PDA

View Full Version: Решени Преводите не работат надвор форум папкаctrenks
18-06-10, 01:43
Имам VB_CMPS за многу страници, а многу dynmic страници внатрешноста на тоа. Исто така папки по форумот корен дека воопшто не работат

Тука е проблемот, знаме слики не се работи надвор форум корен

Кога ќе кликнете друг lang оди директно на форумот корен, дури и кога не ви во него

ctrenks
18-06-10, 01:52
рачно да се провери е онлајн казино Водич | Без депозит казино | онлајн казино Критика и форумот (http://www.allfreechips.com)

форум преведувач работи одлично, неговите се надвор од таа што е ме копкаше.

ctrenks
18-06-10, 02:18
Добро, обновено форум root за да празно, исто така се обидел / и која им овозможува на преведувач за да работи правилно

Но страница поврзување не се работи како планира. Со кликнување на преглед додава lang двапати, односно domian / се / е / casino_review /**********...

Потоа кликнете назад кон Главна страница додава domain.com / / да се

Нејзината потрага фантастична, само треба да се исчисти некои грешки!

vBET
18-06-10, 09:59
Здраво.

Која е вашата поставување на форумот директориум - веројатно треба да се има / phpBB2. Веројатно, затоа што јас не сум сигурен дали вашиот форум датотеки се во / phpBB2 директориум или тоа е само Додадено од пријателски адреси.

Прво, ве молиме конфигурирате се за да работи добро на страниците на форумите. Потоа започнете со интеграција страници надвор од форумот директориум и со други додатоци. Овде ќе ги најдете интеграција инструкции:


Во овој момент не може да се види знамиња на сите на вашиот форум, па јас не сум во состојба да се види однесувањето на која се опише. Ве молам вклучете го повторно и знамиња даде точниот линк до страна каде што може да се види ова двојно прашањето за јазикот.

ctrenks
18-06-10, 17:22
на форумот е всушност во phpBB2 дел, и дека работи одлично со форум како / phpBB2 / или празни или со /

Сега, ако тоа им го оставам на / phpBB2 / ја не Форум Страници сите покаже 404 грешки.

Јас не го имала промени како и во инструкции,
Додадено на. Htaccess промени во / phpBB2 / на форумот и не форум htaccess предмети во доменот корен.

ctrenks
18-06-10, 18:32
Стави форум патот назад до / phpBB2 и знамиња не се појави. Ова е една testy addin дека IM имаат тешко време со.

ctrenks
18-06-10, 18:39
Добро, sctratch знамето прашање тие некако сите доби штиклирани.

ctrenks
18-06-10, 18:41
ОК, со поставување форум коренот на на / phpBB2 неговите причини многу прашања.

Сите мои страни, како што Ривалските онлајн казина со iSlots нудат Ривалските казино бонуси (http://www.allfreechips.com/casino_guide/rival-casinos.html) заврши додавањето на lang код и / phpBB2 така сите тие се збркана со

ctrenks
18-06-10, 18:53
Исто така, не се сигурни дали ова е голем проблем, според мое Admin CP делот за навигатор за vBET, сите линкови покажува празна страница, но можам да ги уредувате Ако одам преку vboptions потоа одберете од таму.

vBET
18-06-10, 20:45
Здраво. Уште еднаш - на прејудицирајќи работа е да одбереш vBET работат соодветно за форумот страници. Само тогаш вие сте во можност соодветно да се интегрира со другите делови. Инаку ќе имаат проблеми цело време.

Ако вашиот форум директориум е phpBB2 - и мислам физички на вашиот FTP - тогаш мора да се постави форумот директориум токму / phpBB2
Ако тоа не е физички во phpBB2 директориум на вашиот FTP - тогаш напушти форумот директориум празно.
Ова исто така важи и за. Htaccess правила.

Ако тоа ќе ви предизвикува некои прашања - тогаш опишете овие и ние ќе ви помогне и да бараат бубачки е таква постои. Додека vBET не е конфигуриран правилно треба само погрешно конфигурација прашање и треба да го конфигурирате соодветно (според параметри опис во главниот дел).

За вашиот admincp прашање - имаме прв пат како прашање. Ве молиме бидете сигурни дека ќе заврши инсталацијата - тоа ќе биде најдобро да се само ставиш сите фајлови повторно и увозот на производот датотеката повторно (како за време на ажурирање). Ако тоа сепак ќе се случи тогаш Ве молиме да PM пристап детали за Твоето админ ЦП и FTP - ќе го провери и реши тоа (исто така и со други прашања):)

ctrenks
18-06-10, 22:12
Тај, почнувајќи од првиот чекор и да се осигура сите. htaccess е точно.

