I rëndësishëm: Kjo faqe është duke përdorur cookies (cookies). Duke përdorur këtë faqe interneti pa turning off cookies në shfletuesin, do të thotë se jeni dakord për të përdorur atë.
Buy Now! Features Downloads Kontrolloni vBET në vBulletin 5

Fito me ne!

Nëse ju do të donte për të filluar fituar para me vBET bashkohen për të Programi Filialin.
Faqe 1 e 2 12 I funditLast
Results 1 te 10 e 13

Thread: vBET dhe performanca

 1. #1
  Michał Podbielski (vBET Stafi) vBET's Avatar
  Antarësuar
  Tetor 2009
  Postime
  3,029
  Shkrime
  1

  Default vBET dhe performanca

  vBET kanë shumë të optimizations. Faleminderit që ju mund të japin përmbajtjen tuaj në 53 gjuhë shumë të shpejtë.

  Sigurisht përkthimet nuk janë bërë magjike dhe disa burime janë të nevojshme për të siguruar ato. Ne kemi përdoruesit me forume të vërtetë të madhe e cila me sukses të drejtuar vBET pa ndonjë njoftim ndikim të performancës (http://www.vbenterprisetranslator.co...rformance.html).

  Megjithatë në rast se doni të përdorni vBET në mënyrë sa më të shpejtë, më poshtë janë disa lë të kuptohet se konfigurimit për ju. Ju lutemi vini re se ata përshkruajnë konfigurimin më optimale për arsye të performancës - nganjëherë nga kostoja e tipare në dispozicion, kështu që mos ugar atë nëse ju nuk keni çështjet e performancës.
  1. Sigurohuni që jeni duke përdorur versionin e fundit të vBET. Ne jemi në përmirësim të vazhdueshëm të performancës.
  2. (Që nga 3.3.4) Kthejeni në Përdorimi Cache të plotë dokumentit për mysafirët dhe sigurohuni që ajo punon (nuk files kontrolloni cache janë krijuar - kanë nevojë për të vendosur privilegjet e duhura file)
  3. (Që nga 3.3.4) Set vlera më të larta për Cache të plotë dokumentit për mysafirët Koha To Live dhe gjithashtu për Cache të plotë dokumentit për mysafirët kohë për të jetuar për Faqet Les relevante
  4. (Që nga 3.3.4) Mendoni cila faqe mund të mbajë më në dosjen cache të plotë për mysafirët dhe shtoni ato të Faqet më pak relevante për Cache dokumentit plotë për mysafirët e
  5. vBET mbështet të gjitha encodings, por ajo është e mirë në qoftë se forumi juaj përdor UTF-8 encoding, ndryshe çdo përkthim vBET duhet të ri-shifroj faqe të tërë dhe të bëjë truke të tjera shtesë (edhe karaktere të veçanta bëhet shumë më tepër në DB shkaktojnë ato janë ndryshuar për të & CODE #, simbol). Nëse jeni duke punuar forum, nuk ka asnjë mënyrë e lehtë për të kaluar encoding (akoma ekziston), por nëse ju jeni të krijuar një të re, atëherë ju lutem konsideroni të drejtuar atë në UTF-8 encoding e cila është projektuar për të mbështetur gjuhë.
  6. Ju mund disable disa përkthime në lypur - kur cache do të mbushet ju mund të shtoni të reja nga koha në kohë. Duke filluar me të gjitha mjetet përkthime 52 përmbajtjen 52 herë më shumë për përdoruesit dhe rrënjët. Disa forume mund të merret lehtë kjo, për disa është më mirë për të filluar me disa përkthime.
  7. Sigurohuni që keni cache on.
  8. Për më vonë ajo do të jetë e rëndësishme për ju të keni TTL Cache të përshtatshme. Madhe është më e mirë, por jo më shumë se 15 ditë për të qenë të drejtë me TOS Google
  9. Zgjidhni më të mirë pastrimin e strategjisë cache për forumin tuaj. Për "fshirjen Normal 'forumeve më të madhe është më e mirë pastrimin e strategji, por nëse ju keni me të vërtetë shumë e përmbajtjes pastaj përkthehen fshirje normale cache mund të vrasin serverin tuaj. Por të jetë i qetë - ne kemi zgjidhje të veçantë për këtë çështje. Kështu që ju mund të zgjidhni 3 strategjitë e tjera. E fundit është më e shpejtë, por largon të gjitha përmbajtjen cache, kështu që e përdorin atë vetëm nëse ju keni për të.
  10. Përdorni "Cache pastrimin timelap" - vBET hap mbi 150 tavolina cache heqjen e shumë të dhëna. Ju mund të urdhërojë vBET të presin në mes të çdo tavolinë. Detyra e të gjithë do të marrë të njëjtën sasi e burimeve, por serveri juaj do të "pushim" ndërmjet clearings kështu ngarkesën në server do të jetë më i vogël.
