PDA

View Full Version: Riješen Google odbijaju indeks dodatni URL-ovi stvorili vBET

myandy99
25-08-11, 04:07
vBET 3.4.1
vBSEO 3,6
vBulletin 3.6.8
vBSEO Sitemap

Ja integrirana vBET s vBSEO Sitemap i URL-ova je generirana kazalo je značajno porasla zbog dodatnih jezika. No Google odbija indeks većina njih na web s sljedeću poruku je poslao k meni na moj Webmaster Alat:

Googlebot pronašli izuzetno velik broj URL-ova na Vašoj web lokaciji: http://xxxx.com/

Googlebot je naišao na probleme prilikom indeksiranja Vaše web lokacije http://xxxx.com/.

Googlebot je naišao izuzetno veliki broj linkova na vašim stranicama. To može ukazivati na problem s Vaše web lokacije URL struktura. Googlebot možda nepotrebno indeksira velik broj različitih URL-ova koji upućuju na identičan ili sličan sadržaj, ili indeksira dijelove Vaše web lokacije koje nisu namijenjene za indeksiranje od strane Googlebot. Kao rezultat toga Googlebot može potrošiti puno više pojasne širine nego što je potrebno, ili možda neće moći potpuno indeksirati sav sadržaj Vaše web lokacije.

Više informacija o ovom pitanju

Evo popis uzorka URL s potencijalnim problemima. Međutim, ovaj popis ne mora sadržavati sve problematični URL-ove na vašim stranicama.

(Napomena: uzorak URL-ovi su navedeni strani jezik URL-ova (kao što su http://xxx.com/forums/no/something-something.html), i oni rade URL-ova, NE slomljena URL).

Kao rezultat toga, dok sa vBET sam podnio mnogo više URL-ova nego prije (661.934) na Google putem Sitemapa Google odbacio većina njih i samo indeksiraju 44.506 od njih.

Detaljne poruku da objašnjava zašto Google nije indeksa te URL-ove je ovako:

URL-ovi nisu slijedili
Kada smo testirali uzorak URL-ova iz Vašeg Sitemapa smo otkrili da su neki URL-ovi preusmjeravaju na druga mjesta. Preporučujemo da Vaš Sitemap sadrže URL-ove koji upućuju na konačno odredište (cilj preusmjeravanja) umjesto preusmjeriti na drugi URL.

HTTP pogreška: 301
URL:
http://xxx.com/forums/sl/blah-blah-blah/314-what-ever-sample.html
Problem otkriven na: 18 kolovoz 2011

Ne bi li Google indeksirati više od moje URL-ova, ako ne svi? Pročitao sam na ovom forumu dobre priče o vBET povećanje indeksirani URL na web, čime u dodatni promet. To se nije dogodilo da mi se.

Kako to škripac moj problem?

kamilkurczak
25-08-11, 08:21
halo,
možete zalijepiti ovdje punu poruku od Googlea? s punim popisom URL-ova krivo? Ako ne želite zalijepiti ovdje - možete sati za mene. Moram provjeriti to veze primijetili Google:) hvala

myandy99
26-08-11, 06:15
Samo ti PM'ed. Ukupno 2 premijerima, jer Google poruka je jako dugo. Hvala

kamilkurczak
26-08-11, 09:02
halo,
Provjerio sam svoje veze, a ja nisam primijetio bilo kakve pogrešne URL-ove i dvostruko redirections. Možete li zalijepite ovdje svoj sadržaj robots.txt datoteku?
Drugo - pomoću Google Chrome alata (CTRL + SHIFT + J u kromiranim) primijetio sam neke pogreške - možete provjeriti je usng Google Chrome preglednika.
(Loše zahtjev 400, slika nije pronađen = 404) možete to provjeriti.