Мојот форум е вистински директориум phpBB2 (треба да се промени еден ден)

Моите други директориуми се сите виртуелни во htaccess пренесувања како casino_guide и сл.

ctrenks
18-06-10, 22:26
ОК, сите основни линкови изгледа да се работи, нејзиниот динамичен оние кои не се работи правилно

тука е преработи правило за динамични странициRewriteRule [.]*casino_review/([0-9]*) casino_guide/getcasino?id=%{QUERY_STRING}&id=$1


па рачно / casino_review/509/whatevertexthere.html ќе padd getcasino.php? id = 509

И овие се пренасочува на форумот почетната страница од пребарувачот

ctrenks
18-06-10, 22:33
последното издание е знамето икони не работат надвор од форумот пат.


http://www.allfreechips.com/images/vbet/flags/be.gif

па така додавајќи / слики на сегашниот пат, не со помош на точни форум пат.

ctrenks
18-06-10, 23:06
OK, само чудни работи се случуваат

почетната страница од пребарувачот работи одлично, преведува, но знамето слики се скршени.

Сега кога ќе кликнете на преглед, некои работи одлично, некои воопшто не се преведе и некои додадете lang двапати, односно / се / е / casino_review

vBET
19-06-10, 00:38
Јас не сум во можност да набљудувач било опишано однесувањето - Вашиот знамиња се оневозможени.

Како јас ги разбирам сега имате соодветно конфигуриран vBET за форумот. Превод има работа и ќе се постави форумот директориум токму / phpBB2.

Ако да, тогаш сега е време да се интегрираат со страници надвор од форумот директориум. Ве молиме погледнете тука за интеграција инструкции со страници надвор од форумот директориум: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/troubleshooting/6-faq-2.html # post54

Забелешка повторно: vBET треба да се конфигурира соодветно за форумот, и само тогаш исто така ќе работат со други делови по интеграција.

Ако имате било какви дополнителни прашања Ве молиме Само прашајте. Ако вашите прашања ќе сеуште постои по соодветна интеграција - Наведете конкретни информации како да се репродуцира - точно линк каде што може да се види. Во овој момент ниту еден од опишани работи е видливо на вашиот форум, и не даде точната информации - информации што некои линкови се лоши не е доволно за да се утврди што се случува.

ctrenks
19-06-10, 14:36
Јас воопшто не сакаат тоа сите активни и се индексирани погрешно. Јас ќе tuen сето тоа на сега и alllow тоа да се види.

Прашања:

1. Знаме на сликата врски се релевантни и не е во ред надвор од форумот
2. Некои страници додадете двојно / lang / lang / идентификатор
3. Некои страници не се преведени, некои се со причина

vBET
20-06-10, 02:32
Јас разбирам вашата точка - уште ни треба нешто повеќе за дијагностицирање. Најмалку што можете да заштедите HTML излез каде прашања се вклучени и да го прикачите тука.

За вашите прашања:
1. Ве молиме направи интеграција на страници надвор од форумот. Јас веќе ти дал рачно да опис како се прави тоа. Знамиња ќе работи во ред, откако ќе го направите ова (само види на нашиот форум: http://www.vbenterprisetranslator.com/)
2. Треба детали. Точната рачно со страница каде што може да се види и ако имате знамиња со посебни потреби, тогаш барем да го овозможи, освен производството, оневозможи повторно и да ни ја пратите оваа излез со рачно на таквите страница.
3. Секогаш постои причина:) Најверојатно оние страници што не се преведени се генерирани од mods кои не поддржуваат global_complete кука. Имаме решение за тоа - погледнете тука за поголема интеграција совети:

ctrenks
20-06-10, 04:53
Јас имам направено сите интеграција предмети. Повеќе од еднаш!