  11. Përdorimi opsion "Select përkthime të grupuara" sipas nevojave tuaja - kjo do të bëjë pyetje më pak për të bazës së të dhënave kështu që do të kushtojë më pak CPU, por nga kostoja e përdorimit të më shumë memorie RAM.
  12. Mos vendosur "Stop kërkim pas dështimeve x" të ulët apo shumë të larta. Ky opsion optimizes përdorimin cache. Thanks që vBET do të ndalet duke u përpjekur për të gjetur në përkthime cache të cilat nuk janë atje. Nëse keni vendosur atë shumë të lartë vBET do të përpiqet herë më shumë. Nëse keni vendosur atë shumë të ulët vBET mund ta ndalë në kërkim përkthime të cilat janë me të vërtetë në cache vetëm për shkak se disa ndryshime të vogla të ndodhë në faqen përkthyer.
  13. Enable cache për të gjitha përkthimet. vBET ju lejon të çaktivizuar cache për përkthime të zgjedhur në qoftë se ju nuk keni hapësirë shumë në disk, por përkthime të tilla do të marrë më, që nga Google do të kërkohet çdo herë për ato.
  14. Set "Zbulimi Language Google" me "Përdoruesi gjithmonë besim". vBET kanë tipar i madh që i lejon për të zbuluar gjuhën e vërtetë të mesazhit në rast se përdoruesi mess up diçka. Por kjo ka koston e saj - shtesë të kërkoni të Google duhet të bëhen kur të post të ri arrin.
  15. Disable "Përkthe Google Maps". Kjo ju lejon të përkthehet Google Maps të përfshira në forum tuaj, por nëse ju nuk e përkrahin ata, atëherë disable it - kushton kërkim të tjera dhe të zëvendësojë për lidhje me Google hartë në prodhimin në tërësi.
  16. Eksperimentojnë me opsionin "Mos përkthehet përdoruesve". Kjo shkakton më pak të kërkuar për përkthimin, me koston e kontrolleve, sa më shumë në vende shumë forum. Pra, ka diçka për diçka - kontrolloni që është më e mirë në rastin tuaj.
  17. Disable "Translate vBulletin mesazhet në JavaScript "në qoftë se ju nuk jeni duke përdorur këtë vBulletin funksionalitetin ose çaktivizoni edhe në vBulletin. Përkthimi i kushton parsing output shtesë.
  18. Blloku robots për faqe nuk përkatëse - si anëtarë të faqeve, kalendar dhe kështu me radhë. Robots janë në gjendje të vizitojnë çdo cep të Forumit tuaj shumë të shpejtë - çka mund të përmirësojë përdorimin tuaj CPU për përkthime të parë. Kryesisht forum nuk ka nevojë faqet anëtare të indeksuar, por ende ajo do të marrë burimet tuaja forum për të përkthyer ato faqe. Kështu që bllokojnë robotët për të gjitha faqet e jo relevant në të gjitha përkthimet. Në mesazhin e ardhshëm ju do të gjeni shembullin robots.txt për këtë - kjo është pjesë e robots.txt përdorur nga ky forum (vini re se URL janë ndryshuar nga vBulletin, Dhe forumin tonë përdor subdirectory në URL).
  19. (Që nga 3.3.1) Duke përdorur "text Trego origjinal" në versionet booth - për përdoruesit dhe të ftuar. Kjo mundësi ju lejon të zgjidhni se si të doni për të treguar mesazhin origjinal. Duke shfaqur kushton pak - se nuk është e rëndësishme, por nëse ju bërë tashmë çdo gjë dhe për të kërkuar për disa pak përmirësim, atëherë ju mund të gjeni këtu. Para së gjithash - që ju keni 2 mënyra për të treguar tekstin origjinal në qoftë se ju i vranët: me injeksion JavaScript dhe në mënyrë normale. Një normale është më i mirë për punën, por një është më e mirë për të injektuar SEO (Robots nuk e shohin atë). Pra, nëse ju mendoni që ju doni përmbajtje të tregojnë origjinale për kabinë - përdoruesit dhe mysafirë - atëherë është e mirë për të treguar injektuar për mysafir dhe normale për përdoruesit. Sigurisht ju mund të zgjidhni të mos tregojnë tekstit origjinal - do të jetë keq për përdoruesit e tuaj, por pak më të mirë për performancën. Dhe ju keni edhe një mundësi më shumë - më e mirë për performancën dhe më të keq për përdoruesit - ju mund të zgjidhni të mos tregojnë tekstit origjinal apo edhe mesazhin se ai ishte përkthyer. Ky opsion është i mirë për punën sepse ai nuk është duke përdorur templates në të gjitha, të keq për përdoruesit, sepse ata nuk do të shohim se mesazhi ishte shkruar në gjuhë të ndryshme.
  20. Nëse ju keni vBET integruar me vBulletin Sitemap Generator, atëhere ju lutem të kontrolloni nuk është në mënyrë të re (shumë më të shpejtë). Këtu është procedura aktuale të integrimit: http://www.vbenterprisetranslator.co...tegration.html
