Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 2 на 2 FirstПрво 12
Резултати 11 да 16 на 16

Тема: чудно карактер во URL

Во рудникот, јас немам овој дел. Ќе ја имаат двапати -

RewriteCond% {} REQUEST_URI! (Admincp / | modcp / | закажана | vbseo_sitemap)
    RewriteRule ^ ((архива /)?(.* \\. PHP (/.*)?))$ vbseo.php [l, QSA]
    vbseo.php се игнорира .... и за мене се скрши мојот код кога тоа ќе го остави таму.

Михал ми рече да се отстрани, а сега работи добро.

Quote Напишано од vBET View Post
    1. Кога - пред или по пошта на Google?
    пред Google ми мејл.
    мојот индекс не расте како и обично сега.
    изгледа како Google спречи индекс мојот веб

Quote Напишано од badawidollah View Post
    пред Google ми мејл.
    Потребно е време, Бро. Би го даде 2-3 месеци минимум.

Сум бил анализа пребарувач оптимизација за како 10 години. И не постои сомнеж дека е потребно време за google да се утврди "конечниот" поставување на вашите страници. Тоа ќе се врти на повисоки и пониски чинови за неколку недели.

Quote Напишано од mikeinjersey View Post
    Во рудникот, јас немам овој дел. Ќе ја имаат двапати -

vbseo.php се игнорира .... и за мене се скрши мојот код кога тоа ќе го остави таму.

Михал ми рече да се отстрани, а сега работи добро.
    RewriteEngine На

RewriteBase / форум /

RewriteCond% {} HTTP_HOST! ^ Www \\. Nusantaraku \\. Org
    RewriteRule (.*) http://www.nusantaraku.org/forum/ $ 1 [L, R звучник = 301]

RewriteRule ^ ((urllist | sitemap_) .* \\ (XML |..? Txt) (\\ gz))? $ Vbseo_sitemap / Мапа на сајтот vbseo_getsitemap.php = $ 1 [l]

RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / форум / index.php [l, QSA]
    RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / форум / $ 2 [l, QSA]

RewriteCond% {} REQUEST_URI! (Admincp / | modcp / | vbseo_sitemap / | cron)
    RewriteRule ^ ((архива /)?(.* \\. PHP (/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [l, QSA]

RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-Ѓ
    RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-D
    RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} ^! (Admincp | modcp | clientscript | cpstyles | слики) /
    RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [l, QSA]

# RewriteCond% {} REQUEST_URI! (Admincp / | modcp / | закажана | vbseo_sitemap)
    # RewriteRule ^ ((архива /)?(.* \\. PHP (/.*)?))$ vbseo.php [l, QSA]

# RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-Ѓ
    # RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-D
    # RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} /! (Admincp | modcp | clientscript | cpstyles | слики) /
    # RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [l, QSA]

се надевам дека ќе работи

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Quote Напишано од badawidollah View Post
    пред Google ми мејл.
    Забележете дека тоа е нормално и саканиот дека страните пристап во robots.txt се отстранети од индекси. Значи во оваа област може да биде смирен. Google е индексирање на нови содржини, а можеби и уште не-индексирање ирелевантни содржина.

Вистинското прашање е што оваа порака Google е навистина за. Дали е можно дека Google е пишување за содржината што веќе блокирани, но не беше отстранета од индекси сеуште, или навистина е некој циклус во URL адресата која не гледате сега. Во првиот случај - нема ништо да се грижите за - Несоодветни страници кои се гледаат од Google како дуплирање на содржина ќе бидат отстранети во некое време и прашање е затворено. Во вториот случај треба да се најде враќам адреси - вие дефинитивно ќе се најдат оние во Webmaster Tools, порано или подоцна, ако таква постои (имајте на ум дека Webmaster Tools не ви покаже вистинските податоци).

Исто така уште еден совет - бидете сигурни дека ќе блокира сите Несоодветни содржини во вашиот robots.txt Ве молиме погледнете овде за примери:
    http://www.vbenterprisetranslator.co...rformance.html
    И да биде подготвен дека страните блокирани од страна на robots.txt ќе исчезне од индекси - ова е како што е и како тоа треба да работат.

Во овој момент не знаеме други причини зошто Google може да се испрати како порака. Уште чека одговор дека пораката дадена во 2 пост тука е како што Google ги испраќате или има нешто скршено со кодирање?

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Нема одговор - смета решени. Ве молиме имајте предвид дека тука, ако не

Страница 2 на 2 FirstПрво 12

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања