PDA

View Full Version: Решени Луѓето кои го посетуваат мојот сајт се првите постави прашањето на руски?Simon Lloyd
02-01-12, 19:22
Здраво на сите, кога луѓе од други места низ светот го посетуваат мојот сајт што изгледа како да се добие pop-up поставување на прашањето на руски и на URL-то е mysite.com / ru / ако тие кликнете на секоја од копчињата, тогаш тие се на сајт во нивните јазик, некој може да им помогне?

Еве еден линк до слика покажува messagebox http://www.thecodecage.com/russian% 20question.png

r.dziadusz
02-01-12, 21:18
Здраво
Најверојатно не се coused од vBET - vBET не инсталирате секоја pop-up прозорци, ве молиме бидете сигурни дека тоа не е дел од било која друга додаток или мод

Simon Lloyd
02-01-12, 22:21
Јас никогаш не го види, не vBET побара од корисникот, ако сакаат да одат на нивните usercp да го поставите на нивниот јазик?

Simon Lloyd
02-01-12, 22:52
Ова е текстот!
Перейти на русский перевод?
ова е преводот
Оди на руски превод?

Така, тоа е дефинитивно vBET тоа го правам!

Edit: и имам најновата верзија на vBET како што знаете, сите ваши пристап детали кои што ви pm'd пред кратко време се уште треба да се работи, ако треба да се провери работите.

r.dziadusz
03-01-12, 00:08
Добро
Едно нешто ми дојде. Може да се молам провери вредностите на две опции:
AdminCP -> vBET -> Разно -> Пренасочување кон јазикот на корисникот
и
AdminCP -> vBET -> Разно -> Пренасочување кон јазикот на корисникот
Ве молиме обидете се да се оневозможи тоа, тогаш chack повторно за pop-up

Simon Lloyd
03-01-12, 00:28
Јас ќе одам на таа мака но Тоа навистина не е прашање, тоа е фактот дека тоа е секогаш во руски прво и основно!, Еден дечко од Индија го посети местото денес и добив дека во руски, неговиот интернет пребарувач е поставена за англиски јазик, неговата локација е Нов Dehli, тој не беше член па не избра форумот објавувате јазик, па тој само треба да има на форумот претстави во својата стандардниот јазик "англиски"

Верувам дека има различни прашање освен пренасочување на корисникот, ако тоа е дека не секогаш ќе биде во Русија.

Simon Lloyd
03-01-12, 00:33
Pop-up е поставена за:
Пренасочува кон уредување на профил
Само по Влези
Пренасочување на корисникот јазик
Праша - корисникот ќе биде побарано не сака да бидат пренасочени

Simon Lloyd
03-01-12, 00:39
Јас само најавени од мојот форум (како im секогаш тука) и од кутијата се појави, поставките не се "По најавите во" па зошто по се одјавите тогаш?, Јас се прашував зошто моето членство беше забавена и моите приходи од рекламите се полета, Сум бил во потрага по причините од кои ниту може да најдам, но откако на pop-up е таму местото не се вчита ако кутија е откажана или ok'd од кои ниту една пребарувач може да го направи!

r.dziadusz
03-01-12, 18:55
ОК
Користејќи пристап сте ме испрати јас ќ го провериш во моментов

Edit:
Можете да опишете мене чекор по чекор што треба да направите за да се види дека поп-ап,
Ако е потребно може да создаде вредност, исто така, не admin тест сметка.

Simon Lloyd
03-01-12, 21:17
PM испратен со нов регистриран корисник детали.

r.dziadusz
04-01-12, 17:27
Јас се најавите / logouat, ја разгледате некои мислења и јас не гледам никаква pop-up. Можете да опишете мене чекор по чекор што треба да направите видите pop-up прозорец?

Simon Lloyd
04-01-12, 17:42
претпоставувам дека ќе треба да го исчистите колачиња сега, но кога беше објавено за мене (и јас веќе го виделе неколку пати ме и мене) јас одјавени кликна на линкот за да се вратите на страницата јас последен пат видени и кутијата се појави и сајт не би се вчита правилно додека на едно од копчињата е кликнато, го доживеа во IE9 на корисникот кој го објавија беше користите Firefox

r.dziadusz
04-01-12, 17:48
Добро, јас ќе го пробате во оние пребарувачи

r.dziadusz
04-01-12, 18:17
Уште нема pop-up. Ве молиме да ми даде точната "што да правам" листа, кога тоа покажува за вас. Точната рачно, точно превод (доколку е потребно), кога (во која нишка) да се одјавите, во кои се обидуваат да се најавите - сè може да е важно

Simon Lloyd
04-01-12, 18:39
Чекори што јас ти дал е како тоа се случува, јас не можам да го пресоздаде повторно, јас успеав да го пресоздаде еднаш по објавувањето на проблемот тука, но не може повторно, корисникот не даде рачно, освен онаа што беше пренасочен на Справка по Мајкрософт канцеларија - программирование Microsoft Office обсуждения - Excel VBA-программирование - доступа (http://www.thecodecage.com/forumz/ru/) и кога тоа се случи за него јас многу се сомневам дека јас успеав да го избере точно конец тој го направи за да се добие пренасочи порака.

