PDA

View Full Version: Решени Google кеширање илјадници дупликат страници со прашањето / lang / lang / langctrenks
25-01-11, 05:28
Добро, погледнете на страница
http://www.allfreechips.com/ga/gl/afc_contests/selectpayment.html

како свој дупликат на

http://www.allfreechips.com/ga/afc_contests/selectpayment.html


Одамна кога инсталирано vBet имавме проблем, каде што ќе им овозможи повеќе lang "папки" па сега имам многу големи оптимизација проблем со илјадници дупликат страници.

на abouve не треба да се / GA / gl / таа треба само да се / GA / и дека нив станува дупликат

Јас needt да ги пренасочат сите овие incoorect папки на точната еден фолдер побрзо.

Ве молиме пополнете мене на. Htaccess МО да се поправи ова ве молам.

Ви благодариме!
Крис

kamilkurczak
25-01-11, 12:19
Здраво,

Имам решение за вас - проверете ова решение:

:)

ctrenks
25-01-11, 17:06
Јас не едноставна надоградба од 3.3.3 на 3.3.6 и сега се грешка на која било тема видите!

Помош!


http://www.allfreechips.com/phpBB2/promotions/6987-check-your-emails-villento-casino-accounts-40-freespins.html

ctrenks
25-01-11, 17:08
Agg и ако го исклучите, на форумот почетната страница од пребарувачот не се појави! Somthing е начин за излез од удар

ctrenks
25-01-11, 17:18
Im во вистинска лошо место тука! Ве молиме помогнете ме!

ctrenks
25-01-11, 17:32
Добро, јас бев во можност повторно да испратите старата vbrt и IM назад на работа! Јас би сакал да се дојде до најновата верзија, иако за да можам да ги отстраните овие мулти lang страници

ctrenks
25-01-11, 17:44
Сум направил грешка 404 активира во htaccess, иако јас навистина би сакале да R = 301 пренасочи овие страници


RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)* http://www.allfreechips.com/Allfreechips [L,QSA]


/ Allfreechips тогаш предизвикувачи мојот Google 404 грешка страница.

ctrenks
26-01-11, 03:19
Alos забележа мојата карта се скрши, и ако работи рачно да се добие оваа

Предупредување: strtr () [function.strtr]: Вториот аргумент не е низа во / home/allfreec/public_html/phpBB2/includes/functions_vbseo_url.php on-line 488


и таа линија еif (false !== strpos($text, '[langtitle=')) {
$text = strtr($text, $GLOBALS['vbet_custom_char_replacement']);
global $stylevar;
if ($stylevar['charset'] != 'utf-8') {
$text = preg_replace('/&#([0-9]+);/esiU', 'convert_int_to_utf8(\'\\1\')', $text);
}


Кога се обидувам да ги Мапа на сајтот можам да добијам intermal грешка.

kamilkurczak
26-01-11, 11:16
Здраво,

Сега не знам каде е проблемот. Сепак со двојно lang папка во URL-то или не?
ahhh жал бидејќи вчера ви дадов решение за 4 верзија на VB, но мора 3;), моето грешка, извинете уште еднаш.

тука имате решение за елиминирање на двојно пренасочување од URL:
1. отвори и да се направи копија од оваа датотека:
форум root / вклучува / vbenterprisetranslator_functions_hooks.php
2. во оваа датотека се најде:

function vbet_global_start(&$template_hook) {
3. во оваа функција се најде:

if (!$vbulletin->userinfo['userid'] && $vbulletin->options['vbenterprisetranslator_guestfilecache_use']
4. стави пред овој код:

if ('REQUEST_URI' == $vbulletin->options['vbenterprisetranslator_linkstype'] && $_REQUEST['goto'] != 'newpost' && $_REQUEST['language'])
{
require_once(DIR. '/includes/vbenterprisetranslator_functions_url_tracking.php');
$url = str_replace('/'.$_REQUEST['language'].'/', '/', $_SERVER['REQUEST_URI']);

if(preg_match('/\/('.VBET_LANGUAGESMATCH.')\//',$url))
{

$url = preg_replace('/('.VBET_LANGUAGESMATCH.')\//','',$url);
exec_header_redirect($url);
}
}

Второ. Не знам што проблем имаш кога би сакале да се надополни vBET. Те молам дај ми некои пример. Ве молиме проверете ги сите конфигурациски поставки во admincp-> vBET> главен (URL моторот итн) и ставете тука вашиот. Htaccess фајлот.
Ако сеуште не може да се надополни со нова верзија - Ве молиме испратена до мене од премиерот вашиот admincp и FTP детали и ќе го поправам.

Трето. Дали ќе се интегрираат вашиот Мапа на сајтот генератор со vBET? тука имате решение чекор по чекор како да се интегрираат овој мод:

ctrenks
26-01-11, 17:06
Да, повеќе прашања:)

Еден од нив, сакам да 301 сите страници со грешка, сега тој код ве известувам прави rediredt, но тоа е вистински хард 301 пренасочување?


2, надградба на понова верзија 3.x сè што работел, освен не можев да ги видите теми, само што влегов на празна страница.

3 мојата карта е интегрирана кога имав платено инсталација на vbet подолго време се врати, па сега таа ги генерира Мапа на сајтот, но ќе добие Внатрешна грешка кога се обидувате да го достигнете, и исто така грешка јас пријавени abouve кога ќе генерира карта.

ctrenks
26-01-11, 19:02


redirect 301 /phpBB2/phpdice.php http://www.allfreechips.com/afc_contests/dice.html
# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/phpBB2/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/phpBB2/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]

kamilkurczak
27-01-11, 11:17
Здраво,

Прво. Ве молиме даде пример со рачно со ова прашање. Ако имате двојно јазик во рачно - треба да имаат сајт со "Невалиден тема .."
Ве молиме, врати се назад сите промени сте направиле и да ми даде пример, ако можеш.

Овој сајт не е работа за мене: http://www.allfreechips.com/ga/gl/afc_contests/selectpayment.html. Треба да се направи овој директориум преведени. Вие треба да бидете htaccess фајл од тука:. Http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/troubleshooting/6-faq-2.html # post54

По надградба - Дали постави сите поставки во admincp-> vBET> главен?

Твојот. Htaccess е во ред.

ctrenks
27-01-11, 15:38
Здраво,

Прво. Ве молиме даде пример со рачно со ова прашање. Ако имате двојно јазик во рачно - треба да имаат сајт со "Невалиден тема .."
Ве молиме, врати се назад сите промени сте направиле и да ми даде пример, ако можеш.

Овој сајт не е работа за мене: http://www.allfreechips.com/ga/gl/afc_contests/selectpayment.html. Треба да се направи овој директориум преведени. Вие треба да бидете htaccess фајл од тука:. Http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/troubleshooting/6-faq-2.html # post54

По надградба - Дали постави сите поставки во admincp-> vBET> главен?

Твојот. Htaccess е во ред.

Во моментов II направи ре-директно до 404 сите двојно lang прашања, сакам да се направи 301 иако толку лошо го користите вашиот испратени код и да видиме дали тоа функционира.

Кога го направив надградба, јас качен на датотеки и увоз на XML, и ова е местото каде секој конец само покажа празно не може да се поврзе страница IE грешка.

Јас не нема повеќе конфигурација во контрола vBet панел како поставувања сите се погледнавме непроменети.

ctrenks
27-01-11, 15:39
hete ми е коренот. htaccess дека има повторно директен сум направил<Files ~ "\.inc$">
Order allow,deny
Deny from all
Satisfy All
</Files>


Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteBase /

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^allfreechips\.com
RewriteRule (.*) http://www.allfreechips.com/$1 [R=301,L]#Those rules have to be in domain main folder
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)* http://www.allfreechips.com/Allfreechips [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
#redirect 301 /_review/gold-rock-casino.html http://www.allfreechips.com/casino_review/500/21-grand-casino.html
RewriteRule [.]*play_casino([0-9]*) cportal/tclick.php?%{QUERY_STRING}&id=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*play_banner([0-9]*) cportal/bclick.php?%{QUERY_STRING}&id=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*casino_review/([0-9]*) casino_guide/info?id=%{QUERY_STRING}&id=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*bingo_review/([0-9]*) casino_guide/info?id=%{QUERY_STRING}&id=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*poker_review/([0-9]*) casino_guide/info?id=%{QUERY_STRING}&id=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*skill_review/([0-9]*) casino_guide/info?id=%{QUERY_STRING}&id=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*-afcinfo([0-9]*) info.php?%{QUERY_STRING}&id=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*-resources([0-9]*) links.php?%{QUERY_STRING}&id=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*game_review/([0-9]*) casino_guide/games?id=%{QUERY_STRING}&id=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*casino_guide/([a-z0-9-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*poker_guide/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*afc_contests/([a-z]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*skill_games_guide/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*bingo_guide/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*skill_guide/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*casino-banks/([a-z0-9-]*) casino_guide/binfo?id=%{QUERY_STRING}&id=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*casino-banking/([a-z-]*) index.php?%{QUERY_STRING}&pageid=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*casino_test/([0-9]*) casino_guide/info2?id=%{QUERY_STRING}&id=$1 [QSA]

RewriteRule [.]404.html /404-error-page.php [QSA]
RewriteRule [.]*onlineslots/software/([a-z-]*) index.php?type=online&pageid=slotselect&software=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*onlineslots/features/([a-z-]*) index.php?type=online&pageid=slotselect&features=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*onlineslots/reels/([0-9]*) index.php?type=online&pageid=slotselect&reels=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*onlineslots/lines/([0-9]*) index.php?type=online&pageid=slotselect&lines=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*onlineslots index.php?type=online&pageid=slotselect [QSA]


RewriteRule [.]*slots/software/([a-z-]*) index.php?type=offline&pageid=slotselect&software=$1 [QSA]
RewriteRule [.]*slots/ index.php?type=offline&pageid=slotselect [QSA]

#This rule must be in each directory which have to be supported (without forum directory itself)
RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]

kamilkurczak
27-01-11, 20:17
Ве молиме пратете да ми admincp anf FTP детали за премиерот и јас ќе го поправам. Благодарам.

kamilkurczak
28-01-11, 10:36
Здраво,

Прво. Не можат да управуваат со вашата веб-сајтот на admincp како администратор. Во вашиот admincp на мојот профил имам само менито vBET и имала, но јас треба да се мени додатоци дел, исто така.

Второ, кога се обидувам да одат на admincp-> vBET> главен имам оваа порака:

Sorry, you don't have permission to access the administrative controls on this page.

If you need to access this page, ask your lead administrator to enable your permissions for this page using the Administrator Permissions section of the control panel.

Сте го заборавиле за вашиот FTP името на домаќинот. Ве молиме испратете ја на мене од страна на премиерот.

ВАЖНО
Ве молиме обновете го вашиот имала на најновата верзија и надградба vBET уште еднаш.
По надградба имала сеќавам да ги уредувате две имала датотеки (што е опишан во readme.html датотека во не--испратите папка во vBET пакет)

Благодарам

ctrenks
28-01-11, 19:11
Добро, сè (освен vbet) е обновено. Јас не на mods за Мапа на сајтот и сега создава додадени фајлови: 4 со 40.000 евиденција но јас сè уште не може да ги пристап (внатрешна грешка на серверот)

вашиот пристап треба да биде во ред сега, како и.

ctrenks
28-01-11, 20:02
Фиксна Мапа на сајтот:)

ctrenks
28-01-11, 20:09
Добро, На ролна, јас всушност надградба на vbet, како и таа работи како сакате. Треба ли да се отстрани кеш или само нека кои одат?

ctrenks
28-01-11, 20:16
Добро, обновено на форумот root / вклучува / vbenterprisetranslator_functions_hooks.php
датотека со ставање на код пред бараниот стринг, па имамif ('REQUEST_URI' == $vbulletin->options['vbenterprisetranslator_linkstype'] && $_REQUEST['goto'] != 'newpost' && $_REQUEST['language'])
{
require_once(DIR. '/includes/vbenterprisetranslator_functions_url_tracking.php');
$url = str_replace('/'.$_REQUEST['language'].'/', '/', $_SERVER['REQUEST_URI']);

if(preg_match('/\/('.VBET_LANGUAGESMATCH.')\//',$url))
{

$url = preg_replace('/('.VBET_LANGUAGESMATCH.')\//','',$url);
exec_header_redirect($url);
}
}


if (!$vbulletin->userinfo['userid'] && $vbulletin->options['vbenterprisetranslator_guestfilecache_use']) {

но не и повторно режија на прашањето страници?

ctrenks
28-01-11, 21:14
ако додадам кодот ПО Ако е нерегистрирани се чини дека повторно директно до форум коренот, а не на вистинските страница минус lang?

ctrenks
28-01-11, 22:41
Исто така, можете да explan како јас отстрани Автоматски превод поддржан од vBET како што paif за де-брендинг, како и.

Благодарам!

kamilkurczak
29-01-11, 13:50
Здраво,

за ова:
Ова не е добро решение за вашиот. можете да го стави во код, но ако се користи имала - ова не треба да работат.
Јас ќе го поправам за вас по викенд.

Да, ве молиме пробајте да го исчистите сите кеш.
за BF верзија - Премиерот бил испратен:)

kamilkurczak
31-01-11, 11:25
и јас се уште не се на FTP името на вашиот сервер

ctrenks
31-01-11, 14:57
Испратено премиер со детали

kamilkurczak
01-02-11, 14:05
Добро, благодарам за овој детали. Јас сум уште работат на тоа. Ви благодариме за да трпение:)
Тоа ќе биде поправена!

ctrenks
01-02-11, 22:03
Изгледа најголемиот проблем е надвор од форуми, во VBCMPS

kamilkurczak
02-02-11, 12:00
Здраво,
Оваа тема е многу долг сега и јас wolud сакал да го цел;).

