Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања Проверете vBET на vBulletin 5

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Резултати 1 да 6 на 6

Тема: Htaccess проблем 8wayrunmedia

 1. #1
  Помлад Член
  Зачленет
  Август 2010
  Мислења
  16

  Default Htaccess проблем 8wayrunmedia

  Text automatically translated from: Spanish to: Macedonian
  Translated text
  Здраво Мајкл!

  Јас сум сеуште го користите вашиот МО и тоа е одлично!

  Имам проблем, бидејќи имам МО и сега не vBET работа. Ако ова прашање не се случува тука, јас се извинувам.

  Јас инсталирав овој мод8WayRun.Com - Медиумска библиотека - vBulletin.org форум

  Со овој мод морав да додадете кодот на htaccess да оптимизација за работа овој мод, но vbeta не работат. Дел од vBET не е допрена. Јас само додаде нови кодот погоре, верувам дека постои нешто погрешно:

  Ова е мојот HT пристап:
  ************************************-
  # # Истекува
  <ifModule mod_expires.c>
  ExpiresActive На
  ExpiresDefault "пристап плус 1 секунди"
  ExpiresByType text / html "пристап плус 1 секунди"
  ExpiresByType слика / GIF "пристап плус 3456000 секунди"
  ExpiresByType image / jpeg "пристап плус 3456000 секунди"
  ExpiresByType слика / PNG "пристап плус 3456000 секунди"
  ExpiresByType текст / CSS "пристап плус 3456000 секунди"
  ExpiresByType текст / JavaScript "пристап плус 3456000 секунди"
  ExpiresByType апликација / JavaScript "пристап плус 3456000 секунди"
  ExpiresByType апликација / x-JavaScript "пристап плус 3456000 секунди"
  </ IfModule>

  # # Компресија
  <ifmodule mod_headers.c>
  <ifmodule mod_deflate.c>
  AddOutputFilterByType разбивам text / html текст / CSS текст / XML апликација / x-го вклучите Javascript-
  BrowserMatch ^ Mozilla / 4 gzip-only-text/html
  BrowserMatch ^ Mozilla / 4 \\ 0,0 [678] не-gzip
  BrowserMatch \\ bMSIE! Без gzip! Gzip-only-text/html
  </ Ifmodule>
  </ Ifmodule>

  # # Пренаписване
  <ifmodule mod_rewrite.c>
  RewriteEngine на
  Опции + FollowSymlinks

  RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-S [или]
  RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-L [или]
  RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-D
  RewriteRule ^ .* $ - [Американски Држави, L]

  # Медиумска библиотека
  RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d $ media.php +).*/ тагови? Дали = tags_edit и средината = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d $ +).*/ Измени media.php? Дали = details_edit и средината = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d $ media.php +).*/ пријавите? Дали = пријавите и средината = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d +).*/ C (\\ d +) $ media.php? Дали = comment_edit и CMT = $ 2 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d +).*/ P (\\ d +).*$ media.php? Дали = детали и средината = $ 1 & PID = $ 2 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d +) .* media.php? Дали = детали и средината = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / P (\\ d $ +).*/ Измени media.php? Дали = playlist_edit & PID = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / P (\\ d +) .* media.php? Дали = плејлиста & PID = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / C (\\ d +) .* media.php? Дали = категорија и CID = 1 $ [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / U (\\ d +) .* media.php? Дали = & корисникот Uid = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / таг /(.*) media.php? Дали = таг & tid = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / /(.*) media.php резултати? Дали = резултатите & query = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / advresults /(.*) media.php? Дали = advresults & query = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / /(.*) media.php писмо? Дали = писмо & query = $ 1 [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / ја разгледате .* media.php? Се = пребарувате [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / Барај .* media.php? Се = пребарување [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / случаен .* media.php? Се = случаен [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / поднесе .* media.php? Се = поднесе [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / tagcloud .* media.php? Се = tagcloud [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / плејлисти .* media.php? Се = плејлисти [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / pcreate .* media.php? Се = playlists_create [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / pmine .* media.php? Се = playlists_mine [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / омилени .* media.php? Се = омилени [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / претплати .* media.php? Се = претплати [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / admin / уреди / s (\\ d +) .* media.php? Дали = admin_host_edit & sid = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / admin / избришете / s (\\ d +) .* media.php? Дали = admin_host_delete & sid = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / admin / извоз / s (\\ d +) .* media.php? Дали = admin_host_export & sid = $ 1 [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / admin / (\\ W +) .* media.php? Се = admin_ $ 1 [QSA]

