Важно: Оваа страница е користење на колачиња (cookies). Со користење на овој веб-сајт без исклучување на колачиња во прелистувачот, значи дека се согласувате за негово користење.
Купи сега! Карактеристики Превземања Проверете vBET на vBulletin 5

Заработи со нас!

Ако сакате да почнете да заработуваат пари со vBET приклучат на Affiliate програмата.
Страница 5 на 5 FirstПрво ... 345
Резултати 41 да 46 на 46

Тема: Мапа на сајтот Генератор интеграција

 1. #41
  Член
  Зачленет
  Јуни 2010 година
  Мислења
  90

  Default

  Истиот проблем како што тоа обично. Треба да почнам да размислувам лесно, само да обезбеди финализираше код за секоја потреба.

  Се обидувам да го уреди, но тоа не функционира. Погледни колку ppl во оваа тема има проблеми, само бидете некои примероци како што се:

  Мапа на сајтот без Оптимизација Линкови

  Мапа на сајтот со Оптимизација Линкови

  Мапа на сајтот без Оптимизација линкови, на повеќе страници

  Мапа на сајтот со Оптимизација Линкови, на повеќе страници

  Ќе те спаси многу време.

  Како јас ги разбирам твоите туторијал уредник на PHP на овој начин.:

  Code:
        	vbseo_log_entry("[showthread] forum_id: $forumid, thread_id: $threadrow[threadid], total posts: $totalposts, pages: $totalpages, views: $threadrow[views] $prior");
  $vbseo_stat[$archived?'at':'t'] += vbseo_add_2urls( 
  //additional code 
  require_once(DIR. '/includes/vbenterprisetranslator_functions_vbseo.php');
  $alanguages = array ('en','fr'); 
  if(!$archived) { 
   $strlenhost = strlen($vbseo_vars['bburl']."/"); 
   $currentthreadurl = vbseo_url_thread($threadrow, %p, $archived);
   $currentthreadurl_before = substr($currentthreadurl,0,$strlenhost);
   $currentthreadurl_after = "/".substr($currentthreadurl,$strlenhost);
   $lastpost =& $threadrow['lastpost'];
   $vbseo_stat['t'] += sizeof($alanguages);
   foreach($alanguages as $language) { 
    vbseo_add_url($currentthreadurl_before.$language.$currentthreadurl_after, $prior, $lastpost, $freq); 
   } 
  }  
  //end additional code 
  
    			for($p=1; $p<=$totalpages; $p++)
  Но, тоа не е работа ...

  Кои проблеми го најдов?

  1.) Најде "vbseo_log_entry (" [showthread] forum_id: $ forumid, thread_id: $ threadrow [threadid], Вкупно мислења: $ totalposts, страници: $ totalpages, ставови: $ threadrow [пати] $ пред ");"

  Овој стринг не постои. Theres "само" "vbseo_log_entry (" [showthread] forum_id: $ forumid, thread_id: $ threadrow [threadid], Вкупно мислења: $ totalposts, страници: $ totalpages, ставови: $ threadrow [пати] $ пред ");"

  Ако јас би го додадете каде што вели дека ги крши код.

  2.) Други чекори се е во ред и разбирливи.

  3) по желба.:
  Ако сакате да го додадете во Мапа на сајтот, исто така, линкови за други тема страници (ако нишка има неколку страници), а потоа дополнителни кодот од последниот чекор мора да се додаде во друго место - пред:
  PHP код:
  $ Vbseo_stat [$ архивирани "во": "t"] + = vbseo_add_2urls (
  Исто така во овој дополнителен код мора да се промени 1 до $ стр

  Ова не е absolutly разбирливо. Јас воопшто не знаат што да прават. Јас Жаргон го сфатам тоа едноставно. Само разјасни што и каде ...
  Последен пат изменето од r.dziadusz; 14-04-12 на 16:20. Причина: BBCode-от корегирани

 2. #42
  Пензионираниот;)
  Зачленет
  Август 2011
  Мислења
  441

  Default

  Здраво
  Се обидувам да го уреди, но тоа не функционира. Погледни колку ppl во оваа тема има проблеми, само бидете некои примероци како што се:
  Ние не можеме да го направите тоа becouse кодот е сопственост на приклучок "Мапа на сајтот Генератор"

  Како јас ги разбирам твоите туторијал уредник на PHP на овој начин.:
  Ако сакате да се користи "опционални" кодот од чекор 3:
  Првиот оваа линија:
  PHP Code:
    $currentthreadurl vbseo_url_thread($threadrow, %p$archived); 
  би требало да изгледа:
  PHP Code:
    $currentthreadurl vbseo_url_thread($threadrow$p$archived); 
  И второ како што се вели
  Мора да го додадете кодот од чекор 3 пред оваа линија:
  PHP Code:
  $vbseo_stat[$archived?'at':'t'] += vbseo_add_2urls
  И ќе го стави во место каде кодот би требало да биде ако не се направи изборен чекор 3, само ве молам најдете линија
  PHP Code:
  $vbseo_stat[$archived?'at':'t'] += vbseo_add_2urls
  и да се движат вашиот код таму со линија Јас коригира
  Ова не е absolutly разбирливо
  Ако ова корисно за вас, можете да ги споделите како знаете како ви се допаѓа да биде, ние ќе се обидеме да се направи ова дело полесно за вас
  Последен пат изменето од r.dziadusz; 14-04-12 на 16:16.

