Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања Проверете vBET на vBulletin 5

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 7 на 7

Тема: прилагодено знаме поставеност

 1. #1
  Член
  Зачленет
  Октомври 2009
  Мислења
  72

  Question прилагодено знаме поставеност

  Здраво

  Сакам да додадете знамиња на мојот статистика лента дефиниција на овој став:


  Но, она што го прават тоа не функционира.
  Или тоа целосно ги крши распоред ако го додадете како листа елемент во статистика лента дефиниција
  <li> {VB: Суровини vbenterprisetranslatorflags} </ li>

  и ако ја заврши во div и позиција преку CSS (како на екранот), на знамињата не се кликање на Firefox (но IE8 се)

  Code:
  .vbetflags_position {
  	position: absolute;
  	right:200px;
  	top: 25px;
  }
  
  <div id="flaggen" class="vbetflags_position">
   {vb:raw vbenterprisetranslatorflags}
  </div>
  Ве молиме помогнете

  StarBuG

 2. #2
  Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
  Зачленет
  Октомври 2009
  Мислења
  2,946
  Блог записи
  1

  Default

  Можете да ги користите опаѓачкото мени ако сакате - vBET ја изградил во знак на поддршка за додавајќи дека во статистика лента.

  Ако сакате да се одржи во статистика лента нормално знамиња Ве молиме менувате дефиниција: vbenterprisetranslator_flags
  Ве молиме обидете се оваа (не тестираат):
  Code:
  <!--vBET_SNTA--><!--vBET_NRE-->
  <vb:each from="flags" value="flag">
  <li><a rel="novbseo" href="{vb:var flag.url}" <vb:if condition="$flag['code']==$vbulletin->options['vbenterprisetranslator_forumlanguage']">onclick="document.cookie = 'vbet_language=; expires=Thu, 01-Jan-1970 00:00:01 GMT; path=/'; return true;"</vb:if>><img src="images/vbet/flags/{vb:var flag.code}.gif" alt="{vb:var flag.name}" <vb:if condition="$vbulletin->options['vbenterprisetranslator_flags_noborder'] && !$flag['highlight']">border="0"</vb:if><vb:if condition="$flag['highlight']">style="border-style: solid; border-width: 1px; border-color: yellow;"</vb:if>/></a></li>
  </vb:each>
  <!--vBET_ENTA-->
  Ве молиме кажете ни го тоа им помогне на

 3. #3
  Член
  Зачленет
  Октомври 2009
  Мислења
  72

  Default

  Твојот код става знамиња над едни со други и тие се уште не е активен.
  Не сакам паѓачкото бидејќи тоа ќе биде пропуштена од страна на корисниците.
  Со знамиња директно видлив е полесно да се најде за корисници.

 4. #4
  Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
  Зачленет
  Октомври 2009
  Мислења
  2,946
  Блог записи
  1

  Default

  Само тестираат овој код и е во ред. Ве молиме бидете сигурни дека сте ја додале знамиња во соодветно место. Во случај на идните проблеми пратете HTML излез за оние скршени знамиња.

 5. #5
  Член
  Зачленет
  Октомври 2009
  Мислења
  72

  Default

  Ahh ред,

  Се обидов со ДИВ сад и дека did't работа.
  Сега со <li> Верзија работи.

  Ви благодариме

 6. #6
  Помлад Член
  Зачленет
  Ноември 2010
  Мислења
  6

  Default

  Quote Напишано од vBET View Post
  Можете да ги користите опаѓачкото мени ако сакате - vBET ја изградил во знак на поддршка за додавајќи дека во статистика лента.

  Ако сакате да се одржи во статистика лента нормално знамиња Ве молиме менувате дефиниција: vbenterprisetranslator_flags
  Ве молиме обидете се оваа (не тестираат):
  Code:
  <!--vBET_SNTA--><!--vBET_NRE-->
  <vb:each from="flags" value="flag">
  <li><a rel="novbseo" href="{vb:var flag.url}" <vb:if condition="$flag['code']==$vbulletin->options['vbenterprisetranslator_forumlanguage']">onclick="document.cookie = 'vbet_language=; expires=Thu, 01-Jan-1970 00:00:01 GMT; path=/'; return true;"</vb:if>><img src="images/vbet/flags/{vb:var flag.code}.gif" alt="{vb:var flag.name}" <vb:if condition="$vbulletin->options['vbenterprisetranslator_flags_noborder'] && !$flag['highlight']">border="0"</vb:if><vb:if condition="$flag['highlight']">style="border-style: solid; border-width: 1px; border-color: yellow;"</vb:if>/></a></li>
  </vb:each>
  <!--vBET_ENTA-->
  Ве молиме кажете ни го тоа им помогне на
  Здраво,

  во мрежата! 4.0.8 Се променив дефиниција vbenterprisetranslator_flags од

  Code:
  <!--vBET_SNTA--><!--vBET_NRE-->
  <div class="vbetflagsbox">
  <vb:each from="flags" value="flag">
  <a rel="novbseo" href="{vb:var flag.url}" <vb:if condition="$flag['code']==$vbulletin->options['vbenterprisetranslator_forumlanguage']">onclick="document.cookie = 'vbet_language=; expires=Thu, 01-Jan-1970 00:00:01 GMT; path=/'; return true;"</vb:if>><img class="vbet-flag vbet-{vb:raw flag.code}" width="16" height="11" src="images/vbet/flags/clear.gif" alt="{vb:var flag.name}" <vb:if condition="$vbulletin->options['vbenterprisetranslator_flags_noborder'] && !$flag['highlight']">border="0"</vb:if><vb:if condition="$flag['highlight']">style="border-style: solid; border-width: 1px; border-color: yellow;"</vb:if>/></a>
  </vb:each>
  </div><!--vBET_ENTA-->
  да ги modificated еден

  Code:
  <!--vBET_SNTA--><!--vBET_NRE-->
  <vb:each from="flags" value="flag">
  <li><a rel="novbseo" href="{vb:var flag.url}" <vb:if condition="$flag['code']==$vbulletin->options['vbenterprisetranslator_forumlanguage']">onclick="document.cookie = 'vbet_language=; expires=Thu, 01-Jan-1970 00:00:01 GMT; path=/'; return true;"</vb:if>><img src="images/vbet/flags/{vb:var flag.code}.gif" alt="{vb:var flag.name}" <vb:if condition="$vbulletin->options['vbenterprisetranslator_flags_noborder'] && !$flag['highlight']">border="0"</vb:if><vb:if condition="$flag['highlight']">style="border-style: solid; border-width: 1px; border-color: yellow;"</vb:if>/></a></li>
  </vb:each>
  <!--vBET_ENTA-->
  но знамињата нема да го стори она што тие би требало да. А пак и толпата. Може ли некој да Gimme подадена рака на ова?

 7. #7
  Банирани
  Зачленет
  Ноември 2010
  Мислења
  95

  Default

  Може ли да се отвори нова тема со вашиот проблем?
  Дополнително, наведете, во кое место сакате да имате овие знамиња.

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

 • Можете може да не да отвораш нови теми
 • Можете може да не да испраќате мислења
 • Можете може да не да вршите прикачувања
 • Можете може да не ги уредувате своите мислења
 •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33