Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања Проверете vBET на vBulletin 5

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast
Резултати 1 да 10 на 14

Тема: vbMediaWiki Вектор интеграција

 1. #1
  Помлад Член
  Зачленет
  Септември 2010
  Мислења
  22

  Default vbMediaWiki Вектор интеграција

  Во моментов сум со користење на овој МО
  Code:
   vbulletin.org/forum/showthread.php?t=247279
  Тоа не чини да се компатибилни со vBET Од кога се обидов да го разгледуваат оваа страница
  Code:
  mysite/forum/de/wiki
  Тоа беше се врати "не Страна најде"

  Нормално вики страница мора да биде со користење на овој пристап рачно
  Code:
  mysite/forum/wiki
  Секоја измена htaccess треба да се поправи?

 2. #2
  Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
  Зачленет
  Октомври 2009
  Мислења
  2,945
  Блог записи
  1

  Default

  Ве молиме да ни покаже вистински. Htaccess правила и точка оние кои се направени за vbMediaWiki (ако има).

 3. #3
  Помлад Член
  Зачленет
  Септември 2010
  Мислења
  22

  Default

  Тука е за сите што го добив

  Code:
  #===VBSEO
  
  # Comment the following line (add '#' at the beginning)
  # to disable mod_rewrite functions.
  # Please note: you still need to disable the hack in
  # the vBSEO control panel to stop url rewrites.
  RewriteEngine On
  
  # Some servers require the Rewritebase directive to be
  # enabled (remove '#' at the beginning to activate)
  # Please note: when enabled, you must include the path
  # to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
  #RewriteBase /forum/
  
  #RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com
  #RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/$1 [L,R=301]
  
  RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
  
  ### VBET 
  
  RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/index.php [L,QSA]
  RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/$2 [L,QSA]
  
  RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
  RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
  
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
  RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
  
  ## END VBET
  
  
  ### VBSEO
  #RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
  RewriteCond %{REQUEST_URI} !(media/|admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
  RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]
  
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
  RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]

 4. #4
  Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
  Зачленет
  Октомври 2009
  Мислења
  2,945
  Блог записи
  1

  Default

  Јас само проверени линк ти даде:
  Code:
  YOURFORUM_DOMAIN/forum/wiki
  и исто така не работи. Ве молиме прво да ги тужи дека МО работи во сите, или да му даде соодветна URL адреса за пристап на своите страници.

 5. #5
  Помлад Член
  Зачленет
  Септември 2010
  Мислења
  22

  Default

  Quote Напишано од vBET View Post
  Јас само проверени линк ти даде:
  Code:
  YOURFORUM_DOMAIN/forum/wiki
  и исто така не работи. Ве молиме прво да ги тужи дека МО работи во сите, или да му даде соодветна URL адреса за пристап на своите страници.

  Жал ми е ви кажав погрешна адреса, всушност треба да се mydomain / вики не mydomain / форум / Вики за слободен софтвер

 6. #6
  Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
  Зачленет
  Октомври 2009
  Мислења
  2,945
  Блог записи
  1

  Default

  Значи сè е јасно сега Мора да се интегрира како што е опишано тука: Како да преведете страници надвор од форумот директориум?

  Ова ќе го направи линкови до преведени страници признати. Ако по оваа страници нема да ја преведе (но работа), тогаш Ве молиме да го користите, исто така, овој интеграција Упатство за mods кои не поддржува global_complete кука (Не знам што ќе биде потребно да не - јас давам овие информации само во случај )

 7. #7
  Помлад Член
  Зачленет
  Септември 2010
  Мислења
  22

  Default

  Овој код треба да биде во mydomain / форум / .htaccess? или mydomain / .htaccess?
  Code:
  RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
  RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
  Ако треба да се во mydomain / форум / .htaccess
  Која локација треба да се одржи на код? по или пред vBET фактичката состојба?
  Тоа само го стави пред vBET и резултат е: предизвика постоечките vBET функција, за да скршени и дури и не Преведете воопшто.

  И овој код треба да биде во право mydomain / wiki / .htaccess?
  Code:
  RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
  RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]

 8. #8
  Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
  Зачленет
  Октомври 2009
  Мислења
  2,945
  Блог записи
  1

  Default

  Вие не смените. Htaccess во форумот директориум. Ова е веќе работат. Сега ќе треба да се интегрираат директориуми надвор форумот.

  Тоа е јасно опишани, што првиот сет на правила што треба да додадете во. Htccess во форумот главниот директориум. Значи mydomain / .htaccess

  И да - 2 постави да додадете во вики директориум

 9. #9
  Помлад Член
  Зачленет
  Септември 2010
  Мислења
  22

  Default

  Успеав да се направи речиси работи.
  Кога пребарувате на следнава URL адреса Мојот Вики за слободен софтвер доби преведени соодветно.
  Code:
  http://mydomain/zh-CN/wiki
  Сепак, мени за навигација на вики секогаш укажува на неточни URL што е
  Code:
  http://mydomain/forum/zh-CN/wiki.
  Како можам да го надминете овој?
  Последен пат изменето од cevo; 16-09-10 на 09:30.

 10. #10
  Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
  Зачленет
  Октомври 2009
  Мислења
  2,945
  Блог записи
  1

  Default

  Дали сте ја вклучиле опцијата Рачно следење надвор форумот директориум?
  Дали користите апсолутен линк (започнува од HTTP) за Вики за слободен софтвер во вашиот излез HTML?

Страница 1 на 2 12 ПоследнаLast

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

 • Можете може да не да отвораш нови теми
 • Можете може да не да испраќате мислења
 • Можете може да не да вршите прикачувања
 • Можете може да не ги уредувате своите мислења
 •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33