Знамињата се и се активни.<div class="vbetflagsbox"> <a href="/af/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/af.gif" alt="Afrikaans" border="0"/></a> <a href="/sq/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/sq.gif" alt="Albanian" border="0"/></a> <a href="/ar/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/ar.gif" alt="Arabic" border="0"/></a> <a href="/be/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/be.gif" alt="Belarusian" border="0"/></a> <a href="/bg/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/bg.gif" alt="Bulgarian" border="0"/></a> <a href="/ca/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/ca.gif" alt="Catalan" border="0"/></a> <a href="/zh-CN/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/zh-CN.gif" alt="Chinese" border="0"/></a> <a href="/hr/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/hr.gif" alt="Croatian" border="0"/></a> <a href="/cs/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/cs.gif" alt="Czech" border="0"/></a> <a href="/da/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/da.gif" alt="Danish" border="0"/></a> <a href="/nl/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/nl.gif" alt="Dutch" border="0"/></a> <a href="/" onclick="document.cookie = 'vbet_language=; expires=Thu, 01-Jan-1970 00:00:01 GMT; path=/'; return true;"><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/en.gif" alt="English" border="0"/></a> <a href="/et/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/et.gif" alt="Estonian" border="0"/></a> <a href="/tl/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/tl.gif" alt="Filipino" border="0"/></a> <a href="/fi/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/fi.gif" alt="Finnish" border="0"/></a> <a href="/fr/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/fr.gif" alt="French" border="0"/></a> <a href="/gl/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/gl.gif" alt="Galician" border="0"/></a> <a href="/de/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/de.gif" alt="German" border="0"/></a> <a href="/el/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/el.gif" alt="Greek" border="0"/></a> <a href="/iw/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/iw.gif" alt="Hebrew" border="0"/></a> <a href="/hi/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/hi.gif" alt="Hindi" border="0"/></a> <a href="/hu/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/hu.gif" alt="Hungarian" border="0"/></a> <a href="/is/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/is.gif" alt="Icelandic" border="0"/></a> <a href="/id/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/id.gif" alt="Indonesian" border="0"/></a> <a href="/ga/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/ga.gif" alt="Irish" border="0"/></a> <a href="/it/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/it.gif" alt="Italian" border="0"/></a> <a href="/ja/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/ja.gif" alt="Japanese" border="0"/></a> <a href="/ko/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/ko.gif" alt="Korean" border="0"/></a> <a href="/lv/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/lv.gif" alt="Latvian" border="0"/></a> <a href="/lt/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/lt.gif" alt="Lithuanian" border="0"/></a> <a href="/mk/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/mk.gif" alt="Macedonian" border="0"/></a> <a href="/ms/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/ms.gif" alt="Malay" border="0"/></a> <a href="/mt/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/mt.gif" alt="Maltese" border="0"/></a> <a href="/no/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/no.gif" alt="Norwegian" border="0"/></a> <a href="/fa/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/fa.gif" alt="Persian" border="0"/></a> <a href="/pl/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/pl.gif" alt="Polish" border="0"/></a> <a href="/pt/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/pt.gif" alt="Portuguese" border="0"/></a> <a href="/ro/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/ro.gif" alt="Romanian" border="0"/></a> <a href="/ru/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/ru.gif" alt="Russian" border="0"/></a> <a href="/sr/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/sr.gif" alt="Serbian" border="0"/></a> <a href="/sk/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/sk.gif" alt="Slovak" border="0"/></a> <a href="/sl/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/sl.gif" alt="Slovenian" border="0"/></a> <a href="/es/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/es.gif" alt="Spanish" border="0"/></a> <a href="/sw/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/sw.gif" alt="Swahili" border="0"/></a> <a href="/sv/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/sv.gif" alt="Swedish" border="0"/></a> <a href="/zh-TW/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/zh-TW.gif" alt="Taiwanese" border="0"/></a> <a href="/th/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/th.gif" alt="Thai" border="0"/></a> <a href="/tr/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/tr.gif" alt="Turkish" border="0"/></a> <a href="/uk/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/uk.gif" alt="Ukrainian" border="0"/></a> <a href="/vi/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/vi.gif" alt="Vietnamese" border="0"/></a> <a href="/cy/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/cy.gif" alt="Welsh" border="0"/></a> <a href="/yi/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/yi.gif" alt="Yiddish" border="0"/></a> </div> </div>

ctrenks
20-06-10, 04:55
ИГ го промените да лева на почетната страница од пребарувачот, потоа кликнете на заклучување казино одите


http://www.allfreechips.com/lv/lv/casino_review/583/lock-casino.html

Онаму каде што има / НН / НН / наместо / лева /

ctrenks
20-06-10, 23:39
исто така, добива VB SQL грешкиmysql_connect() [<a href='function.mysql-connect'>function.mysql-connect</a>]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (11) /home/allfreec/public_html/phpBB2/includes/class_core.php on line 311

MySQL Error :
Error Number :
Request Date : Sunday, June 20th 2010 @ 05:11:01 PM
Error Date : Sunday, June 20th 2010 @ 05:11:01 PM
Script : http://www.allfreechips.com/casino_review/583/images/vbet/flags/images/vbet/flags/images/vbet/flags/ko.gif

ctrenks
20-06-10, 23:40
notr на повторување на сликата diectories во над SQL грешки

vBET
21-06-10, 15:00
Јас имам направено сите интеграција предмети. Повеќе од еднаш!

Знамињата се и се активни.<div class="vbetflagsbox"> <a href="/af/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/af.gif" alt="Afrikaans" border="0"/></a> <a href="/sq/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/sq.gif" alt="Albanian" border="0"/></a> <a href="/ar/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/ar.gif" alt="Arabic" border="0"/></a> <a href="/be/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/be.gif" alt="Belarusian" border="0"/></a> <a href="/bg/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/bg.gif" alt="Bulgarian" border="0"/></a> <a href="/ca/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/ca.gif" alt="Catalan" border="0"/></a> <a href="/zh-CN/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/zh-CN.gif" alt="Chinese" border="0"/></a> <a href="/hr/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/hr.gif" alt="Croatian" border="0"/></a> <a href="/cs/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/cs.gif" alt="Czech" border="0"/></a> <a href="/da/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/da.gif" alt="Danish" border="0"/></a> <a href="/nl/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/nl.gif" alt="Dutch" border="0"/></a> <a href="/" onclick="document.cookie = 'vbet_language=; expires=Thu, 01-Jan-1970 00:00:01 GMT; path=/'; return true;"><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/en.gif" alt="English" border="0"/></a> <a href="/et/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/et.gif" alt="Estonian" border="0"/></a> <a href="/tl/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/tl.gif" alt="Filipino" border="0"/></a> <a href="/fi/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/fi.gif" alt="Finnish" border="0"/></a> <a href="/fr/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/fr.gif" alt="French" border="0"/></a> <a href="/gl/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/gl.gif" alt="Galician" border="0"/></a> <a href="/de/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/de.gif" alt="German" border="0"/></a> <a href="/el/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/el.gif" alt="Greek" border="0"/></a> <a href="/iw/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/iw.gif" alt="Hebrew" border="0"/></a> <a href="/hi/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/hi.gif" alt="Hindi" border="0"/></a> <a href="/hu/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/hu.gif" alt="Hungarian" border="0"/></a> <a href="/is/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/is.gif" alt="Icelandic" border="0"/></a> <a href="/id/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/id.gif" alt="Indonesian" border="0"/></a> <a href="/ga/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/ga.gif" alt="Irish" border="0"/></a> <a href="/it/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/it.gif" alt="Italian" border="0"/></a> <a href="/ja/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/ja.gif" alt="Japanese" border="0"/></a> <a href="/ko/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/ko.gif" alt="Korean" border="0"/></a> <a href="/lv/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/lv.gif" alt="Latvian" border="0"/></a> <a href="/lt/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/lt.gif" alt="Lithuanian" border="0"/></a> <a href="/mk/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/mk.gif" alt="Macedonian" border="0"/></a> <a href="/ms/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/ms.gif" alt="Malay" border="0"/></a> <a href="/mt/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/mt.gif" alt="Maltese" border="0"/></a> <a href="/no/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/no.gif" alt="Norwegian" border="0"/></a> <a href="/fa/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/fa.gif" alt="Persian" border="0"/></a> <a href="/pl/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/pl.gif" alt="Polish" border="0"/></a> <a href="/pt/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/pt.gif" alt="Portuguese" border="0"/></a> <a href="/ro/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/ro.gif" alt="Romanian" border="0"/></a> <a href="/ru/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/ru.gif" alt="Russian" border="0"/></a> <a href="/sr/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/sr.gif" alt="Serbian" border="0"/></a> <a href="/sk/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/sk.gif" alt="Slovak" border="0"/></a> <a href="/sl/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/sl.gif" alt="Slovenian" border="0"/></a> <a href="/es/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/es.gif" alt="Spanish" border="0"/></a> <a href="/sw/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/sw.gif" alt="Swahili" border="0"/></a> <a href="/sv/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/sv.gif" alt="Swedish" border="0"/></a> <a href="/zh-TW/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/zh-TW.gif" alt="Taiwanese" border="0"/></a> <a href="/th/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/th.gif" alt="Thai" border="0"/></a> <a href="/tr/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/tr.gif" alt="Turkish" border="0"/></a> <a href="/uk/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/uk.gif" alt="Ukrainian" border="0"/></a> <a href="/vi/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/vi.gif" alt="Vietnamese" border="0"/></a> <a href="/cy/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/cy.gif" alt="Welsh" border="0"/></a> <a href="/yi/" ><img width="16" height="11" src="images/vbet/flags/yi.gif" alt="Yiddish" border="0"/></a> </div> </div>


