PDA

View Full Version : Solved no images working after install



VGF
17-05-10, 21:26
ever since I imported XML , none of my images work.

I have latest version of vBulletin and VBseo installed.

The translation seems to work...but my forums currently looks all screwed with no images displaying.

any ideas ?

the way my .htaccess currently looks



RewriteEngine On

# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
#RewriteBase /

#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com
#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]


RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]

VGF
17-05-10, 22:26
can someone quickly tell me if I installed the .htaccess part correctly.

It said to include all the vBet htaccess just before

RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]

so that is what I did.

VGF
18-05-10, 00:59
I had to temporarily uninstall the XML file...because none of my images or style would load.

This is how my .htaccess file looked before I installed vBet.




RewriteEngine On

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]



In which it works properly with just vBulletin & vbSEO installed.

vBET
18-05-10, 17:49
ever since I imported XML , none of my images work.

I have latest version of vBulletin and VBseo installed.

The translation seems to work...but my forums currently looks all screwed with no images displaying.

any ideas ?

the way my .htaccess currently looks

Remove last line of .htaccess this is broken rule - vBSEO do not have such 'alone' rule. Normally there is filter before which do not use this rule for images. You have it broken and most probably that is why your images are not displayed.

I'm writing about this 'alone' rule:

RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]

VGF
18-05-10, 18:05
As I explained in PM, this is the current default .htaccess file from the LATEST version of vbSEO. (3.5 RC3)



# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On

# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
#RewriteBase /

#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com
#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]


so its there....on vbSEO latest download. Are you saying they made a mistake by including it in their download ? or am I just hallucinating ?

vBET
20-05-10, 17:23
As I explained in PM, this is the current default .htaccess file from the LATEST version of vbSEO. (3.5 RC3)



so its there....on vbSEO latest download. Are you saying they made a mistake by including it in their download ? or am I just hallucinating ?

No - one more time - mistake was made on your side by leaving this rule alone:

RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]
And such rule does not exist on vBSEO .htaccess.

There is:


RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]


What is totally different rule, because have filter under it which filters images. Somebody broke your .htaccess file by removing filters for this rule.

So once again vBSEO do not have such ALONE rule - there are 3 filters before which was missing on your .htaccess and it would break your images no matter does vBET is on board or not.

VGF
20-05-10, 21:06
And such rule does not exist on vBSEO .htaccess.


I just downloaded latest version of vbSEO. (3.5.0 RC3)

Here is file contents of their .htaccess file



# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On

# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
#RewriteBase /

#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com
#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]


RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]

is still there..

vBET
20-05-10, 21:39
I just downloaded latest version of vbSEO. (3.5.0 RC3)

Here is file contents of their .htaccess file



RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]

is still there..

No. Once again - there is no JUST:

RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php

Look on line before it. Those 3 lines before it are integral part of the rule. When you put it alone it is completely different rule then. So look once again on what it in vBSEO .htaccess file - 4 lines TOGETHER giving you one rule fitered by 3 filters. And now look on your .htaccess from first post - ONLY ONE rule without any filters. You had broken .htaccess file - it was not what is in vBSEO. In vBSEO there is no ALONE rule without FILTERS, just like it was in your file.

1 line NOT EQUALS 4 lines.
1 line rule MAKES SOMETHING ELSE than 4 lines rule.
1 line rule is not in VBSEO .htaccess, 4 lines rule is.
1 line rule breaks your images, 4 lines rule not (because it filters images).

This what you had:


RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]

Is something COMPLETELLY ELSE than this what vBSEO gives you:


RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]


vBSEO gave you 4 lines rule which filters images. Somebody on your server broke it by removing filters and changed it to 1 line rule which broke your images.

If you cannot understand it please just accept it. Future discussion on this issue has no sense at all. You know that it was the cause of your troubles, because troubles disappear when you removed this broken rule. You do not have the issue anymore. If you want to learn how .htaccess is working please find some manual or tutorial about it. There is no any need to involve vBET staff anymore here.

Hope this information was useful :)

VGF
20-05-10, 22:06
We must be speaking in other languages.

You made it sound like



RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]


is not included ANYWHERE in vbSEO download. I know exactly what you mean about the 4 lines and it has to be together.

but in previous post , you make it sound like that line is non-existent ...and is nowhere to be found in .htaccess.

In this post -

http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/683-no-images-working-after-install.html#post2931

You said to remove it. Making it sound like it should not be in the .htaccess file at all.

but...I understand now. ;)

AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Languages translations delivered by vBET 4.9.2