PDA

View Full Version: Решени Како да се отстрани vbet код на јазикnorku
05-10-11, 10:41
Јас деинсталиран vbet но јазикот кодот не беше отстранет [lang = x], etc I don't want to have to go through hundreds of pages to remove them manually so did I miss a step? Can the code be removed without having to go through every single thread/post?

r.dziadusz
05-10-11, 12:33
Токму сега деинсталирање на vBET не ќе се исчисти BB код, ве молиме забележете дека страниците на странски јазик ќе остане во овој јазик, па сте ја изгубиле корисници по отстранување на vBET, згора на тоа ќе биде многу тешко да се прочита непреведен мислења затоа - можеби подобро решение е да ги избришете овие мислења на сите.
Но, ако сакате само да го избришете "[lang = Х", итн можам да код за вас робот-почиста до крајот на неделата

norku
05-10-11, 12:42
Што ми треба за чистење се адреси ... URL-то на теми кои беа испратени од некој кој има странски јазик во собата во профилот се уште покажува [langtitle = x] [/ langtitle] Како да го надминете тоа?

Добив ослободи од [lang = x], [/ lang], [notranslate] etc by using vb censoring. I desperately need help with the urls though...

Here's one: .xxxxx.com/forum/f23/[ langtitle=fr]insigne-vrai-ou-faux-[-langtitle]-5565/


How do I get the rubbish out and turn it into:

http://www.xxxxx.com/forum/f23/Dinsigne-vrai-ou-faux-5565/

norku
05-10-11, 13:46
Извинете, но ми треба да се судрат ова ...

Исто така, го свртат сега непотребни линкови во индексот на Google на странски јазик страници на мојот форум?

vBET
05-10-11, 13:59
Како Радек напиша - ќе се подготви за вас робот (PHP скрипта), кој ќе ги отстрани сите Ланг, langtitle и notranslate BBCodes. Ова ќе биде направено и за да ви во оваа недела.

Ако имате langtitle во рачно тоа значи дека langtitle е вклучена во Наслов на тема. Едноставно променете насловот на конец и отстранете ја. На места кои се важни и не можат да чекаат молам само да го промени рачно. Во други места ве молиме почекајте за сценариото.

norku
05-10-11, 14:05
Здраво,

Зошто не предупредат луѓето дека vbet BB кодот не е отстранета, кога ќе го избришам? Зошто не веќе имаат алатка доколку знаете дека се случува ова? Ја ценам помош, но јас kinda би сакале да се целосно деинсталирање и не чекаат недела, додека Google индексира неточни адреси ...

Што е пренасочување на / da, / де, / es итн теми кои Google е веќе индексирани?

vBET
06-10-11, 02:24
Здраво,

Одговорот за кабина вашето прашање е - затоа што тоа е навистина невообичаено да деинсталирате vBET кога тоа е навистина потребно и користи. Имавме побара таква алатка еднаш порано, но корисникот одлучи да остане со vBET и само го подесени соодветно.

Исто така не можеме да го направите тоа во избришам кодот - деинсталирање не може да се потенцијално штетни. Што ви треба ќе бара база на податоци резерви во случај на проблеми.

Исто така, имајте на ум дека ако имате оневозможено vBET тогаш Google ќе го индекс неточни адреси, бидејќи такви не се прикажани.

За веќе индексирани - само се создаде пренасочување правила кои ќе се пренасочува сите оние барања назад кон оригиналот. Користете го ова (ве молиме тест оние):


#RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ / [L,QSA]
#RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ /$2 [L,QSA]

Додади вашата форумот директориум таму. ако имате проблеми само да ни дадете вашата vBET правила и ние ќе ви испратиме назад промени. Или со други зборови - тоа се 2 прво vBET правила каде што треба да се отстрани vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 & пренасочени =?

norku
06-10-11, 09:51
Преработи правила не работат. Секогаш кога еден стар vbet страница се нарекува таа ги генерира 404.

Имам VB инсталиран во / форум

. Htaccess е во public_html


RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ / [L,QSA]
RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ /$2 [L,QSA]Сите вести на кодот BB отстранување алатка?

vBET
06-10-11, 11:37
Форум директориум додадени во погрешно место, користете овој:


RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ /forum/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ /forum/$2 [L,QSA]
#just comment to see whole 2nd rule


Но, тоа претпоставувам дека не е во public_html само во форумот директориум. Најдобар начин е - само користење правила сте имале пред и да ја менувате нив. Ако немате, тогаш ние ќе треба да се најде вистинскиот. Користете го ова во твојата форумска директориум во прв план. Ако сакате да се користи во главниот директориум, тогаш проверете прво без дополнителни / форум

norku
06-10-11, 13:18
Сè што работел во ред со htaccess во / кога имав vbet инсталиран. Да, се обидов мојот стар правила прв, но тие се игнорираат. Не можам да ја добиете вашата правила на работа или во / форум / или. Јас само би можел да остави работите какви што се и види на Google натрупување 404 по 404 во Webmaster Tools, но јас би сакала чиста пренасочување.