Измени: тој е само ми кажа дека тој не бил најавен, тој едноставно влезе во сајт URL во својот интернет пребарувач да го одам таму и pop-up се појави!

r.dziadusz
04-01-12, 19:14
Знам дека ова е прашање за вас, но во моментов е тешко да се погоди што би можело да couse неа. Може да се молам да го прашате него што неговата корисник јазикот што?

Simon Lloyd
04-01-12, 19:23
Ви дадов сите овие информации на почетокот на темата, тој не ја имаат форумот објавувате јазик како што тој не беше потпишан во, неговиот интернет пребарувач е поставено на англиски јазик и тој е индиски живеење во Њу Dehli ******

r.dziadusz
04-01-12, 19:32
Добро, благодарам. Јас ќе го проверете уште еднаш, но како што реков тоа е тешко да се погоди што е тоа coused, vBET-Michal е оваа недела, но по тој се враќа ние ќе зборуваме за ова прашање. Ако добиете дополнителни информации во врска со грешка молам да ме известите.

Simon Lloyd
04-01-12, 19:44
Добро, но јас го имаше постојано добар пред неколку недели, а потоа се изгуби кога ќе се направи надградба, но сега се чини дека се 'уште може да се доживее, јас само може да се оневозможи на рускиот јазик како што не може да се потпре на ова прашање не да бидат присутни и кога ми Alexa ранг помина од 79.000 до над 300.000, тогаш тоа е сериозна, ми пласман почнува да се врати нагоре, но како што реков јас Жаргон преземе шанса па јас ќе го оневозможи.

r.dziadusz
07-01-12, 19:45
Иако не можеме да се провери овој pop од внатре има една explenation зошто таа се појавува во руските (да го исклучите комплетно, како што реков во претходниот пост, се: AdminCP -> vBET -> Разно -> Пренасочување кон јазикот на корисникот: Исклучено) :
-По одјава - корисникот нема неговите поставувања - тој се третира како гостин, скокачки прочитате колачиња од вашиот прелистувач поставувања

Simon Lloyd
07-01-12, 23:48
Тоа не е објаснување, мојот интернет пребарувач никогаш не била поставена на руски, но јас го гледав кога ќе се најавени од само како го правеше тоа, јас Жаргон гарантирам дека неговиот пребарувач никогаш не била руски, но тој е индиски, живее во Њу Dehli и типови и зборува на англиски јазик па зошто на земјата нашите колачиња, тогаш тоа да се чита како руски?

r.dziadusz
08-01-12, 20:11
ми се извини го прочита заглавија, вие може дури и никогаш не би можеле во собата / користат руски јазик, но вашиот прелистувач може да тенки сте биле. Ова е сè што можам да кажам без проверка на тоа - се извинувам не можам да ја видите оваа скокачки

Simon Lloyd
08-01-12, 22:05
Што ти го претворив на руски јазик надвор, бидејќи pop-up нема да ви помогнат како што некогаш сте го отфрли, тоа не се врати (барем не за некое време!), Тоа не е можно за мојот интернет пребарувач да "мисли" имам поставено или користете рускиот јазик, само на англиски јазик, кои досега не се поставени во мојот интернет пребарувач е стандардно англиски Велика Британија, како што реков јас Жаргон гарантираме за лицето кое го објави, тоа го доживеале порано и im прилично сигурни дека другите се премногу .

Во цел за јазикот грешка да се случи јас или ќе треба и физички да се промени, користење на софтвер за да го (vBET) или ни руски прокси (или прокси постави да се лажни биде руски) од кои само еден е можно за мене се промени и thats vBET.

vBET
09-01-12, 13:24
Здраво. Не ми е јасно каде ќе одиш да се. Имаш едноставен одговор - на однесување се принудени од вас - вие го поставите во прилагодувањата.
И лесно може да го исклучите во Админ CP -> vBET -> Разно -> Пренасочување кон јазикот на корисникот.
Одат таму и да го поставите на Disabled. vBET не ќе побара или редирекција повеќе.

