PDA

View Full Version : Solved Had better results with free version...



Jesh
21-04-10, 00:57
What happened? I had the free version, it worked great.

Now, I have full version.

a) no flags show up, but link works right
b) no third party gallery working
c) drop down menu completely messed up the forum style.
d) custom footers got messed up, completely deleted all my custom work. This was either from uninstalling free to install regular, or installing regular.
e) my vbseo sitemap will not work if I have htaccess rules by vbet.

... awaiting response for issue A, first, before I work on the rest of the problems.

vBET
21-04-10, 01:39
Hi :)

I see that you have some troubles with full version. Please let us help you :)

a) Did you uploaded all files from vBET package to your server? Images are in other location for full vBET version.
b) Please open new thread for this one in integration section - please give details (what gallery mod, full URL there)
c) Please give us your forum URL - wee need to see what is going on. Do you have standard layout?
d) Like previous. Also - does it happens when flags are not in footer? If not then made customization in template for flags (vbenterprisetranslator_flags) and this will solve the issue. Please note that we vBET default templates will work for vBulletin default templates - in case of custom templates there is possibility that customization of vBET template will be necessary.
e) Make sure that your vBET rules are in appropriate place. Those have to be JUST before rules to vbseo.php. Your sitemap rule must be before vBET rules.

Please let us know about your actual status - we will gladly help you :)

Jesh
21-04-10, 16:39
Hi :)

I see that you have some troubles with full version. Please let us help you :)

a) Did you uploaded all files from vBET package to your server? Images are in other location for full vBET version.
b) Please open new thread for this one in integration section - please give details (what gallery mod, full URL there)
c) Please give us your forum URL - wee need to see what is going on. Do you have standard layout?
d) Like previous. Also - does it happens when flags are not in footer? If not then made customization in template for flags (vbenterprisetranslator_flags) and this will solve the issue. Please note that we vBET default templates will work for vBulletin default templates - in case of custom templates there is possibility that customization of vBET template will be necessary.
e) Make sure that your vBET rules are in appropriate place. Those have to be JUST before rules to vbseo.php. Your sitemap rule must be before vBET rules.

Please let us know about your actual status - we will gladly help you :)

Let's concentrate on the gallery. My gallery is:


http://www.coinforums.com/gallery

if you link to page:
http://www.coinforums.com/pl/gallery it works, but no translation.

.htaccess for /gallery:



RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+)-(.*)-cpage([0-9+]).html$ showphoto.php?photo=$2&cpage=$4 [L,QSA]

RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+)-(.*).html$ showphoto.php?photo=$2 [L,QSA]

RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+).html$ showphoto.php?photo=$2 [L,QSA]

RewriteRule ^g([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showgallery.php?cat=$1&page=$3 [L,QSA]

RewriteRule ^g([0-9]+)-(.*).html$ showgallery.php?cat=$1 [L,QSA]


RewriteRule ^(.*)/index([0-9]+)-([0-9]+).html$ index.php?cat=$2&page=$3 [L,QSA]

RewriteRule ^(.*)/index([0-9]+).html$ index.php?cat=$2 [L,QSA]

RewriteRule ^m([0-9]+)-(.*)-protype([0-9]+).html$ member.php?uid=$1&protype=$3 [L,QSA]

RewriteRule ^m([0-9]+)-(.*).html$ member.php?uid=$1 [L,QSA]

RewriteRule ^board.html$ board.php [L,QSA]

RewriteRule ^b([0-9]+)-(.*).html$ board.php?msg=$1 [L,QSA]

RewriteRule ^u([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showgallery.php?ppuser=$1&page=$3 [L,QSA]

RewriteRule ^u([0-9]+)-(.*).html$ showgallery.php?ppuser=$1 [L,QSA]

RewriteRule ^s([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showmembers.php?cat=$1&page=$3 [L,QSA]

RewriteRule ^s([0-9]+)-(.*).html$ showmembers.php?cat=$1 [L,QSA]


RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/apps/(.*)?$ /gallery/$2?language=$1 [L,QSA]

RewriteCond %{QUERY_STRING} !redirected=
RewriteCond %{QUERY_STRING} language=
RewriteRule ^(.*)$ vbenterprisetranslator_front_controller.php?redirected=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]

vbenterprisetranslate_front_controller.php in gallery/ folder:



define('VBET_FORUMDIR', 'D:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs');

Keep Directories in admincp:


/gallery/

Thanks, sto lat!

vBET
22-04-10, 14:15
You miss one very important thing from description - I know it is complicated, but this is the way when some mod gives you no possibility to do it nice. So the important part is that rules before front controller (FC) rule cannot be finishing one. In your case FC rule is never used, because all rules before it just finish .htaccess evaluation. Please change for all rules before FC (but not for FC itself) by replacing [L,QSA] to [QSA] - this is described in step 3.

Pleas let us know about results :)

Jesh
22-04-10, 14:39
You miss one very important thing from description - I know it is complicated, but this is the way when some mod gives you no possibility to do it nice. So the important part is that rules before front controller (FC) rule cannot be finishing one. In your case FC rule is never used, because all rules before it just finish .htaccess evaluation. Please change for all rules before FC (but not for FC itself) by replacing [L,QSA] to [QSA] - this is described in step 3.

