Важно: Ова страница користи колачиће (cookies). Користећи овај сајт без искључивања колачиће у прегледачу, значи да сте сагласни да га користите.
Купи Сада! Карактеристике Довнлоадс

Зарадите са нама!

Ако желите да почнете да зарађујете новац са вБЕТ придружити Партнерски програм.
Страна 1 од 2 12 ПоследњиLast
Резултати 1 на 10 од 15

Тема: Акценти не приказују правилно ...

МиМ теам Почетник
    Регистрован
    Јан 2011
    Поруке
    9

Default Акценти не приказују правилно ...

Хи.

Ја сам користећи вБуллетин 4.08.

Ја користим вбет за углавном два језика ... Енглески и француски. Имам форуму подразумевани језик постављен на енглески. Међутим, кад год француски корисник постове, превод приказује правилно на енглеском језику. Међутим, у француском акцената се не приказују. Уместо тога, он приказује овако:

Code:
    Dans quelle langue vous allez & #233;crire vos messages. Forum traduira automatiquement vos messages & #224; d'autres utilisateurs langues. En outre, il se traduira par des postes dans d'autres langues & #224; votre langue par d& #233;faut.
    То треба да прикаже овако:

Code:
    Dans quelle langue vous allez écrire vos messages. Forum traduira automatiquement vos messages à d'autres utilisateurs langues.
    Мој форум је подешен да приказује оба језика као ИСО-8859-1. Дакле, ја не користим утф-8

Такође, Пратио сам упутства за инсталацију веома блиско.

Само модификације сам да вБет је да сам променио подразумеване заставе Помоћу ЦСС-Спрајт. Међутим, ја сам погледао код, а ништа сам да ефекат на начин на који ствари се приказују.

Да ли морам да конвертујете своје дБ до УТФ-8 да решим овај проблем?

Сваки савет це бити цењена. Хвала.
    Последњи изменио freddie3218; 07-03-11 U 16:12. Разлог: Ја изменио оригинални цитат, јер овом форуму то исправно приказане. Додао сам простор у "& # 233" поља.

МиМ теам Почетник
    Регистрован
    Јан 2011
    Поруке
    9

Па .... Онемогућен сваки други додатак ја, и још увек имам исти проблем. Изгледа као грешку у вбет

СМФ предузећа преводилац (вБЕТ) Особље
    Регистрован
    Мај 2010
    Поруке
    1,000

здраво, да ли користити УТФ-8 форум и база података или не?
    Ако не - ја би требало да имамо решење за вас. Ја Вил га припремити и написати овде.

Ако можете - Молимо Вас да залепите овде УРЛ тема са овим питањем.
    Хвала

МиМ теам Почетник
    Регистрован
    Јан 2011
    Поруке
    9

Quote Оригиналли постед би kamilkurczak View Post
    здраво, да ли користити УТФ-8 форум и база података или не?
    Ако не - ја би требало да имамо решење за вас. Ја Вил га припремити и написати овде.

Ако можете - Молимо Вас да залепите овде УРЛ тема са овим питањем.
    Хвала
    Не, ја не користим утф-8 форум или базу података. Ја користим ИСО-8859-1.

Можете да видите проблема живе од прегледају ову тхреад:

$ 1 Ово је тест

Хвала.

МиМ теам Почетник
    Регистрован
    Јан 2011
    Поруке
    9

Свака вест о томе шта је то изазива?

Регистрован
    Мај 2010
    Поруке
    1,000

здраво,

Ја сам га тестира на пробном форуму (у не УТФ) и не могу да га репродукује, али можете пробати ово решење.
    Имам нешто за вас:
    1. отворен, да копирате и мењате овај фајл:
    Форум роот / инцлудес / вбентерприсетранслатор_фунцтионс_утилс.пхп
    2. У овој функцији наћи:
    PHP Code:
    function vbet_encodeToSafeUTF8(&$string) {

//TODO how to check does utf-8 is involved? how often this function is used?
    //        if (! ereg('[\200-\237]', $string) and ! ereg('[\241-\377]', $string)) 
    //        if (!preg_match('/[\200-\237]/', $string) and !preg_match('/[\241-\377]/', $string)) 
    //        if (!preg_match('/[\200-\237\241-\377]/e', $string)) 
    //            return $string; 

// decode three byte unicode characters 

$string preg_replace('/([\340-\357])([\200-\277])([\200-\277])/e',        

'\'&#\'.((ord(\'\\1\')-224)*4096 + (ord(\'\\2\')-128)*64 + (ord(\'\\3\')-128)).\';\'',    

$string); 

//decode two byte unicode characters 

$string preg_replace('/([\300-\337])([\200-\277])/e'

'\'&#\'.((ord(\'\\1\')-192)*64+(ord(\'\\2\')-128)).\';\''

$string); 

return 
    $string;
        } 
    3. и коментар све линије без повратак као што је ова:
    PHP Code:
    function vbet_encodeToSafeUTF8(&$string) {

//TODO how to check does utf-8 is involved? how often this function is used?
    //        if (! ereg('[\200-\237]', $string) and ! ereg('[\241-\377]', $string)) 
    //        if (!preg_match('/[\200-\237]/', $string) and !preg_match('/[\241-\377]/', $string)) 
    //        if (!preg_match('/[\200-\237\241-\377]/e', $string)) 
    //            return $string; 

// decode three byte unicode characters 
          //  $string = preg_replace('/([\340-\357])([\200-\277])([\200-\277])/e',        
            //        '\'&#\'.((ord(\'\\1\')-224)*4096 + (ord(\'\\2\')-128)*64 + (ord(\'\\3\')-128)).\';\'',    
                //    $string); 

//decode two byte unicode characters 
            //$string = preg_replace('/([\300-\337])([\200-\277])/e', 
            //        '\'&#\'.((ord(\'\\1\')-192)*64+(ord(\'\\2\')-128)).\';\'', 
            //        $string); 

return $string;
        } 
    4.. сачувати и тест!

