Ние сме свесни за тоа и за овој момент тоа не се смета за грешка, но функција (па и во други зборови бубачка во Ница јакна).
Ве молам дозволете ми да објаснам. Што ви се пишува за е дека во некои CMS блокови како "Последните мислења" дел од текстот не е превод на оригиналниот јазик. Всушност тоа не е преведен на сите правилно, затоа што текстот прикажан во таков блок е без BBCode-от. vB едноставно им овозможува да се ослободи од BBCodes без негово извршување. И тоа е причината зошто го гледате овој текст да не преведени.
На некои јазици (како јапонски) може да се види тој текст е "преведена", бидејќи навистина тоа е секогаш преведени, но без BBCode-от е преведен како што беше во твојот форум оригиналниот јазик. Значи Google се текст, односно во Португалија, но vBET кажам дека тоа е на друг јазик (Форум стандардно), бидејќи vB отстранета информации за вистински јазик. Значи Google збунува, а понекогаш и се враќа само истиот текст и понекогаш се обидуваат да го преведат со многу послаб резултат.
Ние не сме во можност да се направи нешто со што без vB код измена и ние не сакаме да се направи тоа. Ние официјално побара vB тим за нови кука која ќе им овозможи да се оцени избран bbcodes пред сите bbcodes ќе бидат отстранети. Видете тука за повеќе детали: Не се вади BBCODEs
Ние Испрати овој предлог пред повеќе од 2 месеци и се уште се без одговор на сите ...
Значи под претпоставка - тоа не е до нас и затоа сметаме дека што не функција бубачка. Додека vBulleitn ќе ви овозможи да ги отстраните само bbcodes без парсирање тоа не можеме да помогнеме. vBET Означијапоракатакако соодветно и даде логика да се преведе, но имала само избира во некои места за да го игнорираат. Можете да помогнете со пишување на твојот глас во нашата тема - можеби vB тим ќе ги разгледа овој предлог тогаш.
За жал не можам да помогне тукаСе надевам дека ќе се разбере нашата ситуација во ова издание.
Тоа ќе бара да се најде vB функција која ги отстранува BBCode-от, проверете го lang или langtitle BBCode-от постои во внесување на текст и во таков случај треба vBET датотека со bbcodes и користат соодветни функција да го анализирам (оние кои се подготвени сега).
Јас не го направи тоа затоа што сакате да го задржите vBET инсталација / ажурирање лесно како е можно, но се разбира, ако навистина сакате да го направите ова, тогаш молам да ме известите - Јас ќе го тестираат и да ви даде готови код. Ве молиме имајте во предвид дека тоа ќе бара да го направите ова секој пат кога ќе ажурирање vBulletin - затоа што ќе дојде вашите промени. Значи - да постапиш?
Последен пат изменето од vBET; 07-05-10 на 19:22.
Подолу е многу брзо решение за оние кои сакаат да се промени vBulletin датотеки. Ве молиме имајте предвид дека ова решение не е совршен, но ќе ви даде текст во соодветен превод. На не е совршена прашање е затоа што ќе бидат преведени двапати - прв пат кога bbcodes ќе бидат отстранети; 2 време кога целата страница е преведена.
Брзо решение:
1. Измени датотека / Вклучува / functions.php
2. Најди:
3. Стави по:PHP Code:function strip_bbcode($message, $stripquotes = false, $fast_and_dirty = false, $showlinks = true, $stripimg = false)
{
PHP Code:if (false !== strpos($message, '[/lang]')) {
require_once(DIR. '/includes/vbenterprisetranslator_functions.php');
$message = vbet_parseOnlyLang($message, true);
}
ОК - јас го гледам. Се чини дека ние треба да се сетам што е јазик, дозволи да се отстрани сите постоечки ознаки, и на крајот го преведе. Ова чудни работи се поради bbcodes беше преведен и После тоа оние кои не каде отстранети. Ќе работам на тоа.
Ве молиме кажете дали може да почека малку со ова - на следната недела. Се чини како совршен задача за нашиот нов член. Пчела кул - ние ќе ја провери решение пред да го објават. Значи - дали е во ред да им даде решение во следната недела?![]()