  21. (Që nga 3.3.2) Luaj me parametra punën avancuar: 'Madhësia HTML: pikë prerjes "dhe" Madhësia HTML: prerje të fillojë ". Ju lutem vini re se performanca PHP shkon poshtë në mënyrë drastike kur punojnë në vargjet të vërtetë të mëdha. Unë mendoj se në raste të tilla PHP vetëm shkruan se në disa fotografi të përkohshëm dhe është duke punuar në dosje, në vend të kujtesës. Për shkak të kësaj ne të modifikuar algorithm përkthimi dhe rezultatet e vërtetë të mëdha janë të prerë në copa të vogla gjatë përkthimit. Ky modifikim ndikon vetëm faqet e madhe dhe ju mund të konfiguroni atë me parametra të performancës të përmendura.
  22. (Që nga 3.3.2) Luaj me parametër punën avancuar: "Vonesa midis përkthime". Në disa forume në qoftë se kërkesa për të Google janë dërguar një nga një menjëherë më pas përgjigjet vjen nga Google në kohë më të gjatë apo edhe janë bllokuar nga server forum. Mos e përdorni atë pa asnjë matjen e ndryshimeve të performancës dhe të bëjë të tilla vetëm me cache jashtë për të parë ndikimin e vërtetë.
  23. (Që nga 3.3.2) Nëse jeni duke përdorur vBulletin ju lutem sigurohuni që ajo është e integruar të përshtatshme. Ne kemi bërë përmirësime të mëdha në integrimin mes vBET dhe vBulletin e cila ju jep performance me te mire (nuk përcjellimet dyfishtë). Pra, thjesht shkoni te seksioni integrimin në dosjen e readme.html nga vBET paketë dhe të kontrolloni të përshkruara vBulletin fotografi ka ata kanë ndryshimet e duhura.
  24. Set madhe Cache jetëgjatësi për kanale RSS (në opsione vBulletin). Ajo përcakton se sa herë të krijuara RSS XML do të jetë e vlefshme. Një tjetër brez do të jetë pas kësaj kohe. Vlera në mënyrë më të mëdha janë të dhëna më pak të aktuale, por edhe performancë më të mirë.
  25. (Që nga 3.3.4) Mos përdorni opsionin A nuk e përkthejnë kodin html tag në qoftë se ju nuk duhet të vërtetë për të. Forume shumica e tyre nuk lejojnë përdoruesit të vënë kodin html ne postimet e bëra, kështu që nuk është e nevojshme për shumicën e forumeve. Ju lutem vini re se përmbajtja e kod BBCode nuk do të përkthehet anyway.
  26. (Që nga 3.3.5) Turn off opsion Translate "alt" atributet. Ajo ka ndikim të vogël në punën, por ende kërkon analizë gramatikore të tjera të prodhimit me regex dhe të paktën një kërkesë më shumë për të Google (nëse rezultatet nuk janë kopje e ruajtur). Për shkak se rezultatet e përkthyer nuk janë të dukshme në shfletues (vetëm kur kursori i miut është mbi imazhin e) do të ketë asnjë ndikim mbi përdoruesit tuaj kur fikur.
  27. (Që nga 3.4.0) Përdorimi Cache Memory. Nëse ju keni serverin tuaj konfiguruar të përdorë Cache Memory, thjesht shkoni te admincp->vBET cache-> cache Memory dhe të zgjedhin alternativa më e mirë për ju nga Përdorimi cache memorie. KUJDES: për të përdorur Memcache ju duhet të vënë portin memcache host!
  28. Ndryshim . Htaccess rregullave.
   SHËNIM: vetëm nëse ju jeni NUK duke përdorur lidhjet me 2-shenjat dmth pjesë: yourforum.com / XY / etj
   Tani ju mund të përdorni rregulla të shkurtër!
   Kudo ku ju të gjeni
   Code:
   (af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)
   Ju mund të zëvendësojë atë me
   Code:
   (..|zh-CN|zh-TW)
   e cila do të bëjë punën e faqen tuaj më të shpejtë!
   Dmth rregullat ndryshuar për përdorues me intagrated vBulletin:
   Code:
   RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
   RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]
   në këto:
   Code:
   RewriteRule ^/?(..|zh-CN|zh-TW)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
   RewriteRule ^/?(..|zh-CN|zh-TW)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]
   SHËNIM: në qoftë se forum juaj përdorin subdirectory në URL, pastaj të ndryshojë rregullat e 2 para duke shtuar dosjen tuaj forum me kryesor '/' vetëm pas ridrejtuar =. Kështu p.sh. në qoftë se forum juaj është në directory forum pastaj ju do të keni ridrejtuar = / forum / index.php dhe ridrejtuar = / forum / $ 2