  # Медиумска библиотека од видео директориумот
  RewriteCond% {QUERY_STRING} направите = ViewDetails и videoid = (\\ d +)
  RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php? Дали = детали и средината =% 1
  RewriteCond% {QUERY_STRING} viewcategory и categoryid = (\\ d +)
  RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php? Дали = категорија и CID =% 1
  RewriteCond% {QUERY_STRING} viewuser и userid = (\\ d +)
  RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php? Дали = & корисникот Uid =% 1
  RewriteCond% {QUERY_STRING} & таг =(.*) viewtag
  RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php? Дали = таг & tid =% 1
  ReWriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php

  # Форум
  RewriteRule ^ теми / showthread.php .* [QSA]
  RewriteRule ^ форуми / forumdisplay.php .* [QSA]
  RewriteRule ^ блогови / .* blog.php [QSA]
  ReWriteRule ^ записи / .* entry.php [QSA]

  RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-S [или]
  RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-L [или]
  RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-D
  RewriteRule ^ .* $ - [Американски Држави, L]

  # MVC
  RewriteRule ^ (?$ .*?)(?:/|$))(.*|$)$ 1.php? R = $ 2 [QSA]
  </ Ifmodule>

  # Comment следнава линија (додадете '#' на почетокот)
  # За да се оневозможи mod_rewrite функции.
  # Ве молиме запомнете: се уште треба да се оневозможи пробие во
  # Контрола имала панел да престанат рачно пренаписване.
  RewriteEngine На

  # Некои сервери бара Rewritebase директивата за
  # От (отстрани '#' на почетокот да се активираат)
  # Ве молиме запомнете: кога е овозможено, мора да вклучуваат патот
  # На вашиот корен vB папка (на пример RewriteBase / форуми /)
  # RewriteBase /

  # RewriteCond% {} HTTP_HOST! ^ Www \\. Aquaterraria \\. COM
  # RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/ $ 1 [L, R звучник = 301]

  RewriteRule ^ ((urllist | sitemap_) .* \\ (XML |..? Txt) (\\ gz))? $ Vbseo_sitemap / Мапа на сајтот vbseo_getsitemap.php = $ 1 [l]
  RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / [l, QSA]
  RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / $ 2 [l, QSA]

  RewriteCond% {} REQUEST_URI! (Admincp / | modcp / | vbseo_sitemap / | cron)
  RewriteRule ^ ((архива /)?(.* \\. PHP (/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [l, QSA]

  RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-Ѓ
  RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-D
  RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} ^! (Admincp | modcp | clientscript | cpstyles | слики) /
  RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [l, QSA]
  RewriteCond% {} REQUEST_URI! (Admincp / | modcp / | закажана | vbseo_sitemap)
  RewriteRule ^ ((архива /)?(.* \\. PHP (/.*)?))$ vbseo.php [l, QSA]

  RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-Ѓ
  RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-D
  RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} /! (Admincp | modcp | clientscript | cpstyles | слики) /
  RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [l, QSA]
  ************************-
  Original text

 2. #2
  Банирани
  Зачленет
  Ноември 2010
  Мислења
  95

  Default

  Јас предлагам да ставете httaccess правила по vBET правила и одговор, е во тоа што работат

  Темата се пресели од "Пријавување на Грешка" до "интеграција" дел

 3. #3
  vBulletin претпријатија Преведувач (vBET) Персоналот
  Зачленет
  Мај 2010 година
  Мислења
  1,000

  Default

  на кој дел од датотеката (на htaccess правила) е од овој мод?

