PDA

View Full Version: / Forume bashkangjitur emrin e domain të gjithë vendinmyandy99
20-07-11, 21:11
vBulletin 3.6
vBulletin 3.6.8
vBET 2.3.x
Muslimanët sitemap

Kam instaluar versionin e lirë për një test dhe kam gjetur nga përkthimi works great!

Megjithatë, ekziston një problem i madh për URL:

Web faqen time është një vend social networking (xxx.com URL) të integruar me një forum vBulletin v3.6.8 (xxx.com URL / forum).

. Pas instalimit vBET dhe ndryshimet e bëra në forum rrënjë htaccess, kam hasur në një problem - një herë unë zgjedh një përkthim, unë nuk mund të kthehem në xxx.com si të gjithë URL xxx.com tani bëhet xxx.com / forume.

Për shembull URL xxx.com / index.php page? = Muzikës tani bëhet xxx.com / forum / index.php? Page = muzikën dhe për këtë arsye pjesa e rrjeteve sociale të faqes është prishur krejtësisht si të gjitha URL janë ridrejtuar në forume vBulletin.

Dhe, URL forum, i cili u xxx.com / forume jo, bëhet xxx.com / forume / forume.

Nëse unë fikur ndjekja URL, problemin e mësipërm do të shkuar, por edhe ndalesa përkthim automatik, e cila nuk është ajo që unë dua.

I vënë / forumet si parametër directory Forum në mjedise vBET, dhe unë ndjekur udhëzim për të ndryshuar. Htaccess për përdoruesit Muslimanët.

Çfarë jam unë mungon?

vBET
20-07-11, 23:37
Kjo mund të shkaktohet nga konfigurimi gabuar. Lutemi kini parasysh se directory Forum parameter duhet të përdoret vetëm kur forumi juaj përdor subdirectory në URL kur ajo është e vërtetë nëndirektori (jo virtuale - si për shembull bërë nga Muslimanët). Kjo është përshkruar qartë në përshkrimin parametër.

Prandaj sigurohuni që ju e keni këtë të drejtë. Ju lutemi të pastër parameter dosjen tuaj dhe kontrolloni Forum bëri atë të ndihmojë.

myandy99
21-07-11, 02:51
URL ime forum është xxx.com / forume dhe kjo është arsyeja pse kam shtuar / forume ne vBET directory settings Forum.

Heqja e kjo nuk ka ndihmuar. Pas heqjes kësaj, URL per forumin, kur përkthimi është zgjedhur, bëhet xxx.com / cs / forume (cs është një gjuhë), rezulton një lidhje të thyer.

Ja htaccess e mia në / root directory forume.:


# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On

# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
#RewriteBase /

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

# RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.xxx\.com
# RewriteRule (.*) http://www.xxx.com/forums/$1 [L,R=301]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.xxx\.com$
RewriteRule ^(.*)$ http://xxx.com/forums/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?)?)$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]vBET
21-07-11, 13:26
Unë keqkuptuar ju para për shkak të këtë përshkrim:

Për shembull URL xxx.com / index.php page? = Muzikës tani bëhet xxx.com / forum / index.php? Page = muzikën dhe për këtë arsye pjesa e rrjeteve sociale të faqes është prishur krejtësisht si të gjitha URL janë ridrejtuar në forume vBulletin.

Tani e kuptoj. Kjo është e gjitha në rregull - thjesht version vBET lirë nuk e mbështesin përkthimin e përmbajtjes të jashtme - përkthehet vetëm forum. URL:? Xxx.com / index.php page = muzikës është jashtë forum kështu që prishet. version vBET lirë përkthehet vetëm përmbajtje forum. Asgjë më shumë.

Versionin e plotë vBET përkthehet përmbajtjen jashtë forum gjeneruar me vBulletin - ju mund të shihni atë në forumin tonë. Shih përmbajtjen këtu:
http://www.vbenterprisetranslator.com/
ose ketu
http://www.vbenterprisetranslator.com/downloads.php
dhe të luajë me përkthim.

Nëse ende nuk e kuptojnë këtë çështje - ju lutem më dërgoni URL e saktë e faqes e cila e bën çështje.
Nëse unë e kuptoj atë të drejtë - atëherë përgjigja është: vBET lirë nuk e mbështesin përkthimin e përmbajtjes jashtë forumit, paguhet një faqe mbështet jashtë forum gjeneruar me motor vBulletin.

PS.
Në tuaj rregullat htaccess për vBET janë në vendin e gabuar -. Ata duhet të jenë vetëm para rregullat vBulletin - nuk ka rregulla të tjera, duhet të jetë midis vBET dhe rregullat Muslimanët.

myandy99
21-07-11, 15:05
Po rregullat e mia janë para rregullat Muslimanët.

Unë do të blej një version komerciale. A duhet të uninstall version falas dhe të instalojë versionin komercial?

vBET
21-07-11, 20:47
Po - nëse ju dëshironi të instaloni versionin komercial, atëherë së pari ju duhet të uninstall versionin e lirë - është e mjaftueshme për të uninstall atë nga CP Admin.

Gjithashtu ju lutem vini re se. Rregullat e htaccess do të ndryshojë.

myandy99
11-08-11, 20:17
Hi kam blerë versionin komerciale, version uninstalled lirë dhe instaluar versionin e 3.x. komerciale Punimet përkthimi, por unë kam pikërisht të njëjtat probleme si me versionin e lirë.

Unë kisha për të fikur URL ndjekja ndryshe URL bëhet xxx.com / forum / forum kur kam lundruar.

Përveç kësaj, një tjetër problem ekziston ende -. Pas duke shtuar rregullat URL para të rregullave Muslimanët në htaccess, Muslimanët Lidhje sitemap është prishur. I kam gjetur për të mos page sitemap URL tim. Heqja e të gjitha rregullat vBET do të bëjë punën e sitemap URL përsëri, por këtë sigurisht nuk është një zgjidhje.

Am I humbur diçka?

vBET
11-08-11, 20:26
Për të kanë sitemap running rregulla vBET të shkojë në vendin e duhur. Ju thjesht nuk udhëzime ugar - në udhëzim që ju keni përshkruar në mënyrë të qartë për të vënë rregulla vBET vetëm para rregullat vbseo.php dhe keni vendosur para rregullat sitemap në vend. Gjithashtu ju lutem të jetë i sigurt që ju keni rregullat për versionin e paguar - e lirë ka rregulla të ndryshme. Hiq rregullave të vjetra dhe të vënë të rinj në vend të përshtatshëm + add directory forum për të parë 2 rregullave (ashtu siç përshkruhet në udhëzimet e). Në qoftë se kjo nuk do të vazhdojnë të punojnë - ju lutem dërgoni të gjithë përmbajtjen e ndryshuar htaccess file..

About / Forume / forume - çfarë keni vendosur për CP Admin -> vBET -> Main -> directory Forum?

myandy99
11-08-11, 21:14
Ok faleminderit. I zgjidhur problemin sitemap thyer link. Por .. / forum / forum problemi ende ekziston. Dhe, po kam vendosur / forume ne CP Admin -> vBET -> Main -> Forum directory. Pa vendosjen e forume në këtë fushë e përkthimit nuk do të punojnë edhe - kjo do të çojë në një faqe jo-ekzistuese.

myandy99
12-08-11, 00:45
Ja skedarin aktual time htaccess nën xxx.com / forume rrënjë.:


# Comment rreshtin e mëposhtëm (add '#' në fillim)
# Për të çaktivizuar funksionet mod_rewrite.
# Ju lutemi vini re: ju ende nevojë për të çaktivizuar hack në
# Panelit të kontrollit për të ndaluar Muslimanët url rewrites.
RewriteEngine On

# Disa servera të kërkojë direktiva Rewritebase të
Aktivizuar # (e levizni '#' në fillim për të aktivizuar)
# Ju lutemi vini re: kur të aktivizuara, ju duhet të përfshijë në rrugën e
# VB tuaj në dosjen rrënjë (dmth. RewriteBase / forum /)
# RewriteBase /

RewriteBase / Forume /

% RewriteCond {HTTP_HOST} ^ www \\. Xxx \\. Com $
RewriteRule ^(.*)$ http://xxx.com/forums/ $ 1 [L, R = 301]

RewriteRule ^ ((urllist | sitemap_) .* \\ (xml |..? Txt) (\\ GZ))? $ Vbseo_sitemap / vbseo_getsitemap.php sitemap = $ 1 [L]

RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & ridrejtuar = / forum / index.php [L, QSA]
RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & ridrejtuar = / forum / $ 2 [L, QSA]

% RewriteCond {REQUEST_URI}! (Admincp / | modcp / | vbseo_sitemap / | cron)
RewriteRule ^ ((arkiva /)?(.* \\. Php (/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L, QSA]

% RewriteCond {REQUEST_FILENAME}!-F
% RewriteCond {REQUEST_FILENAME}!-D
% RewriteCond {REQUEST_FILENAME} ^! (Admincp | modcp | clientscript | cpstyles | images) /
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L, QSA]

Siç mund ta shikoni, unë kam për të hequr
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L, QSA] nga. Htaccess për të bërë punë sitemap URL. A është kjo ajo që unë jam menduar për të bërë? Unë nuk e mbaj mend kam lexuar diku udhëzim tuaj që unë kam të fshini rregullat Muslimanët në. Dosjen htacess për të bërë sitemap URL vazhdojnë të punojnë. Do të këtë vidhos deri Muslimanët e mia?

vBET
13-08-11, 01:25
Hi. Ju nuk mbani mend që të fshini rregullat Muslimanët në udhëzimet tona, sepse nuk është në udhëzimet tona dhe ju kurrë nuk u pyet për të bërë atë. Ju është udhëzuar për të hequr rregullave të vjetra vBET (nga version falas) dhe për të vënë rregulla të reja vBET (nga version i plotë) në vendin e duhur. Ju nuk keni për të hequr rregullat vbseo.php. Na vjen keq në qoftë se udhëzimet e mia të mëparshme nuk ishte e qartë.
Gjithashtu heqja rregullat Muslimanët nuk do të dëmtojë forum tuaj, sepse rregullat e vBET janë para rregullat Muslimanët dhe ata janë të njëjtat rregulla (vetëm për fotografi të ndryshme), në mënyrë rregullat Muslimanët nuk janë aktive anyway.

About / Forume / forume çështje:
1. Ju keni gabim e parë 2 rregullave vBET - keni vendosur atje / forum në vend të / forume - ju lutem të korrigjuar këtë
2. Nëse jo ende duke punuar Ju lutem komentoni këtë linjë në dosjen tuaj htaccess.:

RewriteBase / Forume /
3. Nëse jo ende punë - ju lutem me PM qasje të dhënat për të CP tuaj Admin, Muslimanët CP, FTP - Unë do të kontrollojë atë në vend.

myandy99
13-08-11, 18:52
Unë u përpoq 1 dhe 2, por ende të njëjtin problem.

Dhe, unë vetëm kuptova përkthimi punon vetëm në shtëpi forum, jo në treads individuale. Vetëm PM'ed ju me informacionin që ju nevojitet. Thanks

vBET
14-08-11, 12:08
Shkuarja atje tani.

vBET
14-08-11, 12:22
Ju kishte konfigurimit të gabuar për:
Forum domain kryesore - ajo mendoj që do të përdoret vetëm kur ju jeni duke përdorur sub-domains nuk sub-folders
Lloji Link - nuk u ndryshua për Muslimanët

Gjithashtu ju kishte fikur ndjekja e përkthimit.

Ajo është e vendosur të gjitha siç duhet tani dhe duket të jetë duke punuar mirë:) Ju lutem kontrolloni dhe konfirmuar.

myandy99
14-08-11, 17:38
Për fat të keq nuk është duke punuar plotësisht - e problemit Forums / forume ekziston ende. Për shembull, pasi ju shkoni në forum dhe klikoni një përkthim, të tjera jo-forum links janë shtuar a / forum / në to dhe i theu të gjitha. Për shembull, http://xxx.com/index.php?page=music tani bëhet http://xxx.com/forums/index.php?page=music. Në këtë rast edhe faqe në shtëpi forum vetë ka lidhje të gabuar - ajo bëhet http://xxx.com/forums/forums

Dhe, si thashë më parë, më lart / forum / forum problem do të shkuar vetëm nëse ju fik ndjekja URL dhe kjo është arsyeja pse unë i fikur ndjekja URL.

vBET
14-08-11, 21:36
Unë po të shoh këto lidhje. Ju lutemi të vetëm të bëjë këto lidhje absolute në vend të relative. Pra, ka vendosur të plotë URL http ... dhe kështu me radhë. Gjithashtu ju lutem vini re se vBET është në gjendje për të mbështetur përkthimi për faqet tuaja jashtë forum nëse ato janë prodhuar duke përdorur engine vBulletin. Ju do të duhet të integrojë ato. Shih këtu për udhëzimin se si për të mbështetur përkthimin e faqeve jashte forumit: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1546

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations made by vBET 4.10.1