   Që realases vBET 4.4.5 dhe vBET 3.5.3 ju mund të gjeni këto rregulla në dosjet tuaja shkarko:
   nuk-nuk-upload \\ mjete \\ Përcjellin-rregullat e \\ shkurtër ridrejtimit-rregullat
  29. (Që nga 3.6.2) Turn off opsion Mos përktheni numrat. Ju do të gjeni këtë opsion në AdminCP -> vBET -> Options Translation. Ka efekt të vogël në punën, por ende kërkon një karaktere shtesë parsing. Gjithsesi kjo është Nuk rekomanduar të kthehet në qoftë se jashtë, sepse ajo rrit koston e përkthimit.
  30. Mos e shfaq datën dhe kohën e tanishme. Shfaq datën dhe kohën shkakton Përkthimet e çdo pyetje shtesë për minutë dhe të bazës së të dhënave edhe në qoftë se të dhënat është tashmë në cache.
   Në mënyrë që të mos shfaq datën dhe kohën e tanishme:
   1. Go to AdminCP-> Styles & Templates-> Search in templates
   2. Search:
    Code:
    $vbphrase[all_times_are_gmt_x_time_now_is_y]
   3. Hiqni atë nga të gjitha templates.
   Nga tani e tutje, datën dhe kohën e tanishme nuk do të shfaqet.
   Lutemi kini parasysh se templates tjera mund të shfaqin kohën nga variablave të tjera - në këtë rast, ju duhet të gjeni dhe për të hequr ndryshore / komentoni atë.
  31. A nuk tregojnë ndonjë tekst rradhës në faqe. Rradhës tekst bën që vBET dërgon tekstin më të përkthyer.
   Nëse ju doni të vënë në tekst faqja e rradhës e vënë atë në JavaScript (teksti në JavaScript nuk është përkthyer) ose në Zona notranslate.
  32. (Që nga 3.6.3) Turn off opsion Shto tag alternativ. Mundësuar këtë opsion rrit kohë lart për të shtuar tags dhe i dërgon të dhëna më shumë për përdoruesit. By default, ky opsion është i aktivizuar.
  Fundit edituar nga Marcin Kalak; 22-02-1315:06.