Сакате да ги погледне? Можам да ви PM admin / FTP пристап.

norku
06-10-11, 14:34
Уште е тука

norku
06-10-11, 16:20
и уште тука. Вие не сте тука повеќе, иако и покрај PM повеќе од два часа пред кога вие дефинитивно беа тука. Одам да се направи некои чај. Јас можам да дочекам

norku
06-10-11, 19:39
и назад. Секое вести?

vBET
06-10-11, 21:25
Сè што работел во ред со htaccess во / кога имав vbet инсталиран. Да, се обидов мојот стар правила прв, но тие се игнорираат. Не можам да ја добиете вашата правила на работа или во / форум / или. Јас само би можел да остави работите какви што се и види на Google натрупување 404 по 404 во Webmaster Tools, но јас би сакала чиста пренасочување.

Сакате да ги погледне? Можам да ви PM admin / FTP пристап.

Ве молам да ми покаже вашиот. Htaccess пред vBET е отстранета. Исто така немојте да се спам - тоа нема смисла. Исто така, имајте на ум дека премиерот пораки се приватни пораки - тие се чека подолго за евалуација ако не беше побарано и да чекаме повеќе, ако еден од нашите вработени е отсутен зафатен. До побарано да испрати пристап до податоци пишете на форумот, па сите наши вработени може да ви помогне. Пристап детали не се потребни тука - само ве молиме да ги испратите вашите целосна htaccess пред vBET е отстранета..

КС.
Јас работам сега корекции во нова бета издание - Радек беше тука и не може да ви помогне, бидејќи ви испратиме информации за мене од страна на премиерот. Жал ми е што мораше да чека.

norku
07-10-11, 09:05
Спам?! Сте биле на форумот пред, за време и по точка каде што испратил AM. Јас го испрати по чекање за значителен период на време за одговор на конец. Ако не може да се пречи со влечење се далеку за неколку секунди за да одговорите на прашањето, тогаш би можеле барем да потврди приемот на PM. ВИЕ предизвика проблем јас сум доживува. Vbet не работи како рекламира (да, надвор од вашата контрола знам) и сите сакам е да го добие од мојот форум брзо. Но, тоа не е само може да се отстрани како и секоја друга Vb додадете-на. О, не, бидејќи Vbet остава своите BB кодот размазана сите над местото.

Никаде на вашиот сајт постои целосен опис на тоа како да се отстрани Vbet. Нема каде да ни каже дека кодот BB нема да бидат отстранети кога ќе деинсталирање и дека ќе треба да чекаат со денови за алатка за да го отстраните. Тоа алатка треба да биде дел од инсталациониот пакет, но јасно не се зборува за тоа. Наместо тоа, се неверојатно арогантен одговор, каде што ефективно рече дека никогаш не сте се смета на можноста дека некој би сакал да ги одинсталирате Vbet?!

Значи, јас сега имаат илјадници индексирани линкови кои се сега сите производство 404s и неколку стотици постови кои содржат вашиот BB кодот и јас сум ПРОБЛЕМОТ?

Што се однесува до пренесувања се загрижени што сакаш да знаеш? Имам VB сопствена инсталиран во / форум како што сум ви рекол повеќепати. За да се добие Vbet работи со VB инсталиран во / форум само еден сет на пренесувања ќе работи и знам дека го знаеш тоа. Јас ви нудат FTP и admin пристап, така што ќе може да ги погледне за себе, но јасно не имаат иста количина на време како што беше кога бев уште еден клиент ....


Тука е htaccess пред отстранување vbet. Таа беше сместена во public_html и работеше совршено (Имам VB инсталиран во / форум)# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On

# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
#RewriteBase /


#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.xxxx\.com
RewriteCond %{HTTP_HOST} !(^www\.xxxx\.com$|^cdn\.xxxx\.com$)
RewriteRule (.*) http://www.xxxx.com/$1 [R=301,L]

#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com
#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forum/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^forum/((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ forum/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

#vbet translator rules start
RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/ [L,QSA]
RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*.php(/.*)?))$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]


RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
#vbet translator rules end


RewriteCond %{REQUEST_URI} !(media/|admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ forum/vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(media|admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ forum/vbseo.php [L,QSA]

## Expires
<ifModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresDefault "access plus 1 seconds"
ExpiresByType text/html "access plus 1 seconds"
ExpiresByType image/gif "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType image/jpeg "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType image/png "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType text/css "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType text/javascript "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType application/javascript "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType application/x-javascript "access plus 3456000 seconds"
</ifModule>

## Compression
<ifmodule mod_headers.c>
<ifmodule mod_deflate.c>
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/css text/xml application/x-javascript
BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html
BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip
BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
</ifmodule>
</ifmodule>

#Remove index.php from xxxx.com/index.php
#rewrite engine on
RewriteCond %{THE_REQUEST} index\.php
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^$
RewriteRule ^index\.php$ / [L,R=301]

vBET
07-10-11, 12:35
Ве молиме имајте во предвид дека повторувањето пораки се смета за спам - на секој форум знам. Не сакам да разговараме за дефинирање на Спам - само ве молиме да не се повтори. Јас разбирам ако вашата порака чекаше неколку дена, бидејќи ние го пропушти некои како - тоа ќе биде дури и ценети да потсетам, но 3 пати истиот ден ...

. Вашиот htaccess треба да изгледа вака:


# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On

# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
#RewriteBase /


#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.xxxx\.com
RewriteCond %{HTTP_HOST} !(^www.xxxx.com$|^cdn.xxxx.com$)
RewriteRule (.*) http://www.xxxx.com/$1 [R=301,L]

#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com
#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forum/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^forum/((urllist|sitemap_).*.(xml|txt)(.gz)?)$ forum/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

#vbet translator rules start
RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ forum/ [L,R=301]
RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ forum/$2 [L,R=301]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(media/|admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*.php(/.*)?))$ forum/vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(media|admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ forum/vbseo.php [L,QSA]

## Expires
<ifModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresDefault "access plus 1 seconds"
ExpiresByType text/html "access plus 1 seconds"
ExpiresByType image/gif "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType image/jpeg "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType image/png "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType text/css "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType text/javascript "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType application/javascript "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType application/x-javascript "access plus 3456000 seconds"
</ifModule>

## Compression
<ifmodule mod_headers.c>
<ifmodule mod_deflate.c>
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/css text/xml application/x-javascript
BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html
BrowserMatch ^Mozilla/4.0[678] no-gzip
BrowserMatch bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
</ifmodule>
</ifmodule>

#Remove index.php from xxxx.com/index.php
#rewrite engine on
RewriteCond %{THE_REQUEST} index.php
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^$
RewriteRule ^index.php$ / [L,R=301]


Исто така ми се извини - заборавив да ви кажам за 301 пренасочи порано. Таа е поставена таму сега. Ве молиме проверете и кажете дали е во ред (не сум сигурен не правилата бараат / пред форумот или можеби целосно рачно, но тоа е нешто да се провери на форум). Ако не, јас ќе го користите вашиот пристап до податоци ви испрати вчера и го правото на место.

КС.
Радек е тестирање токму сега сценариото отстранување на vBET BBCodes - тоа треба да биде достапна наскоро.

r.dziadusz
07-10-11, 14:46
Здраво,
Имајте на ум!
Ова е бета верзија на оваа скрипта!

1.Please создаде датотека и зачувајте ја како "clearBB.php"
2.Put го кодот подолу во неа и да ја зачувате
3.Upload на вашиот сервер, форум корен
4.Do копија на вашата база на податоци
5.Turn исклучите вашиот форум
6.Log како admin
7.In вашиот интернет пребарувач, ставете URL-то со дестинација на вашиот "clearBB.php"
8.Press "јасно" копчето


<?php echo "<input type=\"hidden\" name=\"securitytoken\" value=\"" . $vbulletin->userinfo['securitytoken'] . "\" />\n";?>

<p style="text-align: center">
Use this program to remove all bbcode tags (from posts, and urls) added by vBET </br>
To use this script, please log into your forum in other tab
</br>This script has big influence on your
database and changes are permanent - <b>can not be undone</b> therefore:
</br>
make sure you did the <b>backup of your database!</b> and remember to <b>turn
off your forum</b> during using this script!</p>


<form action="clearBB.php?do=execute" method="post"><input type="submit"
value="clear" style="width: 70%; margin-left: 15%" /></form>

<?php

function &basic_clear($pagetext, $what_to_clear) {
if ((strpos($pagetext, $what_to_clear)) === 0 ){
$i = 0;
} else {
$i = 1;
}
$message_tab = explode($what_to_clear, $pagetext);
for ($i;$i<count($message_tab); $i++){
if ($message_tab[$i][2] == ']')
$message_tab[$i]=substr($message_tab[$i],3);
}
$new_message = implode('',$message_tab);
return $new_message;
}

function update_pagetext(&$new_message, $message_id) {
global $vbulletin;