ово би требало радити само за нове поруке. све постојеће поруке би требало да измене ручно.
    Не сигурни да имате ИСО форума, али можете га тестирати. Ако није добро - молим вас замени ове промене Бу стари фајл

МиМ теам Почетник
    Регистрован
    Јан 2011
    Поруке
    9

Хи,

То је добро пробати. Међутим, то не функционише.

Излаз сада приказује: ". Цеци ест ун теста С'ил воус плаА ® Т игнорер ЦЕ поруку."

Коректан излаз треба да буде: "Цеци ест ун теста С'ил воус плетеница игнорер ЦЕ поруку.."

Дакле, сам се вратила.

Ево једна ствар сам приметио:

Приликом објављивања и редиговања, не исправно приказана. Међутим, ако сам погодио ВИСИВИГ едитора дугме да иде у "основни мод", онда ће правилно приказати у ВИСИВИГ едитору. Међутим, када покушам да га сачували, он се враћа да прикаже погрешно поново. Чини се да ВИСИВИГ едитора није парсирање ствари правилно пре него што сачувате када користим ВБЕТ на страном језику, или када ја користим [ланг =] тагове. Међутим, ако порука страним фраза без коришћења [ланг = ен] тагове, онда ће исправно приказивати приликом чувања. Па изгледа да је ВБЕТ не дозвољава ВИСИВИГ едитора да анализирати коректно пре него што сачувате ... ако то има смисла.

Регистрован
    Мај 2010
    Поруке
    1,000

имате овај проблем када желите да пост на преведена страна или не? опишите шта треба да радим да имају исте резултате на пробном форуму.

МиМ теам Почетник
    Регистрован
    Јан 2011
    Поруке
    9

Quote Оригиналли постед би kamilkurczak View Post
    имате овај проблем када желите да пост на преведена страна или не? опишите шта треба да радим да имају исте резултате на пробном форуму.
    Не знам да ли може да репродукује ово на вашем форуму или не. Међутим, то је оно што се дешава:

ВБуллетин ® Версион 4.08
    Имам два језика на мом сајту: енглески и француски језик. Инвалида све друге језике ја, као и све остале заставе.
    Све енглеском и француском језику је превод целом сајту исправно, уз одговарајуће акцентима. Једини пут акцената не приказује исправно је ако неко користи француски језик и поруке на француском језику ... да "Француски језик" изабрани у својим корисничког профила. У овом случају, ВБЕТ ће доделити одговарајућа ознаке ББЦоде аутоматски када се порука. ИЕ: "[ланг = ср]" Међутим, када су доставе своје место, украсе своје поруке НЕЋЕ правилно појавити. Ако су притиснути "едит пост" дугме, они ће видети своје поруке у напредним ВИСИВИГ едитора приказују непрописно (имам све рачуне подесити да користи ВИСИВИГ едитора, чак иу брз одговор, по дефаулту тако да сви корисници да прикачите слике из њихове чврстом диску). Међутим, ако су половни аутомобили "прекидач уредник Моде" дугме и назад, они ће видети своје поруке приказује правилно. Ипак, када покушају да сачувате промене у своје поруке, она ће поново приказује непрописно када су сачували своје поруке.

Овај проблем се дешава само када корисник користи "ФРАНЦУСКИ ЈЕЗИК" у својим подешавањима корисника и слање на француском језику ... чиме вбет додајте [ланг = ен] да поруке аутоматски.

Подразумевани форуму језик је енглески.

Ако вам је потребно да погледате око на мој форуму ... ам мене, и ја ћу вам послати потребне информације погледајте мој Администратор подешавање панела.

Надам се да ова информација помоћи.

Хвала.

Регистрован
    Мај 2010
    Поруке
    1,000

Да. Могу то и потврдите на пробном форуму!
    Ово је вБЕТ грешке па сам потребу да се крене у ову тему секцији грешака извештавања.

Приметио сам да постоји проблем са кодирањем слова са АСЦИИ код под

Могу репродуковати га на мом тесту форуму тако да могу то поправити без приступа ваш форум

Ја ћу покушати да нађу најбоље решење за вас.
    Последњи изменио kamilkurczak; 11-03-11 U 11:40.

Страна 1 од 2 12 ПоследњиLast

Ознаке за ову тему

Правила постовања

• Ти не могу постављати нове теме
  • Ти не могу порука одговора
  • Ти не могу слати прикачене фајлове
  • Ти не могу моњати ваше постове
  •