Ве молиме да ни дадете вашата. Htaccess содржини од вашиот портал главниот директориум. Се сомневаме дека сте не стави таму соодветни правила.

vBET
21-06-10, 15:08
ИГ го промените да лева на почетната страница од пребарувачот, потоа кликнете на заклучување казино одите


http://www.allfreechips.com/lv/lv/casino_review/583/lock-casino.html

Онаму каде што има / НН / НН / наместо / лева /

Нема врска со текстот "брава казино" на вашата страница - ниту оригинални ниту преведени на лева. Ве молиме опишете подобро. Одам да почетната страница од пребарувачот - додавање на превод. И кога сум на преведени Главна страница - што треба да кликнете за да го видиш она што го опишуваат? Те молам дај ми точен линк текстот.

vBET
21-06-10, 15:11
исто така, добива VB SQL грешкиmysql_connect() [<a href='function.mysql-connect'>function.mysql-connect</a>]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (11) /home/allfreec/public_html/phpBB2/includes/class_core.php on line 311

MySQL Error :
Error Number :
Request Date : Sunday, June 20th 2010 @ 05:11:01 PM
Error Date : Sunday, June 20th 2010 @ 05:11:01 PM
Script : http://www.allfreechips.com/casino_review/583/images/vbet/flags/images/vbet/flags/images/vbet/flags/ko.gif


Оние кои се поврзани со вашиот знамиња слики прашање (може да се види во сценарио дел). Тоа ќе исчезне кога ќе се реши знамиња прашање. Како што е опишано ние треба содржината на. Htaccess во вашиот портал главниот директориум да се провери не ќе додадете соодветни правила за страници надвор од форумот директориум.

vBET
21-06-10, 15:13
notr на повторување на сликата diectories во над SQL грешки

Да го забележи. Ако се чини дека е не е само погрешно интеграција прашање ќе мора да одат на вашиот сервер и да провериш што се случува. Но, прво сакаме да го потврдите.

ctrenks
22-06-10, 03:16
од коренот (allfreechips.com)<Files ~ "\.inc$">
Order allow,deny
Deny from all
Satisfy All
</Files>

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteBase /

#Those rules have to be in domain main folder
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^allfreechips\.com
RewriteRule (.*) http://www.allfreechips.com/$1 [R=301,L]
redirect 301 /casino_review/gold-rock-casino.html http://www.allfreechips.com/casino_review/500/21-grand-casino.html
RewriteRule [.]*play_casino([0-9]*) cportal/tclick.php?%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*play_banner([0-9]*) cportal/tclick.php?%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*casino_review/([0-9]*) casino_guide/info?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*bingo_review/([0-9]*) casino_guide/info?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*poker_review/([0-9]*) casino_guide/info?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*skill_review/([0-9]*) casino_guide/info?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*-afcinfo([0-9]*) info.php?%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*-resources([0-9]*) links.php?%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*game_review/([0-9]*) casino_guide/games?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*casino_guide/([a-z0-9-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*poker_guide/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*afc_contests/([a-z]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*skill_games_guide/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*bingo_guide/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*skill_guide/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*casino-banks/([a-z0-9-]*) casino_guide/binfo?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*casino-banking/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*casino_test/([0-9]*) casino_guide/info2?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]404.html /404-error-page.php

#This rule must be in each directory which have to be supported (without forum directory itself)
RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]

ctrenks
22-06-10, 03:17
fropm на forumj директориумот / phpBB2redirect 301 /phpBB2/phpdice.php http://www.allfreechips.com/afc_contests/dice.html
# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/phpBB2/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/phpBB2/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]

ctrenks
22-06-10, 03:19
Што се однесува до казино со двојно / lang / lang / прашања, нејзиниот преглед страници на десната страна, кои се добиваат двојно додадени

Значи можете да кликнете на еден или два и да ја видите.

vBET
22-06-10, 16:34
од коренот (allfreechips.com)<Files ~ "\.inc$">
Order allow,deny
Deny from all
Satisfy All
</Files>