$vbulletin->db->query_write("
UPDATE " . TABLE_PREFIX . "post
SET pagetext = '".addslashes($new_message)."'
WHERE postid = " .$message_id
);
}

function update_tittle(&$new_tittle, $tittle_id) {
global $vbulletin;

$vbulletin->db->query_write("
UPDATE " . TABLE_PREFIX . "post
SET title = '".addslashes($new_tittle)."'
WHERE postid = " .$tittle_id
);
$vbulletin->db->query_write("
UPDATE " . TABLE_PREFIX . "thread
SET title = '".addslashes($new_tittle)."'
WHERE firstpostid = " .$tittle_id
);
}

require_once('./global.php');
$charset = vB_Template_Runtime::fetchStyleVar('charset');

if ($_REQUEST['do'] == 'execute') {

$result = $vbulletin->db->query_read("SELECT * FROM ".TABLE_PREFIX."post WHERE pagetext LIKE '%, 'lang')) !== FALSE) || ((strpos($message['pagetext'], '')) !== FALSE)){
$new_message = $message['pagetext'];
$to_remove = array(""," [Lang = zh-TW] "," [lang = zh-ДоН] ","[notranslate]", "");
$ New_message = str_replace ($ to_remove,'', $ new_message);
ако ((strpos ($ порака ['pagetext'] '[lang ='))! == НЕТОЧНО) {
$ New_message = basic_clear ($ new_message, '[lang =');
}
update_pagetext ($ new_message, $ порака ['ID на мислење']);
}
/ / Крај блок јасно мислење


/ / Блок за расчистување адреси и конец наслови
ако ((strpos ($ порака ['титулата'] 'langtitle'))! == НЕТОЧНО) {
$ New_message_title = $ порака ['титулата'];
$ To_remove_title = array ('[langtitle = zh-CN]','','');
$ New_message_title = str_replace ($ to_remove_title,'', $ new_message_title);
ако ((strpos ($ new_message_title ");
}

// end of block for clearing urls and threads titles
}
}
?>

Ако сакате само да има "јасна" адреси молам намали дел од кодот граничи со:

//block for clearing urls and thread titles <--> / / Крајот на блок за расчистување адреси и теми наслови
Отколку во вашиот тип на пребарувач дестинација за него, и притисни на "јасна" копчето

norku
07-10-11, 18:13
Ви благодариме многу. Јас ќе те оставам да знам дали имате било какви проблеми но информациите се чини доволно јасна.

norku
07-10-11, 18:30
. Htaccess не функционира. Тоа не пренасочи и додава home / public_html / корисник / etc до URL-то. Отстранети.

Зошто постојат две кутии во пост 17 погоре? Јас сум Сомневајќи се дека кутија 1 е сценариото една и таа кутија 2 е сценариото два. Дали е важно кој е воден првиот?

r.dziadusz
07-10-11, 22:05
Таму е само еден скрипта - првиот
Втората кутија е да се отстранат ако стопирање сакате да го исчистите BBCode-от од вашиот адреси

norku
08-10-11, 11:20
Благодарам. Јас сум добивање на овој, кога се обидувам да го работи:

"Вашето дело не може да биде обработена поради знак за безбедност се водат за исчезнати.

Ако ова се случи неочекувано, информирај го администраторот и опише Акцијата што ја врши пред да доби оваа грешка ".

Се обидов на сценариото со користење на стандардниот кожата а исто така и со додатоци оневозможени во config.php. Сè уште не функционира.

vBET
08-10-11, 12:09
Ве молиме обидете се прво да се најавите во вашиот форум, и потоа отворете го сценариото во истиот пребарувач. Ве молиме кажете го тоа помош.

norku
08-10-11, 12:33
:) Бев најавени Ја отворив и на сценариото во истиот прозорец.


Измени: за смешковци, не значи дека проблемот отиде. Не може да работи на сценариото.

Понатаму уреди: ве молиме погледнете го мислењето 19. На htaccess ве известувам не функционира.

Јас ви испрати FTP и admincp пристап до неколку часа пред како што побара.
Уште една Измени само за да се избегне неизбежното прашање и да се спаси некое време тука е пример линк моментално во индексот на Google:
http://www.xxxx.com/forum/no/f72/just-an пример-726 /

Ова е резултат на пренасочување кога ќе го користите вашиот htaccess во пост 16:
http://www.xxxx.com/home/xx/public_html/forum/f72/just-an-example-726/

Што ми е потребно да се уреди во вашите правила да се отстрани дома / XX / public_html /?

vBET
08-10-11, 23:44
Бев на твојот сервер и вашите. Htaccess прашање е решен. Како што пишува не бев сигурен дали треба / на почетокот на пренасочување адреса или не-тоа е потребно. Тоа е во ред сега - проверете и потврди.

Радек ќе ви помогнат со вашиот скрипта прашање - ќе има работа во понеделник. За жал тоа ќе потрае уште некое време, но Радек е креирање и тестирање на сценариото - тој ќе биде најдоброто лице за да ви помогнат. Ако тоа е навистина нешто што не можат да чекаат до понеделник молам да ме известите и јас ќе потроши недела време да го проверите. Се надевам дека не е навистина толку итна.

norku
09-10-11, 13:19
Велики. Ви благодариме. Пренасочување работи перфектно.

Сценариото не е толку итна но ако може да се загледа во во понеделникот изјави дека ќе биде одличен.

r.dziadusz
10-10-11, 08:39
За жал ќе мора да чека толку долго
Сум изменето код во мојот предходен пост (кликни за
Ве молиме обидете да го користите нов


Благодарам. Јас сум добивање на овој, кога се обидувам да го работи:

"Вашето дело не може да биде обработена поради знак за безбедност се водат за исчезнати.

Ако ова се случи неочекувано, информирај го администраторот и опише Акцијата што ја врши пред да доби оваа грешка ".

Се обидов на сценариото со користење на стандардниот кожата а исто така и со додатоци оневозможени во config.php. Сè уште не функционира.

Да, но тоа е добро познат проблем на vBulletin, јас сум опишувајќи нив, токму сега, но сега за сега, ве молиме користете го овој нов код уште еднаш, и Ве молиме обидете се да се промени името на датотеката

Уредување
Те молам кажи ми која верзија на vBulletin го користите?

norku
10-10-11, 11:11
Здраво,

Јас додадов Вашиот нов код, го преименува датотека и се обидел да се кандидира, но јас сум уште добивање на порака во врска со безбедноста знак. Јас сум со користење на VB сопствена верзија 4.1.6

r.dziadusz
10-10-11, 21:46
Сум се вклучени некои vBulletin совет, и го прават овој код побрзо, ве молиме пробајте го тоа сега: КЛИКНЕТЕ и дозволете ми да знам, ако тоа им помага

raymond
11-10-11, 04:26
Гледав во кодот и го виде тоа.


<form action="clearBB.php?do=execute" method="post"> <внесување тип = "Поднеси"
вредност = "јасно" style = "width: 70%; маргина-лево: 15%" /> </ form>

Можеби на сценариото ќе треба да биде именуван како clearBB.php?

raymond
11-10-11, 04:49
Работи за мене.
Јас копирани го кодот, вметнат во текст едитор и зачувајте ја како clearBB.php
Внеси clearBB.php во коренот на vBulletin форумот.
Најавени како администратор, во близина на одборот и да ја стартувате clearBB.php од мојот веб пребарувач.
Кликнете на јасно копче.

Voila, сите јазични таг е расчистено.

Благодарение на имала, сите оние мртви линкови се трајно пренасочени кон оригиналната тема :)

r.dziadusz
11-10-11, 06:08
Гледав во кодот и го виде тоа.

<form action="clearBB.php?do=execute" method="post"> <внесување тип = "Поднеси"
вредност = "јасно" style = "width: 70%; маргина-лево: 15%" /> </ form>

Можеби на сценариото ќе треба да биде именуван како clearBB.php?

Да, сте биле во право, но проблемот со исчезнатите знак, е за другата линија е овој код - оној кој ти дава право да се изврши датотеката.
Сметаат дека ова прашање реши, или имаат ли било какви прашања

norku
11-10-11, 10:20
Благодарение Рејмонд. Дека ги поправија знак грешка за мене.

Ова не е "решен" иако r.dziadusz ...

Проблем после водење на скрипта: сите претходни апостровите (и наводници) сега се во ASCII HTML-от ':', "Сите идеи за тоа како да го надминете овој? (Имам имала и се обидел карактер замена функција -. Не функционира јас, исто така, го обновил пост кешот после водење на ББ скрипта - не менува ништо). Само апостровите и наводници, кои беа таму, пред сценариото беше водена биле погодени (нови мислења содржат нив ќе се прикаже нормално) Можам да 'измамник "делумно фикс со користење на VB цензура, но јас не би.