Pleas let us know about results :)

Same problem. This is .htaccess in gallery/ folder:



RewriteEngine On
Options +FollowSymLinks

# **** Gallery ****

RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+)-(.*)-cpage([0-9+]).html$ showphoto.php?photo=$2&cpage=$4 [QSA]

RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+)-(.*).html$ showphoto.php?photo=$2 [QSA]

RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+).html$ showphoto.php?photo=$2 [QSA]

RewriteRule ^g([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showgallery.php?cat=$1&page=$3 [QSA]

RewriteRule ^g([0-9]+)-(.*).html$ showgallery.php?cat=$1 [QSA]


RewriteRule ^(.*)/index([0-9]+)-([0-9]+).html$ index.php?cat=$2&page=$3 [QSA]

RewriteRule ^(.*)/index([0-9]+).html$ index.php?cat=$2 [QSA]

RewriteRule ^m([0-9]+)-(.*)-protype([0-9]+).html$ member.php?uid=$1&protype=$3 [QSA]

RewriteRule ^m([0-9]+)-(.*).html$ member.php?uid=$1 [QSA]

RewriteRule ^board.html$ board.php [QSA]

RewriteRule ^b([0-9]+)-(.*).html$ board.php?msg=$1 [QSA]

RewriteRule ^u([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showgallery.php?ppuser=$1&page=$3 [QSA]

RewriteRule ^u([0-9]+)-(.*).html$ showgallery.php?ppuser=$1 [QSA]

RewriteRule ^s([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showmembers.php?cat=$1&page=$3 [QSA]

RewriteRule ^s([0-9]+)-(.*).html$ showmembers.php?cat=$1 [QSA]


RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|

tr|uk|vi|cy|yi)/apps/(.*)?$ /gallery/$2?language=$1 [QSA]

RewriteCond %{QUERY_STRING} !redirected=
RewriteCond %{QUERY_STRING} language=
RewriteRule ^(.*)$ vbenterprisetranslator_front_controller.php?redirected=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [QSA]

:(

vBET
22-04-10, 15:20
Please change:

RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [QSA]
to:

RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]

And more important:
You have broken rule for RewriteRule ^/?(af|sq|ar... - there is enter in the middle of rule.

Please tell us did it help.

EDITED:
Also rule RewriteRule ^/?(af|sq|ar... shouldn't be there at all. According to description (http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html#post1546) you need to set translation rules in PARENT directory, because your forum uses subdirectory in URL.

Jesh
22-04-10, 17:03
Please change:

RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [QSA]
to:

RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]

And more important:
You have broken rule for RewriteRule ^/?(af|sq|ar... - there is enter in the middle of rule.

Please tell us did it help.

EDITED:
Also rule RewriteRule ^/?(af|sq|ar... shouldn't be there at all. According to description (http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html#post1546) you need to set translation rules in PARENT directory, because your forum uses subdirectory in URL.

My forum uses rewritten /forum/ in rules from vbSEO. Actual URL is:
http:///www.coinforums.com/forum.php rewritten to:


http://www.coinforums.com/forum/

Is this considered the forum root then? Sorry for the confusion!!

I didn't notice broken rule, either. Thanks :)

Jesh
22-04-10, 17:47
Ok, now there is a new problem... we are almost there. Now, everything works, but show thread. like:
http://www.coinforums.com/pl/f34/

.htaccess in root:



RewriteEngine On
Options +FollowSymLinks

# Redirect coinforums.com
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?uscoininfo\.com
RewriteRule (.*) http://www.coinforums.com/ [R=301,L]
# End Redirect from CoinForums.com


# Redirect to WWW
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^coinforums.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.coinforums.com/$1 [L,R=301]
# End Redirect to WWW

# vbSEO Sitemap
RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
# END

# vBET
# RULES for SEO translation links with vBSEO (have to be included before all rules to vbseo.php)


# If these 2 rules below are commented out, forum works translated, but gallery does not.
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

# If 2 rules below are commented out, gallery works translated, but threads won't work. Main forum page http://www.coinforums.com/pl/forum/ translates
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]



RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
# vBET End



# vBSEO Beg
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]
# vBSEO End




very sorry my friend, too much Spirytus maybe?

Thank you.

vBET
22-04-10, 20:40
Do not sorry - it appears I also made mistake in informations which I gave you. I thought that your forum is installed in /forum directory - I checked it now again and I see that it is only added by vBSEO - is it right?

Please confirm it before I mess up again. I will give you hints when I will be sure what we are standing on.

vBET
22-04-10, 20:50
OK I saw other links in forum and now I'm sure that your forum is not installed in /forum subdirectory.

OK so - sorry for misleading here comes corrections. Please set your root .htaccess to:


RewriteEngine On
Options +FollowSymLinks

# Redirect coinforums.com
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?uscoininfo\.com
RewriteRule (.*) http://www.coinforums.com/ [R=301,L]
# End Redirect from CoinForums.com


# Redirect to WWW
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^coinforums.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.coinforums.com/$1 [L,R=301]
# End Redirect to WWW

# vbSEO Sitemap
RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
# END

# vBET
# RULES for SEO translation links with vBSEO (have to be included before all rules to vbseo.php)

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/gallery/(.*)?$ /gallery/$2?language=$1 [L,QSA]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]



RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
# vBET End



# vBSEO Beg
#RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
#RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
#RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]
# vBSEO End

This one should work. Also I found bug in our integration description and corrected it so hope next time it will go smoother.

Jesh
22-04-10, 22:33
Yay! Success. Everything works now - Gallery, Forums, and so on.

Thank you for the help, and great product keep up the good work.

Greg

AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations supported by vBET 4.9.2