Тоа е голема што vBET се однесува како ќе го конфигуриран. Тоа ќе биде лошо ако ги игнорира вашите поставувања. За софтвер не е важно на кој јазик Корисникот зборува или она што го прави тој тврди за својот прелистувач поставувања. За софтвер единственото нешто што е важно се вистински заглавија кој доаѓа со барањето. И оние кои се проверуваат со поставки се зборува за. Ништо повеќе. Тоа е како vBET работи тука и можете лесно да го смените ако сакате. од Вашата конфигурација.

Јас предлагам да се провери вашиот прелистувач поставувања кога тоа ќе се случи повторно (тоа се уште ќе се праша пренасочувања вклучен). И ако не ќе ја најдеш таму во подесувањата јазик јазикот ќе бидете прашани да бидат пренасочени, тогаш проверете исто така она што доаѓа на сервер (додадете некои логови) - Ве молиме да се запамети дека Интернет е голем место и вашите пакети доаѓа од многу места - можно е дека некои прокси сервер, додава сопствени заглавја со вашето барање. Како и да е - не постои магија. Ако каде побара да се пренасочи од vBET и тоа беше се пренасочува кон рускиот јазик тогаш пораз барање имаше во заглавија јазик Руски јазик на врвот на сите јазици познат од vBET. Можете да го провериш себе ако сакате - само оди да поднесе / вклучува / vbenterprisetranslator_functions_lang.php и да се провери функцијата vbet_getRedirectionLanguage. Ова е исто така добро место за да додадете вашиот логови ако нешто што ние треба бубачка и сакате да го докаже тоа за нас.

Ако преферираш да се оневозможи целосна примена, наместо на еден параметар (кој можете сами во собата) - направи она што мислите, дека она што го правите ... Тоа е вашиот форум. Ние сме среќни да ви објаснам зошто ова се случило и како може да го промени. Ако ви треба повеќе помош, ве молиме, само напиши :)

Simon Lloyd
09-01-12, 17:04
Мајкл, благодарение на одговор, да имам конфигуриран vBET да побара и vBET треба да работат на овој начин без проблеми, но прашањето беше дека нерегистрираните или peopel кои се одјавите беа прашани за пренасочување прашање, vBET, колку што знам не треба работат на овој начин, исто така, јазикот е секогаш руски, па тука е две сценарио е:
1. Нерегистрирани корисник од Индија во посета на сајт, видете е pop-up (на руски) прашуваат дали тој сака да се постави неговиот јазик со руски, тој опаѓа и може да видите сајт како нормални во англиски, доколку ја прифаќа (но имајте на ум, како тој не зборува руски тој не може да се прочита на pop-up) тој се транспортира до Microsoft Office Помош - Microsoft Office Дискусии - Excel VBA Програмирање - Пристап Програмирање (http://www.thecodecage.com/forumz/ru)

2. Јас се кажав за ова (и го доживува себе си во минатото) и се одјавите од форумот, одберете го линкот за да ме однесе до местото каде што живеам е гледање пред и потоа да се добие на pop-up на руски јазик, истото сценарио како погоре се одвива

Ако ние се одјавени зошто ние би се претстави со pop-up? pop-up е само за логирани кај луѓето не е тоа?

Тоа нема да биде мојот сервер како свој во Велика Британија и е посветен, имам целосна контрола над тоа, како што Сади иако, јас сум се сврте на руски јазик надвор, па сега се надевам дека ќе престане ова прашање.

vBET
09-01-12, 23:39
Ако ние се одјавени зошто ние би се претстави со pop-up? pop-up е само за логирани кај луѓето не е тоа?
Не, ова се случува за луѓето кои започнува нова сесија:

Пренасочување ќе се случи само на почетокот на нова сесија (клиентот мора да има овозможено колачиња или ќе бидат пренасочени секој пат).
А тоа е признаен од страна на колачиња.

Исто така, како што сум го напишала пред само она што е важно за вашиот сервер е тоа што јазикот насловот доаѓа со барањето. И се чини дека во кабина на вашиот сценарија заглавието со рускиот јазик дојде со барање. Ве молиме проверете ја вашата конфигурација на серверот - можеби ќе го поставите на некои стандардниот јазик додаде кога ниту еден јазик заглавието е поставена. Како и да е јас се сомневам дека имаме бубачка тука. Оваа функционалност не беше изменета за многу долго време и тоа е работа парична казна. Ние можеме да го проверите дали тоа ќе се случи повторно во логови - најверојатно тоа ќе го покаже она што сум го напишала - дека рускиот јазик кодот е испрати во соодветно заглавие. Ако сум во ред ние ќе се поправи на бубачки, но прво треба да потврди дека постои било каква грешка.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations delivered by vBET 4.10.0