PDA

View Full Version: Решени Потребна ви е помош, ве молиме побрзоvbetter
17-06-11, 18:34
Добив оваа порака од мојот домаќин ... Може ли некој да ми помогне со промените или да му даде совет?За жал, ние бевме принудени да го прекинат сценариото "/ home/xxxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php", како што беше предизвикува високо оптоварување на серверот, и поради тоа влијае на сите други сметки на системот, бевме принудени да преземат итна акција за здравјето на серверот.


Водење на процеси:
xxxxx 19311 1,9 0,6 41704 26016? RN 08:24 00:01 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php
xxxxx 19973 1,9 0,6 41508 25456? RN 08:25 00:00 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php
xxxxx 20040 1,9 0,6 40376 24920? RN 08:25 00:00 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php
xxxxx 20053 2,0 0,6 40376 24916? RN 08:25 00:00 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php
xxxxx 20056 1,8 0,6 40376 24916? RN 08:25 00:00 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php
xxxxx 20072 2,0 0,6 40376 24916? RN 08:25 00:00 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php
xxxxx 20076 1,9 0,6 40376 24920? RN 08:25 00:00 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php
xxxxx 20081 1,9 0,6 40376 24916? RN 08:25 00:00 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php
xxxxx 20253 2.0 0.5 39.864 24.332? RN 08:25 00:00 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php
xxxxx 20338 1,8 0,4 35228 19148? RN 08:25 00:00 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php
xxxxx 20378 1,7 0,3 32940 16400? RN 08:25 00:00 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php
xxxxx 20380 2,0 0,4 33216 17136? RN 08:25 00:00 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php
xxxxx 20404 1,6 0,3 31640 15308? RN 08:25 00:00 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php
xxxxx 20435 2,0 0,2 28436 11764? RN 08:25 00:00 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php
xxxxx 20442 2,5 0,2 28164 10960? RN 08:25 00:00 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php
xxxxx 20445 2,5 0,2 28164 10696? RN 08:25 00:00 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.php
xxxxx 20.464 3.0 0.1 24.688 8008? RN 08:25 00:00 / usr / bin / PHP / home/xxxxx/public_html/tiad8/vbenterprisetranslator_seo.phpВклучување на пребарувања:
*************************** 1. ред ***************************
Корисник: xxxxx_xxxxx
ДБ: xxxxx_tp2builds
Државата:
ВРЕМЕ: 1
Команда: Спиј
Локација: NULL
*************************** 2. ред ***************************
Корисник: xxxxx_xxxxx
ДБ: xxxxx_tips2
Државата:
ВРЕМЕ: 1
Команда: Спиј
Локација: NULL
*************************** 3. ред ***************************
Корисник: xxxxx_xxxxx
ДБ: xxxxx_tp2builds
Државата:
Време: 2
Команда: Спиј
Локација: NULL
*************************** 4. ред ***************************
Корисник: xxxxx_xxxxx
ДБ: xxxxx_tp2builds
Државата:
ВРЕМЕ: 13
Команда: Спиј
Локација: NULL
*************************** 5. ред ***************************
Корисник: xxxxx_xxxxx
ДБ: xxxxx_tp2builds
Државата:
ВРЕМЕ: 14
Команда: Спиј
Локација: NULL
*************************** 6. ред ***************************
Корисник: xxxxx_xxxxx
ДБ: xxxxx_tp2builds
Државата:
ВРЕМЕ: 14
Команда: Спиј
Локација: NULL
*************************** 7. ред ***************************
Корисник: xxxxx_xxxxx
ДБ: xxxxx_tp2builds
Државата:
ВРЕМЕ: 14
Команда: Спиј
Локација: NULL
*************************** 8. ред ***************************
Корисник: xxxxx_xxxxx
ДБ: xxxxx_tp2builds
Државата:
ВРЕМЕ: 15
Команда: Спиј
Локација: NULL
*************************** 9. ред ***************************
Корисник: xxxxx_xxxxx
ДБ: xxxxx_tp2builds
Државата:
ВРЕМЕ: 16
Команда: Спиј
Локација: NULL
*************************** 10. ред ***************************
Корисник: xxxxx_xxxxx
ДБ: xxxxx_tp2builds
Државата:
ВРЕМЕ: 15
Команда: Спиј
Локација: NULL
*************************** 11. ред ***************************
Корисник: xxxxx_xxxxx
ДБ: xxxxx_tp2builds
Државата:
ВРЕМЕ: 0
Команда: Спиј
Локација: NULL

kamilkurczak
18-06-11, 09:46
Здраво,
Тука имате целосен список на перформанси чекори: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-general-discussions/408-vbet-performance.html.
Ве молиме проверете сите точки една по една.

Мора да се запомни дека ако ги имаат сите јазици-от - имаш 53 пати повеќе содржина на вашиот форум и 53 пати повеќе сообраќај.

Можеби можете да се обидете да се оневозможи некои јазици за момент и да го овозможи повторно кога кеш ќе бидат пополнети.

Второ, обидете се да нови vBET голема трага - меморијата:)

vBET
28-06-11, 15:22
Дали се уште треба било каква помош со ова прашање? :)

vbetter
02-07-11, 12:46
Жалам за починатиот одговор заборавив да одговори откако фиксна мојот проблем.
Бев на заеднички хостинг и мојот форум е само да дојдеме до голема за тоа, па се преселив мојот форум на новиот домаќин и нема проблеми на сите веќе:)

vBET
04-07-11, 07:34
Големата:) Уживајте vBET!

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Multilingual forum supported by vBET Translator 4.10.1