Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 9 на 9

Тема: Кога кеш се брише / оптимизиран ми / tmp директориумот исполнува и MySQL несреќи

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Default Кога кеш се брише / оптимизиран ми / tmp директориумот исполнува и MySQL несреќи

Како што насловот вели. Морам да се рестартира MySQL, што го отвора мали директориум и празна маса што се урна. Ова се случува само на масите дека се многу големи, како vbenterprisetranslator_cache_short_ru, што е над 3,3 милиони записи и 500MB.

Мојот кеш TTL е 15 дена. Треба ли да се направи тоа пократко?

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Ве молиме погледнете на оваа тема: http://www.vbenterprisetranslator.co...rformance.html

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Право - ги имам сите предлози за ефикасноста спроведува. Прашањето е, што можам да направам за да се спречи / tmp од истекува на просторот кога овие табели се оптимизирани ("поправка од вид")?
    Последен пат изменето од tavenger5; 12-09-11 на 18:59.

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Добро, треба да се смени кешот расчистување стратегија, Ве молиме да дознаете кој од нив е најдобро за вас, краток опис може да се најдат таму:
    admincp-> vBet Кеш -> Кеш расчистување стратегија
    Не се препорачува да ги избришете сите податоци кеш по TTL интервал, пробајте да користите друга стратегија. Се разбира дека може да се обиде да направи TTL пократок, но јас ве советувам да, во првиот обид и други клириншки стратегија. Ова треба да помогне, ако не ги споделите со нас

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Quote Напишано од tavenger5 View Post
    Право - ги имам сите предлози за ефикасноста спроведува. Прашањето е, што можам да направам за да се спречи / tmp од истекува на просторот кога овие табели се оптимизирани ("поправка од вид")?
    Исто како што Радек го напиша - можете да го користите други расчистување стратегија. Изработка на TTL пократко ќе деградира ефикасноста на вашиот, бидејќи почесто твојот форум ќе побара надвор превод.
    За директориумот / tmp фолдер - Вие исто така може да побара MySQL подршка / форуми за ова прашање. Тоа е јасно ни на vBET обем. Ние сме подготвени за големи форуми и ќе ви овозможи да се користат различни расчистување стратегии за побрзо чистење на големи табли. Сепак, ако вашиот MySQL урна ова е MySQL прашање. Или можеби тоа е вашиот оперативен систем прашање - Ве молиме обидете се да се овозможи поголема привремени датотеки.

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Јас сум всушност се обиде различни расчистување стратегии. Тесно грло е кога многу голема маса е оптимизиран по бришењето.

Сениор
    Зачленет
    Декември 2009
    Мислења
    276

Мислам дека го сфатиле. Мој tmp директориумот беше само 500MB. Кога на маса блиску до 1GB е оптимизиран е потребно повеќе простор, тогаш тоа да го направите сите оптимизација. Така, наместо зголемување на големината на tmp директориумот јас создаде нов оној кој користи RAM меморија наместо на диск според овие упатства: themattreid.com / wordpress/2011/04/04/mysql-and-ramdisk-or-how-to- make-tmpdir-употреба-прашања-Побрзо /

Од многу поголеми барања направи мали фајлови да се изврши ова ќе се забрза тој процес, како и.
    Последен пат изменето од r.dziadusz; 02-06-12 на 12:55. Причина: намалување на URL-то

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Да се разјаснат, е овој проблем решен, за сите други проблеми ве молиме отворете нови теми

Пензионираниот;)
    Зачленет
    Август 2011
    Мислења
    441

Нема одговор, сметаме овој проблем решен, дали ќе имате какви било прашања за ова прашање ќе го отвори, за било какво друго прашање ве молиме отворете нова тема

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •