PDA

View Full Version: Решени не преведување страници целосно во vBulletin 4.1.8begin
21-11-11, 17:45
кога ќе ги надградиме на vBulletin 4.1.8, 4.4.4 vBET не преведува страници целосно.

r.dziadusz
21-11-11, 21:01
Здраво
Може ли да ми обезбеди повеќе информации:
-Кој превод API Дали сте користење (Google 1 (бесплатно), Мајкрософт, Гугл 2 (платени))
-Ве молиме да ја стартувате тестот за стан API-јата која ја користите: тестови (http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1729)

r.dziadusz
30-11-11, 11:50
Нема одговор, јас тоа го сметаше за решени, ако имате било какви прашања во врска со ова прашање ќе забелешка ја отвори, за сите други ве молиме отворете нова тема

begin
07-12-11, 05:00
Преведете ја страната повторно не Преведете содржини кога гледање. само статички текст на Форумот е да се преведува.

自动 车 保 険 (http://www.insurancemaking.com/ja/auto-insurance/)

begin
07-12-11, 05:04
Преведете ја страната повторно не Преведете содржини кога гледање. само статички текст на Форумот е да се преведува.
Јас се користат Microsoft и Apertium Преведувачки.


http://www.insurancemaking.com/microtrans.php

r.dziadusz
07-12-11, 19:12
Во тестот се водат сте немаше тест за google apertium (ова беше создадена по vBET со Microsoft преку Сино е создаден)
Можете ли да ве молиме да тест за Microsoft од Mazure, можете да го најдете во:
преземање на датотеки -> не-не-испратите -> Tools -> microsoftbyazuretest.php
Само да го испратите во вашиот форум папка, и тип дестинација URI во вашиот веб прелистувач

begin
09-12-11, 03:20
Почнувајќи тест за Microsft Преведувачки API од Сино

Комплетна знак:
{"Грешка": "invalid_request", "error_description": "ACS90011: Потребните полето \\ u0027client_id \\ u0027 недостасува \\ r \\ nTrace ID: 65630e6f-adc7-467b-afd9-7506f26eca2f \\ r \\ nTimestamp: 2011-12 -. 09 02:17:06 Z "}

Тест резултат: • »¿" ArgumentException: Не носител информации се најде во знак: ID = 3737.V2_Json.Translate.16E26BDE "
Тест грешка:
Врска време (ms): 130,547119141

како да се поправи ова?

r.dziadusz
09-12-11, 12:30
Најверојатно не сте го вметнете нешто во youradmincp -> vBET -> Преводи провајдери-> Мајкрософт Comercial Преведувачки API клуч од Сино (бета верзија)

Да го користите Microsoft Преведувачки преку Сино сте прв претплатите за Mcrosoft Преведувачки API (исто така бесплатно опција) тука клик (http://go.microsoft.com/?linkid=9782667)
а потоа се регистрирате ви Апликација тука, со пополнување загради (таму е поле името на клиентот која треба да се користи во Microsoft Comercial Преведувачки API клуч од Сино (бета верзија))

begin
13-12-11, 17:23
Жал ми е, јас регистрирани Мајкрософт API и апликација но не можам да се дефинира што е API број на Сино.
Ве молиме да ми кажете детали.

r.dziadusz
13-12-11, 20:32
Повелете:
Вашите Microsoft Comercial Преведувачки API во тајност од страна Сино е вашата "Клиент тајна" - почнувајќи со GSBlBL ...
Вашиот Microsot Comercial Преведувачки API клуч од страна на Azure е вашиот "Клиент проект" - почнувајќи со in-...

Исто така, јас избришани вашата слика, becouse некој друг да го користите на вашиот клиент проект / клиент тајна, се надевам дека не ти пречи :)

begin
14-12-11, 09:34
тоа не е добро за мене. Дали треба мојот админ пристап до сметката на форумот и Microsoft API?

http://www.insurancemaking.com/trouble/trans4.jpg

microsoftbyazuretest.php резултатите од тестот е:


Почнувајќи тест за Microsft Преведувачки API од Сино

Комплетна знак:
{"Грешка": "invalid_request", "error_description": "ACS90011: Потребните полето \\ u0027client_id \\ u0027 се водат за исчезнати \\ r \\ nTrace ID: 17beac4d-d6ee-4b61-8e51-998aefa90122 \\ r \\ nTimestamp: 2011-12 -. 14 08:27:56 Z "}

Резултатите од тестот: • »¿" ArgumentException: Не носител информации се најде во знак: ID = 3737.V2_Json.Translate.2472B68D "
Тест грешка:
Врска време (ms): 128,82421875

http://insurancemaking.com/microsoftbyazuretest.php

r.dziadusz
14-12-11, 13:32
Да ве молиме PM пристап детали на вашиот admincp, и ftp (треба да се кандидира на некои specyfinc тест ако нешто сепак се ќе биде во ред) и пристап до Microsoft API за да проверите дали се е во ред

begin
15-12-11, 11:05
Да ве молиме PM пристап детали на вашиот admincp, и ftp (треба да се кандидира на некои specyfinc тест ако нешто сепак се ќе биде во ред) и пристап до Microsoft API за да проверите дали се е во ред

Пратив, ви благодарам

r.dziadusz
15-12-11, 15:22
Јас сум тоа проверка

r.dziadusz
18-12-11, 08:11
Е проблемот да се реши? Ако имате прашања во врска со ова прашање обратете се, за каква било друга ве молиме отворете нова тема

mario06
26-12-11, 17:22
Почнувајќи тест за Microsft Преведувачки API од Сино

Комплетна знак:
{"Грешка": "invalid_request", "error_description": "ACS90011: Потребните полето \\ u0027client_id \\ u0027 се водат за исчезнати \\ r \\ nTrace ID: 17beac4d-d6ee-4b61-8e51-998aefa90122 \\ r \\ nTimestamp: 2011-12 -. 14 08:27:56 Z "}

Резултатите од тестот: • »¿" ArgumentException: Не носител информации се најде во знак: ID = 3737.V2_Json.Translate.2472B68D "
Тест грешка:
Врска време (ms): 128,82421875
Јас сум добивање на иста грешка

r.dziadusz
27-12-11, 14:32
Ве молиме користете го овој код за тест:


<?php
require_once('./global.php');

function get_token(){
global $vbulletin;
$obj_connection = curl_init();
$arr_query_bits = array (
'grant_type' => 'client_credentials',
'scope' => 'http://api.microsofttranslator.com',
'client_id' => $vbulletin->options['vbenterprisetranslator_Microsoft_key'],
'client_secret' => $vbulletin->options['vbenterprisetranslator_Microsoft_secret']
);
$str_query = http_build_query($arr_query_bits);

curl_setopt($obj_connection, CURLOPT_URL, 'https://datamarket.accesscontrol.windows.net/v2/OAuth2-13');
curl_setopt($obj_connection, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_setopt($obj_connection, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
curl_setopt($obj_connection, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($obj_connection, CURLOPT_POSTFIELDS, $str_query);
curl_setopt($obj_connection, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, FALSE);
curl_setopt($obj_connection, CURLOPT_POST, TRUE);
print_r('Full token: </br>'.curl_exec($obj_connection).'</br></br>');
$token = json_decode (curl_exec($obj_connection));
curl_close($obj_connection);
return 'Authorization: Bearer '.$token->{'access_token'};
}

echo 'Starting test for Microsft Translation API by Azure<br/><br/>';
$connection = curl_init();
curl_setopt($connection, CURLOPT_URL, 'http://api.microsofttranslator.com/V2/Ajax.svc/Translate?&from=pl&to=en&text=Witaj!');
curl_setopt($connection, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_setopt($connection, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
curl_setopt($connection, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($connection, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false);
curl_setopt($connection, CURLOPT_HTTPHEADER, array(get_token()));
$str_response = curl_exec($connection);
$time = microtime(true) * 1000;
$result = curl_exec($connection);
$time = microtime(true) * 1000 - $time;
echo 'Test result: '.$result."<br/>\n";
echo 'Test error: '.curl_error($connection)."<br/>\n";
curl_close($connection);
echo 'Connection time (ms): '.$time;


?>


wowglider.de
08-04-12, 11:29
Јас не ги разбирам. Јас не го најде правиот API-јата тоа е ужас! Зошто и вие не стави слики нагоре? Или било туториал за тоа како да се пополни точни API-јата внатре ..

r.dziadusz
09-04-12, 00:05
Добро тука е:
1.) Оди до: Microsoft Преведувач | Windows Azure пазарот (http://go.microsoft.com/?linkid=9782667)
2.) Најави / Регистрација
. 3) Изберете си претплата:
http://img24.imageshack.us/img24/3622/70988075.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/24/70988075.jpg/)
. 4) Оди до: https://datamarket.azure.com/developer/applications/
5.) Кликнете на "Регистрирај" копчето
6.) Пополнете ги сите полиња и кликнете на "Креирај" копчето.
7. Добиете вредности од ClientID и тајна - омеѓивме вметнете во вашиот admincp:
ClientID -> Мајкрософт Comercial Преведувачки API клуч со Azure,
Тајна -> Мајкрософт Comercial Преведувачки API тајни Сино
http://img688.imageshack.us/img688/1048/24962926.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/688/24962926.jpg/)

wowglider.de
14-04-12, 11:32
Ви благодариме, thats excactly она што сакав (!) Својот работен сега, благодарение.

r.dziadusz
14-04-12, 15:26
Вие сте добредојдени јас ќе го одбележи оваа тема како се реши, ако сеуште имате било какви прашања во врска со ова прашање јас ќе го одбележи ја отвори повторно

hanhthai
08-11-12, 10:02
Добро тука е:
1.) Оди до: Microsoft Преведувач | Windows Azure пазарот
2.) Најави / Регистрација
. 3) Изберете си претплата:
. 4) Оди до: datamarket.azure.com / развивач / апликации /
5.) Кликнете на "Регистрирај" копчето
6.) Пополнете ги сите полиња и кликнете на "Креирај" копчето.
7. Добиете вредности од ClientID и тајна - омеѓивме вметнете во вашиот admincp:
ClientID -> Мајкрософт Comercial Преведувачки API клуч со Azure,
Тајна -> Мајкрософт Comercial Преведувачки API тајни Сино


Голема благодарност ;)
Се работи совршено за мене

Marcin Kalak
08-11-12, 16:11
Мило ми е што те пронајдов информации.

hanhthai
09-11-12, 04:54
некој да ми помогне како да се добие превод Google API код?

Marcin Kalak
09-11-12, 12:34
Да се добие Google API V2 Клучни влезете во вашиот профил во Google во https://code.google.com/apis/console/. Оди до API пристап, и тука треба да биде клучот API. Ако тој не е тука, потоа вклучете Преведете API во Услуги и конфигуриран вашиот регистрации.

hanhthai
12-11-12, 05:43
Да се добие Google API V2 Клучни влезете во вашиот профил во Google во https://code.google.com/apis/console/. Оди до API пристап, и тука треба да биде клучот API. Ако тој не е тука, потоа вклучете Преведете API во Услуги и конфигуриран вашиот регистрации.

Ви благодарам,
Но, ова е платена услуга. Јас може да го добие за слободен?

Marcin Kalak
12-11-12, 12:17
Не, Google Translate API е само платена сервис.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages supported by vB Enterprise Translator 4.9.99