Ja ću pokušati pronaći zašto google poslati vam da poruku.

drugo. Primijetio sam neke stranice s dvostrukim Lang u URL, na primjer: tako da postoji problem s preusmjeravanje. Jeste li sigurni da se integriraju s vBET vBSEO ispravno?

myandy99
26-08-11, 17:33
Mislio sam slijedio upute za integraciju vBET s vBSEO. Što mislite možda sam propustio? Ja dvostruko mogu provjeriti.

Forum / ne / PL / photoplog za treće strane vBulletin MORH-a i to nije integrirana s vBET (ne znam kako to učiniti) tako da nisam iznenađen da vidi ak URL-ove za photoplog pod vBET. Photoplog je instaliran pod mjesto korijena, a ne forum korijena tako da URL stvarno treba biti root / god jeziku / photoplog, ne root / foruma / god jeziku / photoplog. Ali svejedno Google je jadikovanje o mom redovitom forum URL se previše i problematično.

Ovo je moj robots.txt prije nego što sam dobio Google poruku:

Korisnik-agent: Slurp

Korisnik-agent: *
Disallow: / Forum / cron.php
Disallow: / Forum / login.php
Disallow: / Forum / newreply.php
Disallow: / Forum / newthread.php
Disallow: / Forum / printthread.php
Disallow: / Forum / private.php
Disallow: / Forum / profile.php
Disallow: / Forum / register.php
Disallow: / Forum / report.php
Disallow: / Forum / reputation.php
Disallow: / Forum / search.php
Disallow: / Forum / sendmessage.php
Disallow: / Forum / payments.php
Disallow: / foruma / cgi-bin /
Disallow: / foruma / includes /
Disallow: / foruma / living_avatars /
Disallow: / foruma / customavatars /
Disallow: / Forum / members.php
Disallow: / Forum / memberlist.php
Disallow: / cimera
Disallow: / cimera-notused
Disallow: / 3rdparty /
Disallow: / cgi-bin /
Disallow: / nastava /
Disallow: / crons /
Disallow: / funkcije /
Disallow: / uvoz /
Disallow: / includes /
Disallow: / JScript /
Disallow: / licenca /
Disallow: / modules /
Disallow: / moderator /
Disallow: / psystems /
Disallow: / smarty /
Disallow: / temp /
Disallow: / AJAX /
Disallow: / news.php /
Disallow: / foruma / Članovi /

Sitemap: http://xxxx.com/forums/sitemap_index.xml.gz

Ovo je moj robots.txt nakon što sam dobio Google poruka (dodao sam zabraniti da / foruma / jezik / članova)

