Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 9 на 9

Тема: Ohhh не. VB 4.0.5 инсталирате Gone Bad

Помлад Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    13

Default Ohhh не. VB 4.0.5 инсталирате Gone Bad

Здраво, јас инсталиран vBET и по насоки како најдобро што можев. Некои од нив се тешко да се разбере. Јас изменето functions_vbseo_createurl.php и functions_vbseo_url.php
    Јас го користам VBSEO и јас изменет мојот .htaccess датотека користејќи Оваа страница најдобро би можел со насоки. И сега на мојот сајт е празна бела страница. Гледав во вашиот ЧПП простор за 2 часа вечерва. Мој сајт е во папката на главниот сајт.
    пример: mainsite / форум
    Па јас вметнува мојот форум рачно но мојот сајт е празна бела страница. Секоја помош ценети. Целиот мој сајт е долу ...

Ви благодариме
    Купив целосната верзија

Michał Podbielski (vBET персонал)
    Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Ако имате празна страница треба да проверите дали имате соодветно libriaries инсталиран. Мора да имате инсталирано навивам и iconv.
    Погледнете тука за повеќе детали:
    http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post1536

Ве молиме за maintime само сет vBulledin dissabled и коментари vBET. Htaccess правила, па твојот форум ќе работат. Исто така Ве молиме да ни ги испратите вашите вистински целата содржина на htaccess датотека -. Ние ќе го провериме твојот правила. Сепак најверојатно - вие едноставно не се соодветни libriaries.

Исто така, постои уште еден можен рок причина - ако вашата страница е утовар и утовар и утовар - тогаш ќе треба да проверите дали имате поврзување со Google. Понекогаш сервери се блокирање појдовни барања - ве молиме имајте предвид дека vBET бара да бидат дозволени појдовни барања до Google - Google ги прави преводите. Можете да го проверите тоа користејќи ја оваа совети: http://www.vbenterprisetranslator.co....html # post1729

Помлад Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    13

Здраво, ви благодарам за совети! Јас не Google се провери и на резултатите беше>
    Почнувајќи превод тест
    Резултатите од тестот: {"responseData": {"translatedText": "powitanie"} "responseDetails": NULL, "responseStatus": 200}
    Тест грешка:

Па сите се добри таму. Можам да одам на admin cPanel страница

Навивам и iconv е инсталиран! Јас сум сеуште збунет

Помлад Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    13

Сфатив дека Јас заменува код во functions_vbseo_url.php и јас треба на додадена код пред него. Значи јас фиксна тоа. Но на сајтот се уште не функционира. Тоа е празно. Што пример датотеката е во не Внеси папка? Јас не гледам пример. Htaccess фајлот.
    Последен пат изменето од El Caballo; 21-09-10 на 14:20.

Помлад Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    13

Сега можам да видам седнат и да го имаат хендикеп. Знам дека не е 24 / 7 подршка. Но, дали овие момци само одговор за еден час на ден? За $ 90 додадете, инструкциите се во ред. Но, тешко тешко тешко да се разбере

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Здраво. Ти ја видов претходните пораки и опишани следните чекори ќе fallowed - Вашиот опис ми кажа дека се уште се во тек. За жал - јас не дознаете дека ќе се прашуваат за повеќе помош.

Прво на сите - Дали сега хендикепираните vBET, коментира vBET htaccess датотеки и отстранета vBET интеграција кодот од имала.?
    Ако да и твојот форум е уште урна тогаш тоа не е vBET вина. Тоа не може да се vBET грешка ако vBET не работи.
    Во таков случај Ве молиме бидете сигурни дека ќе се работи на оригиналниот имала датотеки повторно (т.е. копија на оние 2 повторно се од имала пакет).

Значи ова е првиот чекор - да вашиот форум достапни повторно.

Следниот е - направи vBET се кандидира. Прво, се овозможи тоа, како и за тестови поставување линкови до јазик? тип - ова не се бара било htaccess промени.. Премести во следниот чекор само кога преводи се работи.

Напред -. Промена на оптимизација за врски и уредување htaccess датотека. Пример на правилата се вклучени во vBET пакет, но ве молам внимателно прочитајте го описот под линкот во vBET опции - мора да менува правилата ако вашиот форум користи директориум во URL-то. Премести во следниот чекор само кога преводи се работи.

Интегрирајте vBET со имала според интеграција инструкциите дадени во readme.html датотека.

Ве молиме направете го тоа чекор по чекор. Започнете со оневозможување vBET целосно. Кажете кој чекор прави проблем и тоа што овој проблем е околу.
    Последен пат изменето од vBET; 21-09-10 на 22:43.

Помлад Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    13

Здраво, јас отстрани целата работа и отстранети vBET интеграција кодот од имала. Јас PM'ed за да го инсталирате, јас само немам време да ги тестираат различни поставувања за ова. Само треба работа vBET. Може ли некој Испрати ми или PM мене она што треба да се даде да ви момци за да може да се инсталира?

Благодарам
    Жал ми е за временската разлика.

Зачленет
    Октомври 2009
    Мислења
    3,037

Веќе испрати во AM. Затоа што си ја купил инсталација услуга и ќе се грижи за вашата инсталација сум затворање оваа тема.

Помлад Член
    Зачленет
    Септември 2010
    Мислења
    13

Ви благодариме

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

• Можете може да не да отвораш нови теми
  • Можете може да не да испраќате мислења
  • Можете може да не да вршите прикачувања
  • Можете може да не ги уредувате своите мислења