Исто така, и се покажува насекаде како и

Проблем 2: за некоја причина јас ја имаат оваа BB кодот во некои места: [Lang = x], [lang = x] итн Како можам да ја измени вашата скрипта (clearBB.php) да го убие оние кои се премногу?

r.dziadusz
11-10-11, 12:18
Жал ми е што сум го означени како решени, јас треба да работат за двете од вас
Јас ќе ги испита зошто ти се добие ", ве молиме да ми кажете што charset го користите (опише како да го направи тоа, можете да го најдете во readme.html датотека)
За вториот проблем, тоа appeard becouse корисниците додадете "lang" Кодот manualy
Ако сакате да го отстраните ii користење на мојата скрипта за првиот случај [lang = x]
Ве молиме најдете овие линии:

ако ((strpos ($ порака ['pagetext'] '[lang ='))! == НЕТОЧНО) {
$ New_message = basic_clear ($ new_message, '[lang =');
}

и го стави токму по:

ако ((strpos ($ порака ['pagetext'] '[lang ='))! == НЕТОЧНО) {
$ New_message = basic_clear ($ new_message, '[lang =');
}


-Ова не е тестирана е само брз лек
но во вториот случај [lang = x] овој BBCode-от не работи и тоа е многу покомплицирано, исто така, може да влијае со некои поголеми проблеми, becouse ќе ми го покаже таг со две дупки, но јас не знам дали имало оние со три празнини, итн, и becouse на кои ќе може да има некој текст cutted, ми треба да дознаам ако тоа е можно да се отстранат тагови вака безбедно.

Измени
За 'ние сме Моментално работиме на тоа pleae чека втор

norku
11-10-11, 12:45
Здраво и благодарност. Почнав нова тема за ова, па можете да го избришете ве молам?

Мој charset е ISO-8859-1

Благодарам исто така и за информации на сценариото.

Очекувам да слушнеме од вас на Ascii HTML нешто што јас навистина би сакал да се добие тоа фиксен.

r.dziadusz
11-10-11, 19:17
Здраво ние се уште работат на тоа, ние треба да се надминат некои привремени vBulletin прашање во нашиот тест форум, жал за доцнењето, ќе добиете решение што е можно поскоро!

r.dziadusz
12-10-11, 11:09
Здраво, јас знам што се чини дека е прашање, претпоставувам дека користите претходната верзија на clearBB па како што реков тоа е бета верзија.
Да се отстрани и др Ве молиме повратете ја вашата база на податоци од вашиот backup само пред да го користите на робот, и да се создаде оваа датотека повторно токму онака како што е descrption: кликнете на користење на струја - (не претходниот, тоа би можело да создаде проблем - Жал ми е за тоа) верзија на сценариото

norku
12-10-11, 15:04
И ќе ја изгуби 2 дена вреди на мислења / теми за погодените форумот? Не можам да го направи тоа ...

r.dziadusz
12-10-11, 16:20
Добро, може да се создаде за вас друга скрипта која ќе го отстрани сето тоа ",, и
Жал ми е што оваа ASCI HTML кодови се појавува, но имајте на ум дека го користите бета верзија на овој производ, ние ќе направите нешто за да ви помогнат

norku
12-10-11, 17:19
Тоа ќе биде одличен. Благодарам. На сценариото ќе ги отстрани, дури и ако тие се приклучија кон други зборови вака: "Минхен-Nordwest"?

r.dziadusz
12-10-11, 17:31
Исто така е бета верзија

1.Please создаде датотека и зачувајте ја како "decode.php"
2.Put го кодот подолу во неа и да ја зачувате
3.Upload на вашиот сервер, форум корен
4.Do копија на вашата база на податоци
5.Turn исклучите вашиот форум
6.Log како admin
7.In вашиот интернет пребарувач, ставете URL-то со дестинација на вашиот "clearBB.php"
8.Press "јасно" копчето
"\\ N </ PHP echo" <input type=\\"hidden\\" name=\\"securitytoken\\" value=\\"" $vbulletin-> userinfo ['securitytoken']. ". \\>";?>

<p style="text-align: center">
Користете ја оваа програма за промена ASCI HTML код во "нормална" знаци
</ Br> Оваа скрипта има големо влијание на вашиот
база на податоци и промени се постојани - <b> не може да се врати назад </ b> затоа:
</ Br>
бидете сигурни дека ќе го направи <b> копија на вашата база! </ b> и не заборавајте да <b> претвори
исклучите вашиот форум </ b> за време на користењето на оваа скрипта! </ p>


<form action="decode.php?do=execute" method="post"> <внесување тип = "Поднеси"
вредност = "јасно" style = "width: 70%; маргина-лево: 15%" /> </ form>

<? PHP

функција update_pagetext (& $ new_message, $ message_id) {
глобалната $ vBulletin;

$ VBulletin-> ДБ-> query_write ("
UPDATE ". Table_Prefix." Пост
СЕТ pagetext = '". Addslashes ($ new_message)."'
КАДЕ ID на мислење = ". $ Message_id
);
}

функција update_tittle (& $ new_tittle, $ tittle_id) {
глобалната $ vBulletin;