 4. #4
  Помлад Член
  Зачленет
  Август 2010
  Мислења
  16

  Default

  Text automatically translated from: Spanish to: Macedonian
  Translated text
  За жал, ова е оригиналниот дел vBET правила.
  Original text

  # Comment следнава линија (додадете '#' на почетокот)
  # За да се оневозможи mod_rewrite функции.
  # Ве молиме запомнете: се уште треба да се оневозможи пробие во
  # На имала контролниот панел да престанат рачно пренаписване.
  RewriteEngine На

  # Некои сервери бара Rewritebase директивата за
  # От (отстрани '#' на почетокот да се активираат)
  # Ве молиме запомнете: кога е овозможено, мора да вклучуваат патот
  # До корен vB папка (на пример RewriteBase / форуми /)
  # RewriteBase /

  # RewriteCond% {} HTTP_HOST! ^ Www \\. Aquaterraria \\. COM
  # RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/ $ 1 [L, R звучник = 301]

  RewriteRule ^ ((urllist | sitemap_) .* \\ (XML |..? Txt) (\\ gz))? $ Vbseo_sitemap / Мапа на сајтот vbseo_getsitemap.php = $ 1 [l]
  RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / [l, QSA]
  RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / $ 2 [l, QSA]

  RewriteCond% {} REQUEST_URI! (Admincp / | modcp / | vbseo_sitemap / | cron)
  RewriteRule ^ ((архива /)?(.* \\. PHP (/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [l, QSA]

  RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-Ѓ
  RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-D
  RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} ^! (Admincp | modcp | clientscript | cpstyles | слики) /
  RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [l, QSA]
  RewriteCond% {} REQUEST_URI! (Admincp / | modcp / | закажана | vbseo_sitemap)
  RewriteRule ^ ((архива /)?(.* \\. PHP (/.*)?))$ имала. PHP [l, QSA]

  RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-Ѓ
  RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-D
  RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} /! (Admincp | modcp | clientscript | cpstyles | слики) /
  RewriteRule ^(.+)$ имала. PHP [l, QSA]
  Text automatically translated from: Spanish to: Macedonian
  Translated text
  И ова е нов дел:
  Original text

  # # Истекува
  <ifModule mod_expires.c>
  ExpiresActive На
  ExpiresDefault "пристап плус 1 секунди"
  ExpiresByType text / html "пристап плус 1 секунди"
  ExpiresByType слика / GIF "пристап плус 3456000 секунди"
  ExpiresByType image / jpeg "пристап плус 3456000 секунди"
  ExpiresByType слика / PNG "пристап плус 3456000 секунди"
  ExpiresByType текст / CSS "пристап плус 3456000 секунди"
  ExpiresByType текст / JavaScript "пристап плус 3456000 секунди"
  ExpiresByType апликација / JavaScript "пристап плус 3456000 секунди"
  ExpiresByType апликација / x-JavaScript "пристап плус 3456000 секунди"
  </ IfModule>

  # # Компресија
  <ifmodule mod_headers.c>
  <ifmodule mod_deflate.c>
  AddOutputFilterByType разбивам text / html текст / CSS текст / XML апликација / x-го вклучите Javascript-
  BrowserMatch ^ Mozilla / 4 gzip-only-text/html
  BrowserMatch ^ Mozilla / 4 \\ 0,0 [678] не-gzip
  BrowserMatch \\ bMSIE! Без gzip! Gzip-only-text/html
  </ Ifmodule>
  </ Ifmodule>

  # # Пренаписване
  <ifmodule mod_rewrite.c>
  RewriteEngine на
  Опции + FollowSymlinks

  RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-S [или]
  RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-L [или]
  RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-D
  RewriteRule ^ .* $ - [Американски Држави, L]