Korisnik-agent: Slurp

Korisnik-agent: *
Disallow: / Forum / cron.php
Disallow: / Forum / login.php
Disallow: / Forum / newreply.php
Disallow: / Forum / newthread.php
Disallow: / Forum / printthread.php
Disallow: / Forum / private.php
Disallow: / Forum / profile.php
Disallow: / Forum / register.php
Disallow: / Forum / report.php
Disallow: / Forum / reputation.php
Disallow: / Forum / search.php
Disallow: / Forum / sendmessage.php
Disallow: / Forum / payments.php
Disallow: / foruma / cgi-bin /
Disallow: / foruma / includes /
Disallow: / foruma / living_avatars /
Disallow: / foruma / customavatars /
Disallow: / Forum / members.php
Disallow: / Forum / memberlist.php
Disallow: / cimera
Disallow: / cimera-notused
Disallow: / 3rdparty /
Disallow: / cgi-bin /
Disallow: / nastava /
Disallow: / crons /
Disallow: / funkcije /
Disallow: / uvoz /
Disallow: / includes /
Disallow: / JScript /
Disallow: / licenca /
Disallow: / modules /
Disallow: / moderator /
Disallow: / psystems /
Disallow: / smarty /
Disallow: / temp /
Disallow: / AJAX /
Disallow: / news.php /
Disallow: / foruma / Članovi /
Disallow: / foruma / AF / Članovi /
Disallow: / foruma / m² / Članovi /
Disallow: / foruma / ar / Članovi /
Disallow: / foruma / hy / Članovi /
Disallow: / foruma / AZ / Članovi /
Disallow: / foruma / EU / Članovi /
Disallow: / foruma / se / članovi /
Disallow: / foruma / BG / Članovi /
Disallow: / foruma / ca / Članovi /
Disallow: / foruma / zh-CN / članovi /
Disallow: / foruma / hr / Članovi /
Disallow: / foruma / CS / Članovi /
Disallow: / Forum / da / Članovi /
Disallow: / foruma / NL / Članovi /
Disallow: / foruma / hr / Članovi /
Disallow: / foruma / et / Članovi /
Disallow: / foruma / TL / Članovi /
Disallow: / foruma / fi / Članovi /
Disallow: / foruma / fr / Članovi /
Disallow: / foruma / GL / Članovi /
Disallow: / foruma / ka / Članovi /
Disallow: / foruma / de / Članovi /
Disallow: / Forum / / el članova /
Disallow: / foruma / ht / Članovi /
Disallow: / foruma / iw / Članovi /
Disallow: / foruma / hi / Članovi /
Disallow: / foruma / hu / Članovi /
Disallow: / foruma / je / Članovi /
Disallow: / foruma / id / Članovi /
Disallow: / foruma / GA / Članovi /
Disallow: / foruma / IT / Članovi /
Disallow: / foruma / ja / Članovi /
Disallow: / Forum / Ko / Članovi /
Disallow: / foruma / LV / Članovi /
Disallow: / foruma / lt / Članovi /
Disallow: / foruma / mK / Članovi /
Disallow: / foruma / MS / Članovi /
Disallow: / foruma / mt / Članovi /
Disallow: / foruma / ne / Članovi /
Disallow: / foruma / fa / Članovi /
Disallow: / foruma / PL / Članovi /
Disallow: / foruma / PT / Članovi /
Disallow: / foruma / RO / Članovi /
Disallow: / foruma / RU / Članovi /
Disallow: / foruma / SR / Članovi /
Disallow: / foruma / SK / Članovi /
Disallow: / foruma / SL / Članovi /
Disallow: / foruma / ES / Članovi /
Disallow: / foruma / SW / Članovi /
Disallow: / foruma / Sv / Članovi /
Disallow: / foruma / zh-TW / članovi /
Disallow: / foruma / th / Članovi /
Disallow: / foruma / tr / Članovi /
Disallow: / foruma / Velika Britanija / Članovi /
Disallow: / foruma / ur / Članovi /
Disallow: / foruma / VI / Članovi /
Disallow: / foruma / cy / Članovi /
Disallow: / foruma / Yi / Članovi /
Disallow: / Forum / member.php
Disallow: / foruma / af / member.php
Disallow: / foruma / sq / member.php
Disallow: / foruma / ar / member.php
Disallow: / foruma / HY / member.php
Disallow: / foruma / AZ / member.php
Disallow: / foruma / EU / member.php
Disallow: / foruma / se / member.php
Disallow: / foruma / BG / member.php
Disallow: / foruma / ca / member.php
Disallow: / foruma / zh-CN / member.php
Disallow: / foruma / hr / member.php
Disallow: / foruma / cs / member.php
Disallow: / Forum / da / member.php
Disallow: / foruma / NL / member.php
Disallow: / foruma / hr / member.php
Disallow: / foruma / et / member.php
Disallow: / foruma / TL / member.php
Disallow: / foruma / fi / member.php
Disallow: / foruma / fr / member.php
Disallow: / foruma / GL / member.php
Disallow: / foruma / ka / member.php
Disallow: / foruma / de / member.php
Disallow: / Forum / / el member.php
Disallow: / foruma / ht / member.php
Disallow: / foruma / IW / member.php
Disallow: / foruma / hi / member.php
Disallow: / foruma / hu / member.php
Disallow: / foruma / je / member.php
Disallow: / foruma / id / member.php
Disallow: / foruma / ga / member.php
Disallow: / foruma / IT / member.php
Disallow: / foruma / ja / member.php
Disallow: / Forum / Ko / member.php
Disallow: / foruma / LV / member.php
Disallow: / foruma / lt / member.php
Disallow: / foruma / mK / member.php
Disallow: / foruma / MS / member.php
Disallow: / foruma / mt / member.php
Disallow: / foruma / br / member.php
Disallow: / foruma / fa / member.php
Disallow: / foruma / PL / member.php
Disallow: / foruma / PT / member.php
Disallow: / foruma / RO / member.php
Disallow: / foruma / ru / member.php
Disallow: / foruma / sr / member.php
Disallow: / foruma / SK / member.php
Disallow: / foruma / SL / member.php
Disallow: / foruma / es / member.php
Disallow: / foruma / SW / member.php
Disallow: / foruma / Sv / member.php
Disallow: / foruma / zh-TW / member.php
Disallow: / foruma / th / member.php
Disallow: / foruma / tr / member.php
Disallow: / foruma / Velika Britanija / member.php
Disallow: / foruma / ur / member.php
Disallow: / foruma / VI / member.php
Disallow: / foruma / cy / member.php
Disallow: / foruma / yi / member.php
Disallow: / foruma / HY / member.php
Disallow: / foruma / AZ / member.php
Disallow: / foruma / EU / member.php
Disallow: / foruma / ka / member.php
Disallow: / foruma / ur / member.php