$ VBulletin-> ДБ-> query_write ("
UPDATE ". Table_Prefix." Пост
СЕТ title = "". Addslashes ($ new_tittle). "'
КАДЕ ID на мислење = ". $ Tittle_id
);
$ VBulletin-> ДБ-> query_write ("
UPDATE ". Table_Prefix." Тема
СЕТ title = "". Addslashes ($ new_tittle). "'
КАДЕ firstpostid = ". $ Tittle_id
);
}


require_once ('/ global.php.');


if ($ _REQUEST ['не'] == "изврши") {
$ To_remove = array (">", "<", "&" "" "" "");

$ Резултат = $ vBulletin-> db-> query_read ("SELECT * FROM". Table_Prefix. "Пост КАДЕ pagetext како '%>%" или pagetext како "% <%" или pagetext како'% &% "или pagetext како '%'% 'или pagetext како "%"% "или наслов'% &%" или наслов '%'% 'ИЛИ наслов "% <%" или наслов' %>% "или наслов"% "% '");
додека ($ порака = $ db-> fetch_array ($ резултат)) {
$ New_message = $ порака ['pagetext'];
ако ((strpos ($ порака ['pagetext'] '>'))! == НЕТОЧНО) {
$ New_message = str_replace ('>', '>', $ new_message);
}
ако ((strpos ($ порака ['pagetext'] '<'))! == НЕТОЧНО) {
$ New_message = str_replace ("<", "<", $ new_message);
}
ако ((strpos ($ порака ['pagetext],' & '))! == НЕТОЧНО) {
$ New_message = str_replace ('&', '&', $ new_message);
}
ако ((strpos ($ порака ['pagetext],'''))! == НЕТОЧНО) {
$ New_message = str_replace ('' ', "", $ new_message);
}
ако ((strpos ($ порака ['pagetext'] '"'))! == НЕТОЧНО) {
$ New_message = str_replace ("',"', $ new_message);
}

update_pagetext ($ new_message, $ порака ['ID на мислење']);

$ New_title = $ порака ['титулата'];
ако ((strpos ($ порака ['титулата'] '>'))! == НЕТОЧНО) {
$ New_title = str_replace ('>', '>', $ new_title);
}
ако ((strpos ($ порака ['титулата'] '<'))! == НЕТОЧНО) {
$ New_title = str_replace ("<", "<", $ new_title);
}
ако ((strpos ($ порака ['титулата'] '&'))! == НЕТОЧНО) {
$ New_title = str_replace ('&', '&', $ new_title);
}
ако ((strpos ($ порака ['титулата']'' '))! == НЕТОЧНО) {
$ New_title = str_replace ('' ', "", $ new_title);
}
ако ((strpos ($ порака ['титулата'] "" "))! == НЕТОЧНО) {
$ New_title = str_replace ("',"', $ new_title);
}
update_tittle ($ new_title, $ порака ['ID на мислење']);
}
}
?>

r.dziadusz
12-10-11, 17:36
Жал ми е за стил, но ако јас го стави во [php] tag, &amp; changes into & etc.

norku
12-10-11, 17:53
Само се обидоа на сценариото и тоа не ги отстрани ASCII html ако тоа е се приклучи кон зборот. Еве еден пример: Овие се прекрасни. Можам да &#039; т помогне со оценка ...

Јас треба да се гледаат резултатите екранот откако ќе се кандидира на сценариото?

norku
12-10-11, 18:49
О голема, во некоја фаза на деинсталирање http:// "/; xxxxxxxxxxxxxxxx" е додадена на товар на внатрешни врски во пораките .... Никој од нив сега работат на курсот. Не се задоволни

r.dziadusz
13-10-11, 10:18
некоја фаза на деинсталирање
Додека Вие користите втората скрипта да? Исто така, ако нешто тргне наопаку само обновите вашата база на податоци од резервна копија, при користење на кодот форумот треба да се затвори, па ќе немаат losts.
Исто така можам да esly Чанг втората скрипта да се отстрани HTML кодот дури и ако тоа е во некои зборови, жал за овој unonvinient

norku
13-10-11, 23:33
Здраво,

Имам работи на сите верзии на сценариото на истата база (да, со форумот затворен, како на вашите инструкции).

Поминав 8 часа денес минува низ стотици теми исправување внатрешни врски и "итн Јас сум сериозно досадно, па сега ако може да ми направи скрипта која ќе го отстрани # 039;", и дури и ако тие се дел од зборовите кои ќе биде апсолутно голема :)

Измени: Ќе сценариото исто така, утврди внатрешни врски, како онаа во пост # 43 погоре?

r.dziadusz
14-10-11, 08:45
Сценариото што сега јас да ти пишувам ќе се менува секои # 039; ", и во" итн може исто така PM ми тема рачно со прекинати врски се појавува

r.dziadusz
14-10-11, 09:21
Код ажурирање: Кликнете

norku
17-10-11, 14:00
Здраво и благодарност за ажурирање. Истрчав сценариото и доби folllowing грешка. Изгледа како еден од параметрите можеби би можел да биде во ред?


