Dôležitý: Táto stránka používa cookies, (cookies). Používanie tejto webovej stránky bez nutnosti vypnúť súbory cookie v prehliadači, znamená to, že súhlasíte s tým, pre jeho použitie.
Aj v súčasnej dobe sa môj systém nastavený tak, aby vymazať z cache každý týždeň. S prázdnou cache, moje databáza je o 1.1Gb, zatiaľ čo s plnou cache, to je asi 4.5GB.
Všimol som si, že čím väčšia cache, tým vyššie moje priemerné zaťaženie servera dostane. V danej dobe môjho fórum medzi 650 a 1300 užívateľov, ale to nevyzerá, že vplyv na náklad, rovnako ako veľkosť vyrovnávacej pamäte.
S veľkou cache, zaťaženie servera je 3.3-3.8, keď sa prázdny, zostane v rozmedzí 2,0-2,5. To nie je vôbec zlé, ako som 16-hlavný server, ale bol som len premýšľal, či takéto správanie možno očakávať s meniacou sa veľkosť databázy!
vBET má vyrovnávaciu pamäť pre indexy tabuliek a používa MySQL motor pre najrýchlejší klobúk - MyISAM. Tak sme najlepšia voľba pre DB cache. Celý rozdiel, ktorý zaznamenáte nie je v časti vBET, ale v časti, ktorá vykonáva MySQL dotazov. Indexy ponúka rýchlejšiu odozvu a uisťuje, že doba odozvy sa nebude dramaticky sa s väčším množstvom dát. MySQL sa stále hľadať väčšie indexy a ako myslím, že je potrebné viac zdrojov. To je dôvod, prečo ste si väčšie zaťaženie servera.
I - ak je preklad je v cache, potom je vziať odtiaľ. Ak nie, potom Google je požiadaný o preklad. To si vyžaduje viac času tej doby, ale s najväčšou pravdepodobnosťou sa aj menej prostriedkov na serveri. To zaberie viac času, pretože prebieha komunikácia so serverom Google, ktorý nejakú dobu trvá, je preklad, ktorý si vyžaduje čas, a tam je zasielanie výsledkov z Google na váš server, ktorý tiež nejakú dobu trvá. Trvá to menej prostriedkov, pretože server čaká na odpoveď pasívne, a keď dostane to je len prosté rozbalenie odpovede. Ako preklad z vyrovnávacej pamäte je oveľa, oveľa rýchlejšie - preklad je už robí a je to na vlastnom serveri, stále je potrebné brať z databázy, dotaz musí byť vykonané, MySQL trvá niekoľko CPU a pamäte za to.
Za predpokladu, že - s použitím cache je veľmi dobrý nápad. Ak sa budete cítiť, že server má problémy s tým môžete experimentovať zakázať vyrovnávaciu pamäť pre niektoré jazyky a porovnať výkon servera. Neodporúčame, aby odstránenie medzipamäte úplne.
Plánujeme pridať aj súbor medzipamäte vBET. Pretože práve teraz našou prioritou a väčšina úsilie na vBET4.0 Nemáme plán pre funkciu súboru cache. Pamätajte, že si môžete nastaviť, ktoré jazyky budú pracovať s cache. Takže ak chcete, môžete použiť vyrovnávaciu pamäť len pre niektoré z prekladu, ktorý vás bude k dispozícii. Ďalej upozorňujeme, že platené verzie vBET zlepšila Database Cache, takže je to rýchlejšie, že vo voľnej verzii. K dispozícii sú aj ďalšie zlepšenia v platenej verzii - všeobecne je rýchlejšie a zaberie menej pamäte. Už máme zákazníkov, ktorí sa úspešne používať na veľkých dosiek.
My sme sa výkonnostné testy s nginx akcelerátora, takže nemôže porovnávať.
Vezmite prosím na vedomie, že nákup značky slobodnou licenciou nie je povinný a vždy môžete upgradovať licenciu neskôr.