Sitemap: http://xxxx.com/forums/sitemap_index.xml.gz

kamilkurczak
29-08-11, 09:12
možete provjeriti naše robota datoteku iz ovdje
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/general-discussions/243-vbet-performance.html # post1178

vBET
29-08-11, 20:10
Bok. Upravo sam objavio informacije do Kamil prosljeđivanje mi svoj sati. Kao što vidim problem je uzrokovan dvostruko jezika kod u URL-a - to je razlog zašto ste dobili e-poštu od Google - imate mnogo URL-a s istim sadržajem.

Prije svega - takvih veza ne bi trebao biti stvoren. Uzrok ovdje ne može biti integrirana dodataka.

Sljedeća čak i ako je URL stvoren vBET pretpostavimo kako bi saznali o tome i preusmjeriti. Preusmjeravanje ne događa na forumu i to je problem. Ne znam zašto to ne preusmjeri - je li vBET bug ili zbog vas se koristiti na ne službeno vBulletin verzija. vBET 3.x je za vBulletin 3,8, a vi koristite vBulletin 3,6. Moram provjeriti ga na mjestu. Molimo PM me vaše Admin CP i FTP pristup detalje.

myandy99
30-08-11, 04:47
Samo ti PM'ed

vBET
31-08-11, 04:33
U redu, tako - sada vidim pravi problem - linkovi za photoplog ne bi trebala uključivati / forumima na sve. To je problem integracija - niste napravili niti integracije truda i veza je relativna nije apsolutno tako vBET pretpostaviti da je još uvijek forumu link.

Vi ne vidite kako je pridonijela Google tužbu ali sam ga vidjeti. Svaki (većina) veza uključene su prevedene linkovi - svaka prevedeno stranica uključena prekinutu vezu na photoplog (kao što je domena / foruma / PL / photoplog / index.php uvrštena je na svakoj stranici s poljskim prijevodom). Dakle, svaka prevedeno stranica uključena link na umnožavati sadržaj, jer se pod tim slomljena linkove imate photoplog stranicu koja sadrži glavni sadržaj stranice foruma.

