Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 12

Тема: прилагодено дефиниција почетната страница од пребарувачот линкови

Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    37

Default прилагодено дефиниција почетната страница од пребарувачот линкови

Здраво,

Морав да креирате сопствени дефиниција од нула (мојот одбор е високо кориснички).

Сите работи добро, освен кога корисникот го следи линк до под-јазик, линкови до Главен јазик (т.е. domain.com) се ажурираат да биде почетната страница од пребарувачот на тој јазик, (на пр domain.com / es /).

Како може да ја замени препишување на специфична врска, така што јас може да се задржи линк до оригиналниот јазик (англиски јазик), додека одржувањето на главната страница логото со користење на новиот линк до специфични за земјата почетната страница од пребарувачот?

благодарам

MOGmartin

Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    37

Ако ви треба пример,

1) ве молиме одете на мојот одбор @ MOGmartin на оптимизација Форум Слободен SEO алатки и оптимизација Blog@seoforums.org
    2) Кликнете на друг јазик
    3) кликнете назад на англиски (на првото знаме).

Јас треба да го поставите врски што водат до Оди само на почетната страница од пребарувачот на главниот сајт.

благодарам

Michał Podbielski (vBET персонал)
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Јас ја гледам. Какви промени се сте направиле во vBET дефиниција за знамиња генерација. Исто така - не сте направиле некоја vBET кодот промени?

Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    37

Quote Напишано од vBET View Post
    Јас ја гледам. Какви промени се сте направиле во vBET дефиниција за знамиња генерација. Исто така - не сте направиле некоја vBET кодот промени?
    Нема промени на сите, јас само замислен хард кодирани дефиниција во HTML со јазици сакав, и истакна нив во точното директориум:

односно. шпанското знаме = водат до / es /
    француското знаме = водат до / FR /

Нема логика се користи.

Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    37

Quote Напишано од MOGmartin View Post
    Нема промени на сите, јас само замислен хард кодирани дефиниција во HTML со јазици сакав, и истакна нив во точното директориум:

Нема логика се користи.
    нешто? судрат? помош??

итн

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Нема логика се користи.
    Така ќе го смени целосно начинот на знамиња генерација. Ве молиме имајте предвид дека vBET генерира знамиња URL-то е нормално за да не се преведени страници и за преведени страници користи таму префикс vbet_flag- која е отстранета во текот на превод следење (да ја признае вашата знамиња врски и не Додај има код на јазик). Можете да го менува и тоа е причината зошто вашето знаме е додадена код на јазик.

Па ве молиме да се врати на vBET образец и го менувате, ако треба, или во вашиот код проверете дали постои $_REQUEST['language'] и во овој случај додадете vbet_flag- на почетокот на знамето рачно (не на сликата - Линк околу сликата).

Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    37

Quote Напишано од vBET View Post
    Така ќе го смени целосно начинот на знамиња генерација. Ве молиме имајте предвид дека vBET генерира знамиња URL-то е нормално за да не се преведени страници и за преведени страници користи таму префикс vbet_flag- која е отстранета во текот на превод следење (да ја признае вашата знамиња врски и не Додај има код на јазик). Можете да го менува и тоа е причината зошто вашето знаме е додадена код на јазик.

Па ве молиме да се врати на vBET образец и го менувате, ако треба, или во вашиот код проверете дали постои $_REQUEST['language'] и во овој случај додадете vbet_flag- на почетокот на знамето рачно (не на сликата - Линк околу сликата).
    Здраво, благодарам за одговорот.

Зедов се погледне во вашиот код минатата ноќ, можев да работат како да го прилагоди ... Претпоставувам дека ќе се нурне во повторно.

проблемот со стандардно дефиниција е дека поради некоја причина сите височини и ширини се поставени на нула, па знамиња само се појави како точки.

знаеш ли зошто е ова?

благодарам!

Мартин
    Последен пат изменето од MOGmartin; 16-09-10 на 16:41.

Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    37

изменето погоре пост да го вклучите проблем со стандардните обрасци,

HTML кодот Јас во моментов го гледате е height = "0" и width = "0" на сите знамиња .... ?

Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    37

ОК - најде проблемот.

ќе се користи clear.gif како линк на фајлот, оваа конфликти со clear.gif дека VB користи како добро.

Имам целосно поставување сите големината на сликата атрибути во имала, така што создава овој конфликт.

Јас Ви препорачуваме да го смените името на clear.gif во иднина порака.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

изменето погоре пост да го вклучите проблем со стандардните обрасци,

HTML кодот Јас во моментов го гледате е height = "0" и width = "0" на сите знамиња .... ?
    Ширина и висина се хард-кодирани како броеви: width = "16" height = "11"
    Значи не може да се vBET грешка - можеби некои други современи е парсирање вашите слики.

Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •