PDA

View Full Version: Htaccess проблем 8wayrunmediaSantori
15-11-10, 18:23
Здраво Мајкл! Јас сум уште користење на вашиот МО и тоа е одлично! Имам проблем, бидејќи јас сум се стави МО и сега vBET не работат. Ако оваа тема не оди тука, јас се извинувам. Јас инсталирав ова mod8WayRun.Com - Медиуми библиотека - vBulletin.org форум (http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=240677&highlight=media) Со овој мод морав да го додадете кодот на htaccess да работат SEO Овој мод, но vBET не работат. VBET дел не е допрена. Јас само додаде нов код погоре, мислам дека има нешто во ред: Ова е мојот HT пристап: ******************************* ***** - # # Истекува
<ifModule mod_expires.c>
На ExpiresActive ExpiresDefault "пристап плус 1 секунди" ExpiresByType text / html "пристап плус 1 секунди" ExpiresByType слика / GIF "пристап плус 3.456.000 секунди" ExpiresByType image / jpeg "пристап плус 3.456.000 секунди" ExpiresByType слика / PNG "пристап плус 3.456.000 секунди" ExpiresByType text / css "пристап плус 3456000 секунди" ExpiresByType текст / javascript "пристап плус 3456000 секунди" ExpiresByType апликација / javascript "пристап плус 3456000 секунди" ExpiresByType апликација / x-JavaScript "пристап плус 3456000 секунди"
</ifModule>

# # Компресија
<ifmodule mod_headers.c>
<ifmodule mod_deflate.c>
AddOutputFilterByType разбивам text / html текст / CSS текст / XML апликација / x-го вклучите Javascript-BrowserMatch ^ Mozilla / 4 BrowserMatch ^ Mozilla gzip-only-text/html / 4 \\ 0,0 [678] не-gzip BrowserMatch \\ bMSIE! Не-gzip! gzip-only-text/html
</ifmodule>
</ifmodule>

# # Пренаписване
<ifmodule mod_rewrite.c>
Опции + FollowSymlinks RewriteEngine на RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-s [или] RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-l [или] RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-г RewriteRule ^ * $ -. [Американски Држави, L] # RewriteRule ^ медиуми библиотека Медиуми / m (\\ d +). * / тагови $ media.php? направите = tags_edit & средината = $ 1 [QSA] RewriteRule ^ медиуми / m (\\ d +). * / уреди $ media.php? направите = details_edit & средината = $ 1 [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d +). * / Извештај $ media.php? направите = извештај и средината = $ 1 [QSA] RewriteRule ^ медиуми / m (\\ d +). * / C (\\ d +) $ media.php? направите = comment_edit & CMT = $ 2 [QSA] RewriteRule ^ медиуми / m (\\ d +). * / P (\\ d +). * $ media.php? направите = детали и средината = $ 1 & PID = $ 2 [QSA] RewriteRule ^ медиуми / m (\\ d +). * media.php? направите = детали и средината = $ 1 [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / p (\\ d +). * / уреди $ media.php? направите = playlist_edit & PID = $ 1 [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / p (\\ d +). * просечната . PHP? направите = плејлиста & PID = $ 1 [QSA] RewriteRule ^ медиуми / C (\\ d +). * media.php? направите = категорија & cid = $ 1 [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / u (\\ d +). * media.php? направи = корисникот & Uid = $ 1 [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / таг / (. *) media.php? направите = таг & tid = $ 1 [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / / Резултати (. *) media.php? направите = резултатите & query = $ 1 [QSA ] RewriteRule ^ Медиуми / advresults / (. *) media.php? направите = advresults & query = $ 1 [QSA] RewriteRule ^ медиуми / писмо / (. *) media.php? направите = писмо & query = $ 1 [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / пребарувате *. media.php? направите = Пребарувај [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / пребарување. * media.php? направите = пребарување [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / случаен избор. * media.php? направите = случаен [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / поднесе. * media.php? направите = Поднесениот [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / tagcloud. * media.php? направите = tagcloud [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / плејлисти. * media.php? направите = плејлисти [QSA] RewriteRule ^ половина / pcreate. * media.php? направите = playlists_create [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / pmine. * media.php? направите = playlists_mine [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / омилени. * media.php? направите = омилени [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / претплати. * media.php? направите = претплати [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / admin / уреди / s (\\ d +). * media.php? направите = admin_host_edit & sid = $ 1 [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / admin / бришење / s (\\ d +). * media.php? направите = admin_host_delete & sid = $ 1 [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / admin / извоз / s (\\ d +). * media.php? направите = admin_host_export & sid = $ 1 [QSA] RewriteRule ^ Медиуми / admin / (\\ W +). * media.php? се = admin_ $ 1 [QSA] # медиуми библиотека од видео директориум RewriteCond% {QUERY_STRING} направите = viewdetails & videoid = (\\ d +) RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php? направи = детали и средината =% 1 RewriteCond% {QUERY_STRING} viewcategory & categoryid = (\\ d +) RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php? направите = категорија & cid =% 1 RewriteCond% {QUERY_STRING} viewuser & userid = (\\ d +) RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php? направите = корисникот & uid =% 1 RewriteCond% {QUERY_STRING} viewtag & таг = (. *) RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php? направите = таг & tid =% 1 RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php # Форум теми RewriteRule ^ /. * showthread.php [QSA] RewriteRule ^ форуми /. * forumdisplay.php [QSA] RewriteRule ^ блогови /. * blog.php [QSA] RewriteRule ^ записи /. * entry.php [QSA] RewriteCond % {REQUEST_FILENAME}-s [или] RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-l [или] RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-г RewriteRule ^ * $ - [Американски Држави, L] # RewriteRule ^ MVC (:.?.? (*) ( ? :/ | $)) (* |.? $) $ $ 1.php r = $ 2 [QSA]
</ifmodule>

# Коментар на следната линија (додај &#39;#&#39; на почетокот) # за да се оневозможи mod_rewrite функции. # Ве молиме внимавајте: се уште треба да се оневозможи на hack во # контрола имала панел да престанат рачно пренаписване. RewriteEngine # On Некои сервери бара RewriteBase директивата да се # от (отстрани &#39;#&#39; на почетокот за да ги активирате) # Ве молиме запомнете: Кога е овозможено, мора да ги вклучите патека на вашиот корен vB папка (т.е. RewriteBase / форуми /) # RewriteBase / # RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ www \\ aquaterraria \\ com # RewriteRule http://www.yourdomain.com/forums/ $ 1 [L, R звучник = 301] RewriteRule ^ ((urllist!.. (*.) | sitemap_ ). * \\ (XML |..? txt) (\\ gz)) $ vbseo_sitemap / Мапа на сајтот vbseo_getsitemap.php = $ 1 [L] RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / [L, QSA] RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / $ 2 [L, QSA] RewriteCond% {REQUEST_URI} (admincp / | ModCP / | vbseo_sitemap / | cron)?!?.. RewriteRule ^ ((Архива /) (* \\ php (/ .? *))) $ vbenterprisetranslator_seo.php [L, QSA] RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-ѓ! RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-D! RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} ^ (admincp |! ModCP | clientscript | cpstyles | слики) / vbenterprisetranslator_seo.php $ RewriteRule [L, QSA] RewriteCond% {REQUEST_URI} (admincp / | ModCP / | закажана | vbseo_sitemap)! RewriteRule ^ (?...? (Архива /) (* \\ php (/ *))) $ vbseo.php [L, QSA] RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-D! RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} /-ѓ! (. +) (admincp | ModCP | clientscript | | cpstyles слики) / ^ $ RewriteRule vbseo.php [L, QSA] ************************ -

mateuszr
17-11-10, 10:07
Јас предлагам да ставете httaccess правила по vBET правила и одговор, е во тоа што работат

Темата се пресели од "Пријавување на Грешка" до "интеграција" дел

kamilkurczak
17-11-10, 11:44
на кој дел од датотеката (на htaccess правила) е од овој мод?

Santori
20-11-10, 01:33
За жал, ова е оригиналниот дел vBET правила.

# Comment следнава линија (додадете '#' на почетокот)
# За да се оневозможи mod_rewrite функции.
# Ве молиме запомнете: се уште треба да се оневозможи пробие во
# Контрола имала панел да престанат рачно пренаписване.
RewriteEngine На

# Некои сервери бара Rewritebase директивата за
# От (отстрани '#' на почетокот да се активираат)
# Ве молиме запомнете: кога е овозможено, мора да вклучуваат патот
# На вашиот корен vB папка (на пример RewriteBase / форуми /)
# RewriteBase /

# RewriteCond% {} HTTP_HOST! ^ Www \\. Aquaterraria \\. COM
# RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/ $ 1 [L, R звучник = 301]

RewriteRule ^ ((urllist | sitemap_) .* \\ (XML |..? Txt) (\\ gz))? $ Vbseo_sitemap / Мапа на сајтот vbseo_getsitemap.php = $ 1 [l]
RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / [l, QSA]
RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / $ 2 [l, QSA]

RewriteCond% {} REQUEST_URI! (Admincp / | modcp / | vbseo_sitemap / | cron)
RewriteRule ^ ((архива /)?(.* \\. PHP (/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [l, QSA]

RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-Ѓ
RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-D
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} ^! (Admincp | modcp | clientscript | cpstyles | слики) /
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [l, QSA]
RewriteCond% {} REQUEST_URI! (Admincp / | modcp / | закажана | vbseo_sitemap)
RewriteRule ^ ((архива /)?(.* \\. PHP (/.*)?))$ vbseo.php [l, QSA]

RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-Ѓ
RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-D
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} /! (Admincp | modcp | clientscript | cpstyles | слики) /
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [l, QSA]
И ова е нов дел:

# # Истекува
<ifModule mod_expires.c>
ExpiresActive На
ExpiresDefault "пристап плус 1 секунди"
ExpiresByType text / html "пристап плус 1 секунди"
ExpiresByType слика / GIF "пристап плус 3456000 секунди"
ExpiresByType image / jpeg "пристап плус 3456000 секунди"
ExpiresByType слика / PNG "пристап плус 3456000 секунди"
ExpiresByType текст / CSS "пристап плус 3456000 секунди"
ExpiresByType текст / JavaScript "пристап плус 3456000 секунди"
ExpiresByType апликација / JavaScript "пристап плус 3456000 секунди"
ExpiresByType апликација / x-JavaScript "пристап плус 3456000 секунди"
</ IfModule>

# # Компресија
<ifmodule mod_headers.c>
<ifmodule mod_deflate.c>
AddOutputFilterByType разбивам text / html текст / CSS текст / XML апликација / x-го вклучите Javascript-
BrowserMatch ^ Mozilla / 4 gzip-only-text/html
BrowserMatch ^ Mozilla / 4 \\ 0,0 [678] не-gzip
BrowserMatch \\ bMSIE! Без gzip! Gzip-only-text/html
</ Ifmodule>
</ Ifmodule>

# # Пренаписване
<ifmodule mod_rewrite.c>
RewriteEngine на
Опции + FollowSymlinks

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-S [или]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-L [или]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-D
RewriteRule ^ .* $ - [Американски Држави, L]

# Медиумска библиотека
RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d $ media.php +).*/ тагови? Дали = tags_edit и средината = $ 1 [QSA]
RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d $ +).*/ Измени media.php? Дали = details_edit и средината = $ 1 [QSA]
RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d $ media.php +).*/ пријавите? Дали = пријавите и средината = $ 1 [QSA]
RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d +).*/ C (\\ d +) $ media.php? Дали = comment_edit и CMT = $ 2 [QSA]
RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d +).*/ P (\\ d +).*$ media.php? Дали = детали и средината = $ 1 & PID = $ 2 [QSA]
RewriteRule ^ Медиуми / m (\\ d +) .* media.php? Дали = детали и средината = $ 1 [QSA]
RewriteRule ^ Медиуми / P (\\ d $ +).*/ Измени media.php? Дали = playlist_edit & PID = $ 1 [QSA]
RewriteRule ^ Медиуми / P (\\ d +) .* media.php? Дали = плејлиста & PID = $ 1 [QSA]
RewriteRule ^ Медиуми / C (\\ d +) .* media.php? Дали = категорија и CID = 1 $ [QSA]
RewriteRule ^ Медиуми / U (\\ d +) .* media.php? Дали = & корисникот Uid = $ 1 [QSA]
RewriteRule ^ Медиуми / таг /(.*) media.php? Дали = таг & tid = $ 1 [QSA]
RewriteRule ^ Медиуми / /(.*) media.php резултати? Дали = резултатите & query = $ 1 [QSA]
RewriteRule ^ Медиуми / advresults /(.*) media.php? Дали = advresults & query = $ 1 [QSA]
RewriteRule ^ Медиуми / /(.*) media.php писмо? Дали = писмо & query = $ 1 [QSA]
ReWriteRule ^ Медиуми / ја разгледате .* media.php? Се = пребарувате [QSA]
ReWriteRule ^ Медиуми / Барај .* media.php? Се = пребарување [QSA]
ReWriteRule ^ Медиуми / случаен .* media.php? Се = случаен [QSA]
ReWriteRule ^ Медиуми / поднесе .* media.php? Се = поднесе [QSA]
ReWriteRule ^ Медиуми / tagcloud .* media.php? Се = tagcloud [QSA]
ReWriteRule ^ Медиуми / плејлисти .* media.php? Се = плејлисти [QSA]
ReWriteRule ^ Медиуми / pcreate .* media.php? Се = playlists_create [QSA]
ReWriteRule ^ Медиуми / pmine .* media.php? Се = playlists_mine [QSA]
ReWriteRule ^ Медиуми / омилени .* media.php? Се = омилени [QSA]
ReWriteRule ^ Медиуми / претплати .* media.php? Се = претплати [QSA]
RewriteRule ^ Медиуми / admin / уреди / s (\\ d +) .* media.php? Дали = admin_host_edit & sid = $ 1 [QSA]
RewriteRule ^ Медиуми / admin / избришете / s (\\ d +) .* media.php? Дали = admin_host_delete & sid = $ 1 [QSA]
RewriteRule ^ Медиуми / admin / извоз / s (\\ d +) .* media.php? Дали = admin_host_export & sid = $ 1 [QSA]
ReWriteRule ^ Медиуми / admin / (\\ W +) .* media.php? Се = admin_ $ 1 [QSA]

# Медиумска библиотека од видео директориумот
RewriteCond% {QUERY_STRING} направите = ViewDetails и videoid = (\\ d +)
RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php? Дали = детали и средината =% 1
RewriteCond% {QUERY_STRING} viewcategory и categoryid = (\\ d +)
RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php? Дали = категорија и CID =% 1
RewriteCond% {QUERY_STRING} viewuser и userid = (\\ d +)
RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php? Дали = & корисникот Uid =% 1
RewriteCond% {QUERY_STRING} & таг =(.*) viewtag
RewriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php? Дали = таг & tid =% 1
ReWriteRule ^ видео \\. PHP $ media.php

# Форум
RewriteRule ^ теми / showthread.php .* [QSA]
RewriteRule ^ форуми / forumdisplay.php .* [QSA]
RewriteRule ^ блогови / .* blog.php [QSA]
ReWriteRule ^ записи / .* entry.php [QSA]

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-S [или]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-L [или]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}-D
RewriteRule ^ .* $ - [Американски Држави, L]

# MVC
RewriteRule ^(?.*?)(?:/|$))(.*|$)$ $ 1.php? R = $ 2 [QSA]
</ Ifmodule>

Се обидов да поставите новите правила по оригиналот, но не работи. Ако може да им помогне, го ценам, ако не, нема проблем. Со почит

kamilkurczak
22-11-10, 09:08
OK, ќе се обидам да се интегрира.

vBET
30-11-10, 15:29
Ставање по нашите правила нема да работи - нашите правила користи [l] - минатата власт. Ве молиме обидете да го користите оние пред vBET правила.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Languages translations made by vBET Translator 4.10.0