PDA

View Full Version : Solved Still getting blank translations



Simon Lloyd
27-11-11, 15:16
Hi i thought the latest release of vBET was supposed to leave the original text in place if a translation could not be made? i am still getting blank translations Introduction (http://www.thecodecage.com/forumz/introductions/211785-introduction.html#post1054992388)

r.dziadusz
29-11-11, 07:46
Hi
Latest vBET was made in the way not to show blank translation page.
In the link you've gave me I see untranslated text - not blank, and if I translate it to germany it seems to be working
Also vBET will show original text only if translation provider will return limit error, but if you have other errors i.e. bad key you will see blank translation pages.
Please if this happen run tests for providers and show me the results

Simon Lloyd
30-11-11, 17:02
The translation is there if i click the arrow to show original text but just blank in the box, i do have the latest vbet installed.

EDIT: It's translated now but i have had a few of these, especially if the poster has chosen their post language as NOT english but then posted in english the box remains blank but the dropdown for original text shows the text in englsh.

Simon Lloyd
30-11-11, 17:04
I was under the impression that if the limits were hit that the post would show the original text so i should never see a blank box i should always see the original language?

r.dziadusz
01-12-11, 19:11
Yes, if the limits are reached you should never see blank anything, only untranslated text.
Could you please:
-show me exact url where the error appears
-run test (http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/troubleshooting/6-faq-2.html#post1728) to see if the rquest to translations API is ok
-if everything seems to be ok, please check out your configuration
-also if this doesn't help, please try to reupload all vBET files - do NOT reinstall product just reupload all files -> if there were any addition changes in your files you will have to do it again

If this won't be usefull I will have to check it on place

Simon Lloyd
02-12-11, 00:12
when i next see one i'll point you to the url, i haven't changed any configuration other than guest cache (shortened the time as they were getting a view that did not have any css styling for some reason when the cache time is long), i haven't changed any files other than those instructed in the installion ReadMe.

I have 3 API keys, Google V1, Google V2 and Microsoft, but really, if the API isn't working it should act as if there had been no translation and leave original text in place, so the API won't be an issue.

r.dziadusz
02-12-11, 11:08
I have 3 API keys, Google V1, Google V2 and Microsoft, but really, if the API isn't working it should act as if there had been no translation and leave original text in place, so the API won't be an issue.

Not exactly. Only if you reach your limits, vBET will leave untranslated text, in any other case i.e. not valid key, some PHP error request - the text might be blank. That's why I asked You to run tests - to see if everything 'inside' is ok :)
Now we will have to wait till you show me the url - without this it is impossible for me to guess what has happened

Simon Lloyd
07-12-11, 10:00
I've installed the latest vBET and still getting blanks http://www.thecodecage.com/forumz/introductions/211817-a-post1054992513.html#post1054992513 the API limits have been reached but blank title...etc

Please see pics!
Hmmm 187kb pics and can't post them here so they're at my site:
http://www.thecodecage.com/blanktitle.png
http://www.thecodecage.com/nocontent.png

r.dziadusz
07-12-11, 17:48
If you are sure you've uploaded all needed files, upgrated vBET product in admincp, and did all files editions correctly(there is no extra edition needed, just ones after the very begining of using vBET)

To be sure how it looks, I will have to chceck it on place, so could you please PM your access details: ftp and admicp

Right now I can imagine one possibile reason:
One of the translation API that you use is broken - wrong key, wrong something else - don;t know it yet, and so, when vBET automatically switch on that one - broken API, do not receive transated text, or "limits reached" information, so can't switch it to dummy translator = leave utranslated text

As I said: please run tests and show me the results tests (http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/troubleshooting/6-faq-2.html#post1728)

Simon Lloyd
07-12-11, 20:32
I have pm'd you the actual tests and access details, i'm not new to running forums and definately have uploaded and overwritten all files and imported with overwrite the product, and as i stated limits were reached but still blank text here Josemaria (http://www.thecodecage.com/forumz/introductions/211817-josemaria.html)

Any other changes were done previously in the vbseo files and .htaccess.

r.dziadusz
08-12-11, 19:05
I've found and implemented solution for your issue:

In file vbenterprisetranslator_class_translator.php (line 312), I founded:

if (strpos($result,'Quota Exceeded')) {

And I did replace it with:


if ((strpos($result,'Quota Exceeded')) || (strpos($result,'Limit Exceeded'))) {

Please let mi know if this helps

Simon Lloyd
08-12-11, 21:43
Thanks for that, which file was that implemented in? I'll report back with any further issues :)

Thanks again!

r.dziadusz
09-12-11, 11:05
I edited my previous post:)

AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Languages translations delivered by vBET 4.9.2