер1.супп 08:17 0.00с 1.53с 0.00св
    2) употребе процесора и меморије
    Укупно се користи бесплатно деле бафера кеширана
    Мем: 4040 3616 424 0 256 2809
    - / + Бафери / цацхе: 550 3490
    Свап: 8001 24 7976
    3) колико процесора
    3

ЕДИТ: само је овде снимак хттп://ввв.тхецодецаге.цом/форумз/сервер.пнг Мој сервер је као све ово време, ова снимак је након омогућавања мемцахце.
    Нисам сигуран како да тумаче резултате мерења. Како ја видим процесора користи се у око 185% ... Дакле, или је нешто вруће у праву мерења или се односи на 1 процесора - ако имате 3 онда можете користити 300%. Ако је ово исправан начин онда то значи да и даље имате доста слободног ЦПУ ресурсима. Ако не молим вас исправите ме и реците како да тумаче резултате.

Ја сам такође не знам како да тумаче своје податке оптерећења сервера:
    лоад авераге: 4.07, 5.09, 5.26
    Да ли су те 3 различита у времену мерења, или свака од њих је за посебан процесор? Шта је снага процесора?

ПС. Кеш је потребно време да попуните ин

Модератор
    Регистрован
    Сеп 2010
    Поруке
    256

Михал, опет хвала за одговор Просек оптерећења које видите (и снимак) промене сваки пут када освежите, то је као што истичу сибмолиц број, када је оптерећење просек приказане има око 6 или 7 онда сајт је спор али у већини случајева не одговара што заузврат даје грешку.

Ево података које ЦПУ тражили
    Процесор # 1
    Продавац

ГенуинеИнтел
    Име
    Интел (Р) Ксеон (Р) ЦПУ Кс3430@2.40ГХз
    Брзина
    2394.030 МХз
    Кеш
    8192 МБ

Кад сам проверити у ВХМ-Имам 1 Куад цоре ЦПУ, док сервера ми људи говоре ја имам 3 процесора?

Не знам, или се претварају да знају како оптерећења сервера просек је испало (у последње време, у последњих 2 дана то је око:
    Оптерећења просек: 4.49 4.04 3.95

Форум је просечне брзине и не чини се да изазива проблем у овом тренутку, иако је саобраћај око:
    271 (3 чланова и 120 гостију и 148 Паукови)
    Где врх бројка је нормално око 500 - 600, али онда је викенд па саобраћаја је нижа.

Страна 1 од 2 12 ПоследњиLast

Ознаке за ову тему

Правила постовања

• Ти не могу постављати нове теме
  • Ти не могу порука одговора
  • Ти не могу слати прикачене фајлове
  • Ти не могу моњати ваше постове
  •