Upravo sam dodao photoplog da ignorira URL tako vBET neće generirati takve slomljena linkove za photoplog više. Bilo bi bolje da se integriraju i također prevedena, ali to nije obuhvaćeno besplatnu podršku. Molimo, otvorite novi thread u integraciji odjeljku za pomoć - i dalje će biti vrlo teško ako je uopće moguće, jer ste ga u kombinaciji sa vBSEO pravila - tako da vjerojatno standardni integracije savjeti neće biti dovoljno. Izrada integracije od strane našeg osoblja plaća usluge i to troškove $ 30 (http://www.vbenterprisetranslator.com/integration-service.php).

Dakle, stvarni rješenje rješava problem držanje photoplog stranice iz vBET sustava. Slomljeni veze neće biti generiran više i već prepoznat slomljena linkove Google će biti preusmjeren tako veza kao što su:
DOMAIN/forums/pl/photoplog/gallery-view-3.html
će biti preusmjeren na:
DOMAIN/forums/photoplog/gallery-view-3.html

Dakle, vi još uvijek trebate dodati htaccess pravila koja će preusmjeriti takve zahtjeve za:. DOMAIN/photoplog/gallery-view-3.html
To je već izvan vBET sustava (vBET sada ignorira photoplog na forumu) - to je zato što vaše foruma omogućuje takve slomljena linkove.

To bi trebalo riješiti problem - ja ne vidim nikakve druge anomalije. Ako to ne učinite - javite nam gdje je. Molimo Vas da posebnu pozornost na sve veze ide izvan forum katalog - provjerite se nakon prevođenja one su točne. Ti bi trebao biti apsolutan, inače vBET će ga vidjeti kao dio foruma sadržaja i dodati prijevod praćenje tamo. Moguće je pratiti prijevod na stranice izvan forum direktorij i podrška prijevod postoji, ako je to generira koristeći vBulletin motora, ali to zahtijeva integraciju - po defaultu vBET prevodi foruma.

Molimo Vas da ne trebate više pomoći u tom području.

PS.
Još jedna anomalija, ali se ne odnose na vBET - Google prikazuje nekoliko linkova na stranice ecards, gdje nakon odlaska tamo sam vidjela isto sadržaj stranice nakon što je preusmjeravanje, ali drugi URL, molimo pobrinite se da preusmjeri šalje odgovarajuće zaglavlje govori da sadržaj ne postoji.

vBET
04-09-11, 19:48
Odgovarajući na vaše pitanje u PM zašto vam je upozorenje o stranici koja je sada savršeno u redu.

Mogući razlozi:
1. To je link na umnožavati sadržaj (krivo PhotoPost link koji je na svakoj vašem prevedeno stranica prije nego što smo napravili promjenu)
2. Kada Google došao tamo prvi put mogli imati problema s Google prijevod sebe - kao što je premašila kvotu, odnosno privremeno blokiran odlaznih zahtjeva od poslužitelja, ili privremeno blokirao Google Prevođenje API sam (iz drugih razloga osim prijevod) - pa ako dapače tih dogodilo kada je Google robot posjetili Vaše NE spremljene ipak stranici, a zatim robot vidio samo izgleda sa svim tekstovima prazan (prijevod rezultat je bio prazan string za svaki prijevod) - tako da sve stranice koje je isto tada.

Ne mogu reći je to dogodilo, ali oni su mogući razlozi koji vidimo sada. Također imajte na umu da upravo sada, kada cache ispunjen je manje vjerojatno da će premašiti Google Prevođenje API kvota (da je postavljen od neko vrijeme - nakon što je Google napravio najava da Prevođenje API će biti zatvorena).

U ovom trenutku ne vidimo nikakve probleme s ostatkom vašeg URL-ova. Ako vidite bilo koje pitanje, javite nam ćemo reagirati odmah će vam pomoći. U ovom trenutku to izgleda u redu. Trebate li dodatnu pomoć s ovom problematikom? :)

vBET
07-09-11, 19:04
Kao što je napisao u PM - u ovom trenutku više je potrebna pomoć ovdje. U slučaju ako će trebati više pomoći u ovom području, molimo pišite samo ovdje:)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Multilingual forum supported by vBET Translator 4.10.1