  # Медиумска библиотека
  RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d $ media.php +).*/ тагови? Дали = tags_edit и средината = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d $ +).*/ Измени media.php? Дали = details_edit и средината = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d $ media.php +).*/ пријавите? Дали = пријавите и средината = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d +).*/ C (\\ d +) $ media.php? Дали = comment_edit и CMT = $ 2 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d +).*/ P (\\ d +).*$ media.php? Дали = детали и средината = $ 1 & PID = $ 2 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d +) .* media.php? Дали = детали и средината = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / P (\\ d $ +).*/ Измени media.php? Дали = playlist_edit & PID = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / P (\\ d +) .* media.php? Дали = плејлиста & PID = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / C (\\ d +) .* media.php? Дали = категорија и CID = 1 $ [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / U (\\ d +) .* media.php? Дали = & корисникот Uid = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / таг /(.*) media.php? Дали = таг & tid = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / /(.*) media.php резултати? Дали = резултатите & query = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / advresults /(.*) media.php? Дали = advresults & query = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / /(.*) media.php писмо? Дали = писмо & query = $ 1 [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / ја разгледате .* media.php? Се = пребарувате [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / Барај .* media.php? Се = пребарување [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / случаен .* media.php? Се = случаен [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / поднесе .* media.php? Се = поднесе [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / tagcloud .* media.php? Се = tagcloud [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / плејлисти .* media.php? Се = плејлисти [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / pcreate .* media.php? Се = playlists_create [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / pmine .* media.php? Се = playlists_mine [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / омилени .* media.php? Се = омилени [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / претплати .* media.php? Се = претплати [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / admin / уреди / s (\\ d +) .* media.php? Дали = admin_host_edit & sid = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / admin / избришете / s (\\ d +) .* media.php? Дали = admin_host_delete & sid = $ 1 [QSA]
  RewriteRule ^ Медиуми / admin / извоз / s (\\ d +) .* media.php? Дали = admin_host_export & sid = $ 1 [QSA]
  ReWriteRule ^ Медиуми / admin / (\\ W +) .* media.php? Се = admin_ $ 1 [QSA]

  # Медиумска библиотека од видео директориумот
  RewriteCond% {QUERY_STRING} направите = ViewDetails и videoid = (\\ d +)
  RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php? Дали = детали и средината =% 1
  RewriteCond% {QUERY_STRING} viewcategory и categoryid = (\\ d +)
  RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php? Дали = категорија и CID =% 1
  RewriteCond% {QUERY_STRING} viewuser и userid = (\\ d +)
  RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php? Дали = & корисникот Uid =% 1
  RewriteCond% {QUERY_STRING} & таг =(.*) viewtag
  RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php? Дали = таг & tid =% 1
  ReWriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php

  # Форум
  RewriteRule ^ теми / showthread.php .* [QSA]
  RewriteRule ^ форуми / forumdisplay.php .* [QSA]
  RewriteRule ^ блогови / .* blog.php [QSA]
  ReWriteRule ^ записи / .* entry.php [QSA]

  RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-S [или]
  RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-L [или]
  RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-D
  RewriteRule ^ .* $ - [Американски Држави, L]

  # MVC
  RewriteRule ^(?.*?)(?:/|$))(.*|$)$ $ 1.php? R = $ 2 [QSA]
  </ Ifmodule>
  Text automatically translated from: Spanish to: Macedonian
  Translated text
  Се обидов да поставите новите правила по оригиналот, но не работи.
  Ако може да им помогне, го ценам, ако не, нема проблем.

  Saludos
  Original text

 5. #5
  vBulletin претпријатија Преведувач (vBET) Персоналот
  Зачленет
  Мај 2010 година
  Мислења
  1,000

  Default

  OK, ќе се обидам да се интегрира.

 6. #6
  Michał Podbielski (vBET персонал) vBET's Avatar
  Зачленет
  Октомври 2009
  Мислења
  2,945
  Блог записи
  1

  Default

  Ставање по нашите правила нема да работи - нашите правила користи [l] - минатата власт. Ве молиме обидете да го користите оние пред vBET правила.

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

 • Можете може да не да отвораш нови теми
 • Можете може да не да испраќате мислења
 • Можете може да не да вршите прикачувања
 • Можете може да не ги уредувате своите мислења
 •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31