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteBase /

#Those rules have to be in domain main folder
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^allfreechips\.com
RewriteRule (.*) http://www.allfreechips.com/$1 [R=301,L]
redirect 301 /casino_review/gold-rock-casino.html http://www.allfreechips.com/casino_review/500/21-grand-casino.html
RewriteRule [.]*play_casino([0-9]*) cportal/tclick.php?%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*play_banner([0-9]*) cportal/tclick.php?%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*casino_review/([0-9]*) casino_guide/info?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*bingo_review/([0-9]*) casino_guide/info?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*poker_review/([0-9]*) casino_guide/info?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*skill_review/([0-9]*) casino_guide/info?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*-afcinfo([0-9]*) info.php?%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*-resources([0-9]*) links.php?%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*game_review/([0-9]*) casino_guide/games?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*casino_guide/([a-z0-9-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*poker_guide/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*afc_contests/([a-z]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*skill_games_guide/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*bingo_guide/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*skill_guide/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*casino-banks/([a-z0-9-]*) casino_guide/binfo?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*casino-banking/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*casino_test/([0-9]*) casino_guide/info2?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]404.html /404-error-page.php

#This rule must be in each directory which have to be supported (without forum directory itself)
RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]


Како гледам вашите правила според првите 2 vBET правила не преработи барањето - тоа ќе предизвика губење на информации за надвор директориум, па дури и за превод на преведени страници (тие нема да бидат преведени, бидејќи јазикот кодот е изгубена). Ве молиме преместите овие 2 прво vBET правила (оние кои долго), пред последните vBET правило (пред коментар). И да ја проверат. Ако нема се уште работат - Ве молиме PM пристап детали за Твоето админ ЦП и FTP - ќе го провери и реши тоа на место.

vBET
22-06-10, 16:37
fropm на forumj директориумот / phpBB2redirect 301 /phpBB2/phpdice.php http://www.allfreechips.com/afc_contests/dice.html
# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/phpBB2/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/phpBB2/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]


Вашиот интеграција не е во ред. Ве молиме движат нашите Мапа на сајтот правило пред сите vBET правила. Како што е опишано во упатствата интеграција vBET правила треба да се стави само пред правила да vbseo.php датотека - ќе ја имаат пред правило е да се vbseo_getsitemap.php датотека. Па сега вашиот Мапа на сајтот датотеки може да биде Недостапен за Google.

vBET
22-06-10, 16:45
Што се однесува до казино со двојно / lang / lang / прашања, нејзиниот преглед страници на десната страна, кои се добиваат двојно додадени

Значи можете да кликнете на еден или два и да ја видите.

На десната страна го гледам само игра банери. Ве молиме необработени инструкции: Ве молиме обратите Текст на линк кој треба да кликнете на почетната страница од пребарувачот да биде на вашиот преведени на лева. Ова ќе ни овозможи да го најдете. Ве молиме имајте во предвид дека со тоа што не ни даваат информации што се те прашам, целиот процес трае повеќе време. Потребно е повеќе нашето време, а не сте овозможува повеќе време да го користите vBET. И ние дупка навистина сакате да го работи на вашиот форум. Ние да! :) Затоа ве молам да соработуваат - тоа е навистина добар начин за нас да се најде она што го се бара и што го користи многу пати.
Espacially дека кога сум на вашиот почетната страница од пребарувачот преведени на лева, отворен HTML кодот и да бараат лева / НН - не постои ништо како што. Па јас не сум во состојба да го најдете, бидејќи тоа не е во изворот, а веројатно и се случи од страна на некои погрешно пренасочување кои не можат да потврдат сега. Значи уште еднаш - ве молиме да дадете информации кои ги прашавме за:)

ctrenks
23-06-10, 00:14
ОК, се пресели Мапа на сајтот ПРЕД VBet шифрата и форуми ноември не работат со преводиredirect 301 /phpBB2/phpdice.php http://www.allfreechips.com/afc_contests/dice.html
# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/phpBB2/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/phpBB2/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]


RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]исто така надграден корен. htaccess
<Files ~ "\.inc$">
Order allow,deny
Deny from all
Satisfy All
</Files>

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteBase /

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^allfreechips\.com
RewriteRule (.*) http://www.allfreechips.com/$1 [R=301,L]
redirect 301 /casino_review/gold-rock-casino.html http://www.allfreechips.com/casino_review/500/21-grand-casino.html
RewriteRule [.]*play_casino([0-9]*) cportal/tclick.php?%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*play_banner([0-9]*) cportal/tclick.php?%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*casino_review/([0-9]*) casino_guide/info?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*bingo_review/([0-9]*) casino_guide/info?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*poker_review/([0-9]*) casino_guide/info?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*skill_review/([0-9]*) casino_guide/info?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*-afcinfo([0-9]*) info.php?%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*-resources([0-9]*) links.php?%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*game_review/([0-9]*) casino_guide/games?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*casino_guide/([a-z0-9-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*poker_guide/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*afc_contests/([a-z]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*skill_games_guide/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*bingo_guide/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*skill_guide/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*casino-banks/([a-z0-9-]*) casino_guide/binfo?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]*casino-banking/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1
RewriteRule [.]*casino_test/([0-9]*) casino_guide/info2?id=%{QUERY_STRING}&id=$1
RewriteRule [.]404.html /404-error-page.php