 3. #43
  Член
  Зачленет
  Јуни 2010 година
  Мислења
  90

  Default

  Вие не смеете да ги уредувате некои од нивните кодови? Вие не треба да ја објавите на цело кодот овде, само snipped ние треба да се промени.

  Треба да се направи да изгледа како што се:

  Најдете
  $ Currentthreadurl = vbseo_url_thread ($ threadrow, стр%, $ архивирани);
  Промена на
  $ Currentthreadurl = vbseo_url_thread ($ threadrow, $ P, $ архивирани);
  Но, не постои "$ currentthreadurl = vbseo_url_thread ($ threadrow, стр%, $ архивирани);" Мислам дека значи "$ currentthreadurl = vbseo_url_thread ($ threadrow, 1, $ архивирани);".

  Јас tryd сега:
  PHP Code:
  $vbseo_stat[$archived?'at':'t'] += vbseo_add_2urls(  
  //additional code 
  require_once(DIR'/includes/vbenterprisetranslator_functions_vbseo.php');
  $alanguages = array ('en','fr'); 
  if(!
  $archived) { 
    
  $strlenhost strlen($vbseo_vars['bburl']."/"); 
    
  $currentthreadurl vbseo_url_thread($threadrow$p$archived);
    
  $currentthreadurl_before substr($currentthreadurl,0,$strlenhost);
    
  $currentthreadurl_after "/".substr($currentthreadurl,$strlenhost);
    
  $lastpost =& $threadrow['lastpost'];
    
  $vbseo_stat['t'] += sizeof($alanguages);
    foreach(
  $alanguages as $language) { 
      
  vbseo_add_url($currentthreadurl_before.$language.$currentthreadurl_after$prior$lastpost$freq); 
    } 
  }   
  //end additional code 
  Не функционира.

  Можете дури и се стави нивната код овде servival пати, па затоа треба да биде никаков проблем да се стави некои примероци како да сум наведени нагоре.
  Последен пат изменето од r.dziadusz; 18-04-12 на 21:15. Причина: BBCode-от уреди

 4. #44
  Пензионираниот;)
  Зачленет
  Август 2011
  Мислења
  441

  Default

  Како што се вели во настава
  ѓ сакате да го додадете во Мапа на сајтот, исто така, врски и за други тема страници (ако тема има неколку страници), а потоа дополнителни кодот од последниот чекор мора да се додаде во друго место - пред:
  PHP код:
  Code:
  $vbseo_stat[$archived?'at':'t'] += vbseo_add_2urls(
  Ве молиме да го стави пред оваа линија

 5. #45
  Член
  Зачленет
  Јуни 2010 година
  Мислења
  90

  Default

  Ова е, како што реков во мојот опис на проблемот, дел јас не го разбира или не може да се преведе.

  Јас треба да го стави (што?) Пред оваа линија ("$ vbseo_sta .."?)

 6. #46
  Пензионираниот;)
  Зачленет
  Август 2011
  Мислења
  441

  Default

  Стави
  PHP Code:
  //additional code  
  require_once(DIR'/includes/vbenterprisetranslator_functions_vbseo.php'); 
  $alanguages = array ('en','fr');  
  if(!
  $archived) {  
    
  $strlenhost strlen($vbseo_vars['bburl']."/");  
    
  $currentthreadurl vbseo_url_thread($threadrow$p$archived); 
    
  $currentthreadurl_before substr($currentthreadurl,0,$strlenhost); 
    
  $currentthreadurl_after "/".substr($currentthreadurl,$strlenhost); 
    
  $lastpost =& $threadrow['lastpost']; 
    
  $vbseo_stat['t'] += sizeof($alanguages); 
    foreach(
  $alanguages as $language) {  
      
  vbseo_add_url($currentthreadurl_before.$language.$currentthreadurl_after$prior$lastpost$freq);  
    }  
  }    
  //end additional code 
  пред линија

  PHP Code:
  $vbseo_stat[$archived?'at':'t'] += vbseo_add_2urls

Страница 5 на 5 FirstПрво ... 345

Тагови за оваа тема

Правила на пишување

 • Можете може да не да отвораш нови теми
 • Можете може да не да испраќате мислења
 • Можете може да не да вршите прикачувања
 • Можете може да не ги уредувате своите мислења
 •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33