 2. #2
  Michał Podbielski (vBET Stafi) vBET's Avatar
  Antarësuar
  Tetor 2009
  Postime
  3,029
  Shkrime
  1

  Default

  Më poshtë keni shembullin e faqeve robots.txt bllokimin e parëndësishme. Në shtojcë do të gjeni të gjithë dosjen robots.txt përdorur në forumin tonë. Ju lutem vini re se forumi ynë përdor subdirectory 'forum' atë që është e përfshirë në çdo rregull duke bllokuar. Gjithashtu ne jemi duke bllokuar URL normale dhe URLs gjeneruara nga vBulletin. Kështu që përdorin fotografi tonë vetëm si shembull dhe për të përcaktuar se çfarë ju duhet për të bllokuar dhe atë që ju nuk keni nevojë (ju nuk do të ketë nevojë të gjitha). Dosjen e bashkangjitur do të bllokojë URL normale dhe përkthyer për:
  - / Anëtarët /
  - / Member.php
  - / Ajax.php
  - / Attachment.php
  - / Calendar.php
  - / Converse.php
  - / Cron.php
  - / Editpost.php
  - / Global.php
  - / Image.php
  - / Inlinemod.php
  - / Joinrequests.php
  - / Login.php
  - / Memberlist.php
  - / Misc.php
  - / Moderator.php
  - / Newattachment.php
  - / Newreply.php
  - / Newthread.php
  - / Online.php
  - / Picture.php
  - / Poll.php
  - / Postings.php
  - / Printthread.php
  - / Private.php
  - / Profile.php
  - / Register.php
  - / Report.php
  - / Reputation.php
  - / Search.php
  - / Sendmessage.php
  - / Showgroups.php
  - / Subscription.php
  - / Threadrate.php
  - / Usercp.php
  - / Usernote.php
  - / Visitormessage.php
  - / Sendpm.php
  - / Faq.php
  - / Signaturepics /
  - / Modcp /
  - / Images /
  - / Install /
  - / Përfshinë /
  - / Admincp /
  - / Attachments /
  - / Clientscript /
  - / Cpstyles /
  - / Customavatars /
  - / Customprofilepics /

  Shembull i robots.txt bllokimin e faqeve të parëndësishme përkthyer (dhe jo përkthyer shumë). Kjo është pjesë e dosjes tonë robots.txt:
  Code:
  User-agent: *
  sitemap: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/sitemap_index.xml.gz
  Disallow: /forum/members/
  Disallow: /forum/af/members/
  Disallow: /forum/sq/members/
  Disallow: /forum/ar/members/
  Disallow: /forum/hy/members/
  Disallow: /forum/az/members/
  Disallow: /forum/eu/members/
  Disallow: /forum/be/members/
  Disallow: /forum/bg/members/
  Disallow: /forum/ca/members/
  Disallow: /forum/zh-CN/members/
  Disallow: /forum/hr/members/
  Disallow: /forum/cs/members/
  Disallow: /forum/da/members/
  Disallow: /forum/nl/members/
  Disallow: /forum/en/members/
  Disallow: /forum/et/members/
  Disallow: /forum/tl/members/
  Disallow: /forum/fi/members/
  Disallow: /forum/fr/members/
  Disallow: /forum/gl/members/
  Disallow: /forum/ka/members/
  Disallow: /forum/de/members/
  Disallow: /forum/el/members/
  Disallow: /forum/ht/members/
  Disallow: /forum/iw/members/
  Disallow: /forum/hi/members/
  Disallow: /forum/hu/members/
  Disallow: /forum/is/members/
  Disallow: /forum/id/members/
  Disallow: /forum/ga/members/
  Disallow: /forum/it/members/
  Disallow: /forum/ja/members/
  Disallow: /forum/ko/members/
  Disallow: /forum/lv/members/
  Disallow: /forum/lt/members/
  Disallow: /forum/mk/members/
  Disallow: /forum/ms/members/
  Disallow: /forum/mt/members/
  Disallow: /forum/no/members/
  Disallow: /forum/fa/members/
  Disallow: /forum/pl/members/
  Disallow: /forum/pt/members/
  Disallow: /forum/ro/members/
  Disallow: /forum/ru/members/
  Disallow: /forum/sr/members/
  Disallow: /forum/sk/members/
  Disallow: /forum/sl/members/
  Disallow: /forum/es/members/
  Disallow: /forum/sw/members/
  Disallow: /forum/sv/members/
  Disallow: /forum/zh-TW/members/
  Disallow: /forum/th/members/
  Disallow: /forum/tr/members/
  Disallow: /forum/uk/members/
  Disallow: /forum/ur/members/
  Disallow: /forum/vi/members/
  Disallow: /forum/cy/members/
  Disallow: /forum/yi/members/
  Disallow: /forum/member.php
  Disallow: /forum/af/member.php
  Disallow: /forum/sq/member.php
  Disallow: /forum/ar/member.php
  Disallow: /forum/hy/member.php
  Disallow: /forum/az/member.php
  Disallow: /forum/eu/member.php
  Disallow: /forum/be/member.php
  Disallow: /forum/bg/member.php
  Disallow: /forum/ca/member.php
  Disallow: /forum/zh-CN/member.php
  Disallow: /forum/hr/member.php
  Disallow: /forum/cs/member.php
  Disallow: /forum/da/member.php
  Disallow: /forum/nl/member.php
  Disallow: /forum/en/member.php
  Disallow: /forum/et/member.php
  Disallow: /forum/tl/member.php
  Disallow: /forum/fi/member.php
  Disallow: /forum/fr/member.php
  Disallow: /forum/gl/member.php
  Disallow: /forum/ka/member.php
  Disallow: /forum/de/member.php
  Disallow: /forum/el/member.php
  Disallow: /forum/ht/member.php
  Disallow: /forum/iw/member.php
  Disallow: /forum/hi/member.php
  Disallow: /forum/hu/member.php
  Disallow: /forum/is/member.php
  Disallow: /forum/id/member.php
  Disallow: /forum/ga/member.php
  Disallow: /forum/it/member.php
  Disallow: /forum/ja/member.php
  Disallow: /forum/ko/member.php
  Disallow: /forum/lv/member.php
  Disallow: /forum/lt/member.php
  Disallow: /forum/mk/member.php
  Disallow: /forum/ms/member.php
  Disallow: /forum/mt/member.php
  Disallow: /forum/no/member.php
  Disallow: /forum/fa/member.php
  Disallow: /forum/pl/member.php
  Disallow: /forum/pt/member.php
  Disallow: /forum/ro/member.php
  Disallow: /forum/ru/member.php
  Disallow: /forum/sr/member.php
  Disallow: /forum/sk/member.php
  Disallow: /forum/sl/member.php
  Disallow: /forum/es/member.php
  Disallow: /forum/sw/member.php
  Disallow: /forum/sv/member.php
  Disallow: /forum/zh-TW/member.php
  Disallow: /forum/th/member.php
  Disallow: /forum/tr/member.php
  Disallow: /forum/uk/member.php
  Disallow: /forum/ur/member.php
  Disallow: /forum/vi/member.php
  Disallow: /forum/cy/member.php
  Disallow: /forum/yi/member.php
  Disallow: /forum/hy/member.php
  Disallow: /forum/az/member.php
  Disallow: /forum/eu/member.php
  Disallow: /forum/ka/member.php
  Disallow: /forum/ur/member.php
  Fundit edituar nga kamilkurczak; 28-03-1122:53. Arsyeja: Fotografi Shtuar robots.txt