Забележувам ова:
1. страница и превод на форумот (во phpBB2 папка) се работи добро, нели?

2. Прашањето е тука:
дали би сакал да патувам со ова URL:

http://www.allfreechips.com/ga/gl/afc_contests/selectpayment.html
оваа треба да се пренасочи на:

http://www.allfreechips.com/ga/afc_contests/selectpayment.html нели? Ова е главното прашање, нели?

Второ. Имам пристап до FTP но јас немам фајлови тука, само. Ftpquota датотека, па не можам да го стори тоа. Ве молиме проверете Му пристапите до податоците.

ctrenks
02-02-11, 16:44
Лошо проверете ја вашата пристап, Да, во моментов се чини дека имала прави на форумот страници 401, би сакал да имаат имала disreguard овие и да ги направи 301 пренесувања, како и.

kamilkurczak
03-02-11, 09:20
Добро, може да го репродуцира на мојот тест форум, па јас ќе го поправам, без нашиот пристап. Благодарам.

Јас ќе се движи оваа тема во бу секција.

ctrenks
03-02-11, 14:27
треба да имаат пристап? Јас повторно се на FTP вчера утро

kamilkurczak
04-02-11, 11:02
Решени!
Веќе направено на вашиот сервер - можете да го потврди?
Примери:

http://www.allfreechips.com/ja/de/pl/afc_contests/dice.html

или


http://www.allfreechips.com/ga/gl/afc_contests/selectpayment.html

Може да ви потврди тоа?

Ако одговорот е да - реши и ќе бидат вклучени во наредните relase.

ctrenks
04-02-11, 14:49
Можам да потврдам на форумот Не адреси се ре-режија на база Ланг, Одлично! Форумите се прави 404 грешка на овие не, сигурна дали тоа е имала преземање и прави дека иако?

kamilkurczak
07-02-11, 11:50
па за ова прашање - реши. За вториот дел од твојот пост - може да се објасни вашето прашање подобро? Јас не ги разбирам. Благодарам:)

ctrenks
07-02-11, 14:26
Да, врската во форумот за да 404 страници за грешка, наместо на ре-режија на точната URL адресаhttp://www.allfreechips.com/ga/gl/phpBB2/rules-read-before-posting/2893-posting-rules.html

will redirect to http://www.allfreechips.com/phpBB2/

ctrenks
07-02-11, 14:32
Исто така имаше спамер од Русија вчера, имаше мислења со рускиот наслови и тоа навистина ја зезнав на форумот, тоа всушност покажа PHP код од заднинската како на мислења и отстранети сите на форумот контроли под него. Тоа не беше пост hach но тоа не е работа на форумот, додека јас cnahed насловот на нормален Англиски еден. Би сакал да можам да се чуваат на насловот за вас, но тоа е можно бубачка да внимаваш за.

тука е кеширана верзија, не толку лоша како што беше на Англиски еден, туку можете да видите дека го нарушуваат форум над мислење, како и.http://www.allfreechips.com/phpBB2/promotions/7272-ru-%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B0%D0%B5%D0%BC-%D0%92%D0%B0%D1%81-%D0%B2-%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82-%D0%9A%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%BE-bluechips-%5B-langtitl.html

kamilkurczak
07-02-11, 14:45
Здраво,

Сите адреси во главниот форум папка (на вашиот форум - во папка phpBB2) се креирани од страна имала (Ние само да се интегрираат vBET со имала - да има преведени адреси), па имала прави 404 пренасочи кога адреси не е во ред (Ние не можеме да промена неа).
URL-страници надвор од форумот папка се направени од vBET за да можам да го менувате и пренасочување двојно јазик на точни. Се надевам дека ова е разбирливо сега.

За вториот: веројатно Spamer се обиде да го додадете кодот или рачно во насловот на пораката. Ова не е бубачка.

Благодарам:) реши

ctrenks
07-02-11, 15:20
Значи додавање на URL-то на титулата сопирачките на форумот сега? Мислам дека го уништува страницата на пост е на, па дури и завртки до темата листа

Youngster
08-02-11, 11:33
темата е затворена.

Креирано нова тема со ова прашање (со овој спамер), и ние ќе се обидеме да го направите на нашиот тест форуми.

Дај ни вашиот сајт URL-то, ќе го провериш.
Вметни пример на пост што crased вашиот форум

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations by vB Enterprise Translator 4.10.1