#Those rules have to be in domain main folder
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

#This rule must be in each directory which have to be supported (without forum directory itself)
RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]

ctrenks
23-06-10, 00:16
сега линкови од почетната страница од пребарувачот како заклучување

Заклучи pārskats

воопшто не работи повеќе или

е прашање со двојната $ 1 во htaccess?

ctrenks
23-06-10, 00:26
Јас целосно Gove нагоре, прави сметки и испраќање на $ 30

vBET
23-06-10, 18:00
ОК, се пресели Мапа на сајтот ПРЕД VBet шифрата и форуми ноември не работат со преводиredirect 301 /phpBB2/phpdice.php http://www.allfreechips.com/afc_contests/dice.html
# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/phpBB2/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/phpBB2/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]


RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]
Тоа е затоа што ќе се стави не само Мапа на сајтот правило пред vBET, но исто така ќе се стави правило за vbseo.php пред vBET. И тоа е јасно опишани дека vBET правила мора да бидат пред правила да имала.

Вие едноставно се пресели премногу. Ова е како тоа би требало да изгледа за вас:


redirect 301 /phpBB2/phpdice.php http://www.allfreechips.com/afc_contests/dice.html
# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/phpBB2/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/phpBB2/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]

vBET
23-06-10, 18:05
сега линкови од почетната страница од пребарувачот како заклучување

Заклучи pārskats

воопшто не работи повеќе или

е прашање со двојната $ 1 во htaccess?

Вашиот преводи не се workingbecause ви скрши vBET правила во форумот htaccess -. Видите претходниот пост со соодветна содржина за вашиот форум htaccess.. Plese го поправи и да даде фактичката состојба.

Не разбирам "Прашањето со двојно $ 1 во htaccess" - може да се објасни подобро што сакаш да кажеш?

vBET
23-06-10, 18:12
Јас целосно Gove нагоре, прави сметки и испраќање на $ 30

Ако сакате да ги користат нашите платена услуга и ни направи сето тоа за вас на вашиот сервер, тогаш ве молиме користете го овој линк да се постави редослед: http://www.vbenterprisetranslator.com/upgrade-service.php

Но, прво - Ве молиме употреба надвор совети. Види 2 мислења порано - дека скршил htaccess -. Ве Испрати соодветни еден. Ние ви нудиме на нашите бесплатни онлајн поддршка од овој форум и ќе одговориме на сите ваши прашања. Ве молиме имајте во предвид дека vBET е дизајниран за форумот преводи - и инсталација е тривијална. Ние разбираме дека интеграцијата со други додатоци, или делови надвор форум може да биде незгодно, но тоа е добро опишано и тоа е работа што може да се види на нашиот портал. Значи, ние ве охрабруваме да се справи со оваа со нашите насоки, но секако ако сметаш дека е подобро да го даде во наши раце - ве молиме користете го нашиот платена услуга.

ctrenks
23-06-10, 20:39
Добро, обновено на форумот htaccess. Јас ќе одам напред и да се пополни во барањето како тоа е многу да ви момци на терен да ја искористам оваа еден повеќе!

ctrenks
25-06-10, 15:20
Добро, maybee моите очекувања беа големи, но тие им се свртеа на знамиња во подножјето минатата ноќ. Сè друго се уште не функционира

kamilkurczak
25-06-10, 15:33
Здраво,

Ние работиме сега со вашиот форум, затоа ве молам не го исклучите сите опции.

благодарам

ctrenks
25-06-10, 15:41
Ahh, сите што го направив беше да го исклучите подножјето знамиња како Тоа е убиец. Не гледате момци на од 8 часови!

kamilkurczak
25-06-10, 16:15
OK, реши

прашање кое не го покажува знамињата на форумот корен - реши
прашање кое не го преведе вашиот форуми сајтови и теми - реши

Се пријавивме на форумот, се работи добро.

ctrenks
25-06-10, 16:51
уште добивање на двојно lang во линкови

/ TL / TL /

исто така, се уште имаат брендирање

Автоматски превод поддржан од vBET 3.3.3

И платив за не брендирање

kamilkurczak
25-06-10, 17:03
OK, јас избришани овој "автоматски преводи .." стринг.

