PDA

View Full Version : Solved Blank pages in payed version 4.4.2



harleyforum.se
04-10-11, 19:43
Hi!

First, thanx for a great product!

I started of with the free verision, got blank pages so I today bought the full version, 4.4.2.
Worked for an hour or so, then getting the same error I had on the free version.


I have installed:

Google V1 code
Microsoft Code

AND now also the payed Google V2 code!

Still blank pages :(

PS: What API do you use on your site here?!? It works great.


My site is http://harleyforum.se

harleyforum.se
04-10-11, 19:50
Also have database cache ON, Cache cleaning details OFF and Cache clearing strategy DISABLED

I also did reduced numers of countries from the start.

harleyforum.se
04-10-11, 20:32
Did both test now. So please tell me why it does not work.

V1
Starting translation test G API V1
Test result: {"responseData": {"translatedText":"powitanie"}, "responseDetails": null, "responseStatus": 200}
Test error:

V2
Starting translation test G API V2
Test result: { "data": { "translations": [ { "translatedText": "powitanie", "detectedSourceLanguage": "en" } ] } }
Test error:
Connection time (ms): 422.790039062

MS
Starting translation test MS
Test result: "InvalidOperationException: : ID=3643.V2_Json.Translate.383F21CE"
Test error:
Connection time (ms): 296.174072266

vBET
05-10-11, 00:21
I just checked:
- this one is fine: Harleyforum.se - Scandinavian forum Harley Davidson i Custom (Polska) (http://harleyforum.se/pl/)
- this has empty spaces: http://harleyforum.se/pl/showthread.php/2161-Pierwszy-Harleyn-**********?p=15611#post15611 it means that you have issue with translation provider. Your error message from Microsoft means that you exceeded your limits. Please turn on option to use Google Only, because now whenever it is possible you are using Microsoft (we will soon change it and automatically switch provider when one is not answering - see here for details: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/feature-requests/2459-circular-checking-switching-apis-keep-flow-translations.html#post10457)
- this one is really crashed: http://harleyforum.se/pl/showthread.php/2208-Japo%C5_ski-%C5_lubu-na-Harley?p=15714#post15714 I see there in URL special characters - and most probably this is the issue. If you are using vbseo please go to readme.html file from vBET package and check once again integration steps for vbseo - you must allow for special characters in URL - details in the file. If you are not using vbseo, it is configured correctly or issue still happens after configuration change - then please send your full PM access details to your Admin CP, FTP and vbseo CP (if used).

Please use those hints. If some other pages are also blank please give exact URL to one of those. If hints will not help please specify where you have still issue. We will gladly help you :)

harleyforum.se
05-10-11, 00:41
I just checked:
- this one is fine: Harleyforum.se - Scandinavian forum Harley Davidson i Custom (Polska) (http://harleyforum.se/pl/)

Hmm..not fine when I look the same:

http://i1228.photobucket.com/albums/ee444/Harleyforum_Sweden/hf_pl.jpg

harleyforum.se
05-10-11, 00:42
If you are not using vbseo, it is configured correctly or issue still happens after configuration change - then please send your full PM access details to your Admin CP, FTP and vbseo CP (if used).

Done, in your PM-box :D

r.dziadusz
05-10-11, 13:44
Hi we've received your access but first:
With this access I cannot browse through vBet options also I've noticed an warning, you can see the description in left-top corner: Warning: Invalid argument supplied for foreach() in [path]/includes/adminfunctions_navpanel.php on line 134
First make sure that you've installed vbulletin and vbet correctly

harleyforum.se
05-10-11, 14:14
Hi we've received your access but first:
With this access I cannot browse through vBet options also I've noticed an warning, you can see the description in left-top corner: Warning: Invalid argument supplied for foreach() in [path]/includes/adminfunctions_navpanel.php on line 134
First make sure that you've installed vbulletin and vbet correctly

Sorry, missed a thing. Login again. Have tried, works.

harleyforum.se
05-10-11, 17:59
Know you are in now and doing your stuff. But all the swedish characters are messed up! :eek:

http://i1228.photobucket.com/albums/ee444/Harleyforum_Sweden/bad_char.jpg

harleyforum.se
05-10-11, 18:11
Even in the Admincp its same thing !?

r.dziadusz
05-10-11, 18:13
You are not using google api v2, you only put api key, you have to turn it on:

vbet -> translation providers -> Use Google API v2 : yes
also please show me your .htcaccess file

now it's everything ok (with chars), i have to change language to english for a second becouse i can't find settings names in swedish

harleyforum.se
05-10-11, 18:17
I did yesterday but had 2.000.000 request in just 2 hours so automatic shutdown.

But why is my sedish ÅÖÄ looks totally wrong?******`!?!?!? thats a bigger issue right now :(

harleyforum.se
05-10-11, 18:18
The .htcaccess file ois the one you have in you package. no change.

harleyforum.se
05-10-11, 18:19
http://i1228.photobucket.com/albums/ee444/Harleyforum_Sweden/htacess.jpg

harleyforum.se
05-10-11, 18:27
ok swedish characters are back. had users complaining theis password did not work on login

harleyforum.se
05-10-11, 18:28
i have to change language to english for a second becouse i can't find settings names in swedish

Ahh..ok :D good. Did you change any settings else? I mean did i have wrong setting for vBET ?

harleyforum.se
05-10-11, 18:31
But guess we have to wait until next version is out, with automatic API- change! no worries. I just wonder why yours works great on this site.

vBET
06-10-11, 03:04
Hmm..not fine when I look the same:

http://i1228.photobucket.com/albums/ee444/Harleyforum_Sweden/hf_pl.jpg

Yes - this is exactly what happens now when translation provider refuses to translate. As I already wrote most probably you reach translation limit set by provider. Please note that we are already testing new version which will support providers queue and in case when no provider is actually available we will display original text instead of empty one. Already cached translations will be displayed as translated. Please note that we are not able to display translation when there is no translation and not translation provider available.

vBET
06-10-11, 03:11
But guess we have to wait until next version is out, with automatic API- change! no worries. I just wonder why yours works great on this site.

We also already reach limits - you see cached results. That is also why we are in hurry to support providers queue in vBET 4.x

AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Thanks to vBET 4.9.2beta you can enjoy automatic translations