Database error in vBulletin 4.1.6:

Invalid SQL:
SELECT * FROM post WHERE pagetext LIKE '%&gt;%' OR pagetext like '%&lt;%' OR pagetext like '%&amp;%' OR pagetext like '%'%' OR pagetext like '%&quot;%' OR title LIKE '%&amp;%' OR title LIKE '%'%' OR title LIKE '%&lt;%' OR title LIKE '%&gt;%';

MySQL Error : You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '%' OR pagetext like '%&quot;%' OR title LIKE '%&amp;%' OR title LIKE '%'%' OR ti' at line 1
Error Number : 1064
Request Date : Monday, October 17th 2011 @ 01:57:46 PM
Error Date : Monday, October 17th 2011 @ 01:57:46 PM
Script : http://www.xxxx.com/forum/decode.php?do=execute
Referrer : http://www.xxxx.com/forum/clearBB.php
IP Address : 79.194.232.35
Username : xxxx
Classname : vB_Database
MySQL Version : 5.0.92-community

r.dziadusz
17-10-11, 20:35
Може да се молам уште еднаш да ми даде вашата грешка mesage без puting во него било BB код таг - кога ќе го направите ова некои HTML кодот е сменето во знаци односно:.% '% До% "% итн

norku
18-10-11, 12:11
База на податоци за грешка во мрежата! 4.1.6:
Повелете:Невалиден SQL:
SELECT * FROM пост каде pagetext како '%>% "или pagetext како"% <% "или pagetext како'% &%" или pagetext како% '%' "или pagetext како"% "%" или наслов '% & % "или наслов '%'% 'ИЛИ наслов"% <% "или наслов"%>%';

MySQL Грешка: Имаш грешка во вашиот SQL синтакса; провери во упатството што кореспондира на вашиот MySQL сервер верзија за правото синтаксата за употреба во близина на '%' ИЛИ pagetext како "%"% "или наслов '% &%' или наслов како '%'% 'или ти' на линијата 1
Грешка број: 1064
Барање Датум: понеделник 17 октомври, 2011 @ 13:57:46
Грешка Датум: Понеделник 17 Октомври, 2011 година @ 01:57:46
Сценарио: http://www.xxxxx.com/forum/decode.php?do=execute (http://www.hj-research.com/forum/decode.php?do=execute)
Реферер: http://www.xxxx.com/forum/clearBB.php (http://www.hj-research.com/forum/clearBB.php)
IP адреса: 79.194.232.35
Корисничко име: xxxx
Classname: vB_Database
MySQL верзија: 5.0.92-заедницата

r.dziadusz
18-10-11, 12:29
Здраво, кога ќе ја ставам код во текст програма за уредување, тоа најверојатно менува HTML ASCI кодот во нормални знаци, и така што проблемот се појавува. Ве молиме ставете еден повеќе време и бидете сигурни дека сите кодот ASCI не се промени - останува начинот на кој таа е во мојот пост. Особено да се обрне внимание на "% # 039;%" не треба да стане "

norku
18-10-11, 12:49
во ред. Ќе се обидам тоа.

norku
18-10-11, 13:09
Како можам да се спречи тоа да се случи? Пробав Notepad + +, исто така, но кога ќе поставите вашиот код симболите промена

r.dziadusz
18-10-11, 13:51
Ако ве молиме PM вашиот пристапот детали за вашиот FTP можам да поставите овој код exatly како што треба, ако не сакаат да ми даде пристапот можете да се обидете manualy промени симболи повторно по тоа станува како оваа "

norku
18-10-11, 14:43
Јас го истрча онака и се чини дека имам работено тоа време. Го ставив долу на "оператор грешка" :)

Ви благодариме многу за лепење на ова и се надевам дека темата ќе биде корисно за некој друг кој треба да го избришам vbet поради некоја причина.

Совет за секој деинсталирането: не го правам она што го направив и само деинсталирање како би направиле со нормален vBulletin МО. Дефинитивно побара од момци тука на vbet, пред да го избришам. Тоа ќе ви заштеди многу главоболки.

r.dziadusz
18-10-11, 19:20
Вие сте добредојдени, ако имате било какви други прашања во оваа тема ве молиме побарајте, за сите други прашања ве молиме отворен нова тема.
Ако се е во ред јас ќе го одбележи го реши

schan
20-02-14, 19:37
Дали е ова уште еден проблем или овие прашања се решени до сега? Тоа е уште една болка во газот да ги одинсталирате vBET?

Благодарам.

Marcin Kalak
21-02-14, 12:11
Прашањето е решен.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages thanks to vBET Translator 4.9.2