за првото издание .. ние ќе го провери.

vBET
25-06-10, 18:23
уште добивање на двојно lang во линкови

/ TL / TL /

Детали ве молиме - наведете точно рачно каде што може да се види знамиња со двојно lang

ctrenks
25-06-10, 20:38
нејзините секоја ревизија јонски и lang

Јас кликна на Галиција (некој е иста), а потоа отидов DOEN и кликна на преглед

Supremo ревизија Tocar (било е во ред) тие се линкови од десната страна на казино огласи

На глувчето врз покажува


http://www.allfreechips.com/gl/casino_review/589/supreme-play-casino.html

but when you click you go to

http://www.allfreechips.com/gl/gl/casino_review/589/supreme-play-casino.html


и ако отстраните / GL на страница не е преведен, но е преведен со двојно / gl / GL

На дното на секоја страница е брендирање уште

ctrenks
28-06-10, 15:37
Размислете сите Тоа лево е двојно / ja / ja / елементи на коментарите.

kamilkurczak
30-06-10, 15:30
Здраво,

реши стилови на вашиот сајт,

за двојно lang / lang ..

Кога кликнувам на врската со рачно секогаш имам еден lang / .. Не можам да најдам ова прашање

ctrenks
30-06-10, 18:06
кога глувчето над гледам една / lang / ако го кликнете тоа завршува 2, кеширани на Google

ctrenks
30-06-10, 18:08
Тоа полски кликнете на преглед Одделот Феникс Преглед на глувчето над своите емисии ПРАВИЛНО, кога кликна својот оддел Феникс Казино Преглед $ 100 без депозит Казино бонус $ 600 Казино бонус удри Феникс Казино (http://www.allfreechips.com/pl / pl/casino_review/593/bet-phoenix-casino.html) и Ако јас ја отстраните / bg своите пренасочува право назад кон / нас / bg

ctrenks
30-06-10, 18:13
Ве молиме имајте предвид, како и тие се сите рачно пренаписване на коментарите, па можеби и нејзините додавање на / PL на линкот тогаш, исто така, додавајќи повторно на преработи?

kamilkurczak
30-06-10, 19:59
Знам што се случува.

Но, ако јас сум на ваша страна и кога ќе оди од една на друга страна и стил имаат нормален адреси (со еден lang /) сè е нормално.

Кога ќе погледнам во извор на страната - сè е нормално.

Не можам да најдам врски со двојно lang на вашиот сајт.

Значи, јас се обидував да се најде

ctrenks
30-06-10, 21:15
Кликнете на овој линк,. кога ќе отидете на страната е на англиски јазик, ако додадете / gl / GL своите потоа преведени.http://www.allfreechips.com/gl/casino_review/589/supreme-play-casino.html

kamilkurczak
01-07-10, 12:17
Добро, можам да го гледам сега. Значи ќе се обидам да го поправам!

ctrenks
01-07-10, 20:12
Благодарам! Тоа ќе биде фантастично. Како што реков мислам дека е повторно пишување на URL-то два пати.

kamilkurczak
01-07-10, 22:05
Можете ли да провериш сега? Може да го работи сега.

ctrenks
02-07-10, 13:34
изгледа како да работи сега! Сега треба да се сакаат на некој начин да се отстранат сите неточни оние од Google, или да направи грешка страница за двојно / lang / lang

kamilkurczak
02-07-10, 15:37
Добро, се реши. Ви благодариме за соработката.

ctrenks
02-07-10, 19:25
Чекај да ја исполнуваш мене во врска со ова прашање, па со други под директориуми во иднина не мора ова прашање, исто така, се чини дека ми треба да се отстранат сите индексирани страници со двоен / / некако

kamilkurczak
04-07-10, 14:42
Јас предлагам да се користи постојано пренасочи за да се препраќа на новата адреса на корисниците и пребарувач Роботи,:. (Во. Htaccess пишуваат RewriteRule со [R = 301, L]).

Пребарувачите треба да ја замени старата адреса ќе се појави во резултатите од пребарувањето на нов.

Јас ќе се обидам да напишам ова правило во вашиот живот. Htaccess, но ве молиме, обидете се тоа премногу.

ctrenks
04-07-10, 20:37
се обидел неколку повторно насочува без среќа

RedirectPermanent / ja / ja http://www.allfreechips.com/ja работи, но потоа додава lang = работи на URL-то.

ctrenks
04-07-10, 21:34
Јас навистина не гледам никаква индексирани страници па не сум ќе се грижи за тоа сега.

Thanhs повторно за производ и поддршка!

kamilkurczak
04-07-10, 22:30
Добро, така што Ви благодариме за соработката. Забелешка:)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
vBET 4.9.99 gives automatic translations