 3. #3
  Michał Podbielski (vBET Stafi) vBET's Avatar
  Antarësuar
  Tetor 2009
  Postime
  3,029
  Shkrime
  1

  Default

  Lë të kuptohet se shtuar të reja të cilat do të jenë të përshtatshme për vBET 3.3.4:
  • (Që nga 3.3.4) Kthejeni në Përdorimi Cache të plotë dokumentit për mysafirët dhe sigurohuni që ajo punon (nuk files kontrolloni cache janë krijuar - kanë nevojë për të vendosur privilegjet e duhura file)
  • (Që nga 3.3.4) Set vlera më të larta për Cache të plotë dokumentit për mysafirët Koha To Live dhe gjithashtu për Cache të plotë dokumentit për mysafirët kohë për të jetuar për Faqet Les relevante
  • (Që nga 3.3.4) Mendoni cila faqe mund të mbajë më në dosjen cache të plotë për mysafirët dhe shtoni ato të Faqet më pak relevante për Cache dokumentit plotë për mysafirët e

 4. #4
  Michał Podbielski (vBET Stafi) vBET's Avatar
  Antarësuar
  Tetor 2009
  Postime
  3,029
  Shkrime
  1

  Default

  Shtuar aluzion të reja të performancës për prodhimin e RSS:
  • Set madhe Cache jetëgjatësi për kanale RSS (në opsione vBulletin). Ajo përcakton se sa herë të krijuara RSS XML do të jetë e vlefshme. Një tjetër brez do të jetë pas kësaj kohe. Vlera në mënyrë më të mëdha janë të dhëna më pak të aktuale, por edhe performancë më të mirë.

