PDA

View Full Version: Решени Прилагодено Превод паѓачкото мени позиција не работат со vbCMS

iStyles
12-04-10, 15:14
Јас би сакале да додадете на "Превод паѓачкото мени" на статистика лента на vbCMS, на пример, во istyles.com / вести /

Пробав поставување "vBET-> знамињата-> Превод паѓачкото мени позиција" да "прилагодено" и додава {ВБ: суровини vbenterprisetranslatorflagsdropdown} во дефиниција vbcms_navbar_link но ништо не е се појавува.

Оваа функција не е поинаку работи за форум, на пример, istyles.com / Вести / форум

Дали има нешто друго што ми треба да го прават или нешто може да се направи за да се добие оваа променлива во vbCMS?

vBET
12-04-10, 21:22
Паѓачкото мени е дизајниран да се користи во статистика лента дефиниција (како што е опишано во параметар опис). Ако сакате да го користите, исто така, некаде на друго место Ве молиме обидете се тоа:
1. Измени датотеката / вклучува / vbenterprisetranslator_functions_hooks.php
2. Најди:

vB_Template::preRegister('navbar', array('vbenterprisetranslatorflagsdropdown' => $vbenterprisetranslatorflagsdropdown));

3. Стави откако:

vB_Template::preRegister('TEMPLATE_NAME', array('vbenterprisetranslatorflagsdropdown' => $vbenterprisetranslatorflagsdropdown));

4. Промена TEMPLATE_NAME на вашиот дефиниција името

Не можам да гарантирам дека тоа ќе работи соодветно таму. Ако не ќе мора да се промени соодветно дефиниција, но во таков случај може да биде тешко да се направи кои работат во кабина места.

Ве молиме да ни кажете го тоа им помогне:)

iStyles
12-04-10, 21:39
Која работела, ти благодарам!

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages supported by vB Enterprise Translator 4.10.1