Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 20

Тема: По надградба rankbadges добива одземени.

Сениор
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    257

Exclamation По надградба rankbadges добива одземени.

Јас сум сега има големи проблеми со моите членови. Од надградба сите постојано губење на нивните екстра rankbadges. Овие се е додадена рачно како дополнителен групи. Но, во моментот на cron работи за ажурирање на сите редови губи рачно внесени оние. Тоа не се случи пред ова ажурирање.

Ве молиме советува!

Благодарам.

Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво. Пред оваа надградба vBET не се користи групи на сите. vBET4.3.0 верзија е oficially смета нестабилна бета верзија, па проблеми со нови functionalisies може да се случи. Жалам за проблеми, ние ќе работиме за да го реши.

Ве молиме даде повеќе информации за rankbadges. Дали е мајчин vB функционалност или од некои современи? Во кабина случаи - каде да ја најдат? Кои закажана задача отстранува? Дали тоа влијае на другите дополнителни групи и само оние кои се поврзани со rankbadges? Дали е тоа да се случи кога закажана задача работи со vBET dissabled?

Сениор
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    257

Тоа е само Set as default vBulletin групи. Редови, итн Не МО. Јас навистина не разбирам зошто vBET сега користи Членски групи?

vBulletin претпријатија Преведувач (vBET) Персоналот
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    1,000

Кои закажана задача отстранува? Дали тоа влијае на другите дополнителни групи и само оние кои се поврзани со rankbadges? Дали е тоа да се случи кога закажана задача работи со vBET dissabled?

Ако ова е vB однапред зададена опцијата - пишете што конфигурација ми треба да го поставите за да го repoduce на мојот тест форумот? Ако ви се опише за мене - јас ќе се обидам да се направи истите резултати како тебе.

Благодарам

Сениор
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    257

Ажурирање на корисникот чинови и звања закажана тој ги отстранува. Со vBET хендикепираните тоа е во ред.

Како да се објасни ова? hmmmmm

Јас создаде неколку дополнителни групи, а овие исто така, добива rankbadge (кои се поврзани со групи на) Сега се чини дека кога има повеќе од еден или два дополнителни групи додаде (рачно) на член, кога на cron работи, е потребно за оние рачно додадени оние далеку.

Се надевам дека ќе се разбере.

Сениор
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    257

Ова е сега да стане голем проблем за мене. Имам повеќе од 50 000 членови, и мора да се разбере дека имам рачно да додадете овие групи секојдневно во оваа фаза. Зарем не постои начин за мене за рачно ја исклучите оваа групи vBET сега додава? Јас дури и не е јасно зошто ти го направи ова!?

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Quote Напишано од Taurus View Post
    Тоа е само Set as default vBulletin групи. Редови, итн Не МО. Јас навистина не разбирам зошто vBET сега користи Членски групи?
    Ова беше побарано тука: http://www.vbenterprisetranslator.co...each-user.html

Јас разбирам тоа е голем проблем за вас. Да се направи што е можно побрзо молам, само ме PM вашиот пристап детали Admin CP и FTP. Исто така Ве молиме да ми кажете што точно членска група можам да додадете тука и што точно закажана задача (по име) треба да работат за да го видиш ова прашање. Јас ќе ги провери и поправи го на место - Ова ќе им даде најбрзи резултати. Јас ќе се справи со ова лично и да го тоа уште денес ако ме испрати детали доволно брзо (ќе биде достапна за 4-5 часа денес, со 1 час пауза сега). Ако не сакате да ги споделите вашите пристап детали, а потоа уште ми треба детали како да се конфигурира нашиот тест форумот за да ја видите ефектот.

Исто така уште едно прашање да се сфати ова прашање правилно - не Членските групи обично се отстранува (така членска група исчезне од форумот) или само задача корисникот за да членска група исчезнува. Значи ви треба за да додадете групи повторно или Додели корисникот за да членска група повторно?

Сениор
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    257

Благодарение Михал. Премиерот испратена.

Она што го гледам добивање одземен од cron ми е "Легендата и групи" Xtreme "/ редови. Јас навистина не знам како да го објаснам. Се надевам дека ќе може да се види на мојот форум. Јас сум исто така не е точно сигурни кој cron. Но секој ден, по додавањето на овие рачно, тие се качил повторно. Па јас сум Сомневајќи се дека треба да биде закажана ажурирање usertitles и редови.

Ви благодариме за помош!

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Како што пишува во премиер - Ги проверив сите дневни закажана задачи на вашиот форум и не најде ништо. Во овој момент не сме во можност да се репродуцира прашање, па не сме во можност да работат на тоа. Исто така како што ви напиша навистина doupt дека е vBET прашање - имате прашање кое само некои посебни корисници губат групи и другите не се изгубат истите групи - дали тоа ќе биде нешто автоматски најверојатно тоа ќе влијае на сите корисници на овој членска група . Јас проверив vBET код за Членски повторно и го најдов ништо што би можело да предизвика ова прашање. Па можеби е предизвикана од некои активности кои ги вршат од страна на оние корисници - Ве молиме зборува за нив е да дознаете беше таму некои заеднички дејства.

Набрзо - Не верувам дека тоа е vBET грешка, сепак јас сум подготвен да се провери детали кога ќе ни даде информации за тоа како да се репродуцира на ова прашање. Јас двојно проверени сите дневни закажана задачи на вашиот форум и не најде ништо. Ве молиме да ни даде подетални информации за тоа како да се репродуцира на ова прашање.

Сениор
    Зачленет
    Мај 2010 година
    Мислења
    257

Добро, за 2 дена, се вратив на старите vBET. Ниту еден проблем во овие 2 дена. Сношти се надградува, и ова утро морав повторно да додадете дополнителни групи на најмалку 10 члена. Тоа мора да има нешто да се направи со дополнителни групи vBET сега, исто така, додава тој. Затоа ве молам да ми кажете како да ги отстраните овие целосно од vBET, зашто не може да го носи на ова. Благодарам.

Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења
  •