 5. #5
  Michał Podbielski (vBET Stafi) vBET's Avatar
  Antarësuar
  Tetor 2009
  Postime
  3,029
  Shkrime
  1

  Default

  Hint të reja të performancës shtuar për lirimin e të reja:
  • (Që nga 3.3.4) Mos përdorni opsionin A nuk e përkthejnë kodin html tag në qoftë se ju nuk duhet të vërtetë për të. Forume shumica e tyre nuk lejojnë përdoruesit të vënë kodin html ne postimet e bëra, kështu që nuk është e nevojshme për shumicën e forumeve. Ju lutem vini re se përmbajtja e kod BBCode nuk do të përkthehet anyway.

 6. #6
  Michał Podbielski (vBET Stafi) vBET's Avatar
  Antarësuar
  Tetor 2009
  Postime
  3,029
  Shkrime
  1

  Default

  Hint të reja të performancës shtuar për lirimin e të reja (vBET 3.3.5):
  • (Që nga 3.3.5) Turn off opsion Translate "alt" atributet. Ajo ka ndikim të vogël në punën, por ende kërkon analizë gramatikore të tjera të prodhimit me regex dhe të paktën një kërkesë më shumë për të Google (nëse rezultatet nuk janë kopje e ruajtur). Për shkak se rezultatet e përkthyer nuk janë të dukshme në shfletues (vetëm kur kursori i miut është mbi imazhin e) do të ketë asnjë ndikim mbi përdoruesit tuaj kur fikur.


  Ju lutem vini re se si parazgjedhje, ky opsion do të jenë fikur.

 7. #7
  Michał Podbielski (vBET Stafi) vBET's Avatar
  Antarësuar
  Tetor 2009
  Postime
  3,029
  Shkrime
  1

  Default

  Shtuar fotografi updated robots.txt - ajo përfshin kodet për gjuhët e reja të cilat do të shtohen së shpejti.

 8. #8
  vBulletin Enterprise Translator (vBET) Stafi
  Antarësuar
  Maj 2010
  Postime
  1,000

  Default

  fotografi updated robots.txt me 5 gjuhë të re (nuk mbështetet ende)

 9. #9
  Pension;)
  Antarësuar
  Gusht 2011
  Postime
  441

  Default

  Hint ri! Ndryshimi . Htaccess rregullave.
  SHËNIM: vetëm nëse ju jeni NUK duke përdorur lidhjet me 2-shenjat dmth pjesë: yourforum.com / XY / etj
  Tani ju mund të përdorni rregulla të shkurtër!
  Kudo ku ju të gjeni
  Code:
  (af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)
  Ju mund të zëvendësojë atë me
  Code:
  (..|zh-CN|zh-TW)
  e cila do të bëjë punën e faqen tuaj më të shpejtë!
  Dmth rregullat ndryshuar për përdorues me intagrated vBulletin:
  Code:
  RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
  RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]
  në këto:
  Code:
  RewriteRule ^/?(..|zh-CN|zh-TW)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
  RewriteRule ^/?(..|zh-CN|zh-TW)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]
  SHËNIM: në qoftë se forum juaj përdorin subdirectory në URL, pastaj të ndryshojë rregullat e 2 para duke shtuar dosjen tuaj forum me kryesor '/' vetëm pas ridrejtuar =. Kështu p.sh. në qoftë se forum juaj është në directory forum pastaj ju do të keni ridrejtuar = / forum / index.php dhe ridrejtuar = / forum / $ 2

  Që realases vBET 4.4.5 dhe vBET 3.5.3 ju mund të gjeni këto rregulla në dosjet tuaja shkarko:
  nuk-nuk-upload \\ mjete \\ Përcjellin-rregullat e \\ shkurtër ridrejtimit-rregullat
  Fundit edituar nga r.dziadusz; 08-11-1119:48.

 10. #10
  Banned
  Antarësuar
  Gusht 2012
  Postime
  481

  Default

  (Që nga 3.6.2) Turn off opsion Mos përktheni numrat. Ju do të gjeni këtë opsion në AdminCP -> vBET -> Options Translation. Ka efekt të vogël në punën, por ende kërkon një karaktere shtesë parsing. Gjithsesi kjo është Nuk rekomanduar të kthehet në qoftë se jashtë, sepse ajo rrit koston e përkthimit.

Faqe 1 e 2 12 I funditLast

Tags për këtë Temë

Regullat e Postimit

 • Ju mund të mos postoni tema të reja
 • Ju mund të mos Përgjigje pas
 • Ju mund të mos Postimi attachments
 • Ju mund të mos të ndryshoni postimet tuaja
 •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33